Arra szeretnék választ kapni, hogy hogyan működik a nyugdíjrendszer Angliában? Mármint én ügynökségi alkalmazotként dolgozom kint Angiában s fizetek természetesen adót és társadalom biztosítási (National Insurance) illetve vonják le a béremből. Mivel fizetem az NI-t ezért gondolom majd jogosult leszek valami nyugdíjra később. De ehhez mennyit kell kint dolgozni??? Valamint mivel Angliában adózom így gondolom otthon nem kell adóznom, mert ha jól tudom EU-s ország lévén 2helyen nem adóztathatják meg a jövedelmemet. De lassan el kell készíteni az évi adóbevallást Magyarországon. S abban fel kell tüntetni azt hogy kint keresek pénzt????
Remélem lehetett érteni mikre szeretnék választ kapni.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Február 14. Kedd, 7:15 Hozzászólás témája:
Szia!
Van a ket orszag kozott kettos adoztatast elkerulo torveny, azaz csak egy helyen kell adoznod, marpedig ott, ahol rezidens vagy (azaz ahol tenylegesen elsz). Azert a helyzet nem ennyire egyszeru, mert az adoevek nem esnek egybe: otthon ugye dec 31, itt pedig marc 31 az adoev vege!
En annak idejen az elso evben otthon leadoztam az otthoni, itt meg az itteni jovedelmem utan. Es irtam az Apehnek egy levelet, hogy az ittenit kicsit bonyolult hozzaadni az otthonihoz, mert a ket adoev nem esik egybe. De szerintem kerdezd meg az apeh.hu-n, nekem eddig minden kerdesemre gyorsan es erdemben valaszoltak https://www.apeh.hu/ugyf_mail.htm).
Az allami nyugdijrol nem sokat tudok, meg 20+ evem van hatra, addig N kormany M rendeletet fog hozni. Ha ki tudnam a jovot szamitani, akkor eloszor lottot vennek
A ceges "magan" nyugdijak ket semara epulnek: money tier es final salary tier. Az elso esetben a befizetett osszeget kapod vissza, a masiknal a nyugdijad a zaro fizetesedtol fugg. Mindkettore van egy keplet, hogy hogyan, penztarankent mas es mas. Amikor belepsz a ceghez, kell, hogy adjanak rola papirt.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban