Olcsó pénzátutalás Angliából Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Matthews Transport

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
oliver1970
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Feb 02, 2014
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2014. Február 2. Vasárnap, 15:19    Hozzászólás témája: Matthews Transport Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv a nevem Török Olivér és nemzetközi kamion sofőrnek jelentkeztem a Matthews Transporthoz amiben beírtam hogy nincs jobb kormányos gyakorlatom és tapasztalatom!

Elmesélem a kálváriámat amit a Matthews Internacional Transpotnal tapasztaltam röpke három hetes kint tartózkodásom alatt HOGY MÁSOK NE ESENNEK EBBE A HIBABA AMIBEN ÉN !
Kezdenem az elején önéletrajz elküldése után és pár email váltás után azt írták 2014 január 13 várnak a Greeat Yarmouti telepen reggel 8 órakor.
Saját költségemen megvettem a repülő jegyet (32 ezer forint) foglaltam szállást (48 font/ 2 éjszaka) transzfert (5 font) busz jegy Viktoritól Great Yarmout- ig (18 font ) stb. és elindultam kifele.
A szállás olcsó, de a célnak megfelelt céghez taxival tudtam kijutni ( 10 font) ott várt M Newrick akivel előtte maileztünk.
Oktatás szigorúan angol nyelven első körben a hűtős pótkocsikról, amik kb. 12-15 évesek utána teszt a tachografrol majd megkapod a munkavédelmi felszereléseket munkaszerződést és egy halom papírt persze mindent angolul fizetés, amit ígértek mailen heti 550 font.
Mire ki értem más volt az fizetési papíron, mint amit ígértek (csatolt doc ) ennek az a lényege, ha nem külföldön, vagy hanem Angliába más napidíjat adnak .
A cég által használt papír munkában használt nyomtatványokat senki nem mondja el vagy mutatja, meg mit hogyan kell kitölteni és használni megkérdezik, hogy milyen kormányos autót szeretnél én bal kormányosra szavaztam mivel jobb kezes rutinom nem volt.
Majd következik a bank egy ott dolgozó magyar kolléga kivisz, a banka M Lajos megnyitják, a számlát majd a céghez küldik a bank kártyát mivel nincs más bejelentett angol címed.
Ezzel vége a napnak kb. délután 5 mikor visszavisznek a telepre autó, nincs, amibe be tudnál pakolni, de várnak másnap reggel 8 órakor.
Kérem, hogy hívjanak nekem egy taxit mivel egy industriában vagy kint város kb. 3-5 km gyalog húzós újabb( 10 font) enni, inni nem tudsz egész nap telep koszos szutjkos nyakig sár mindenhol nincs sofőrváró vagy más egyéb hely ahol leülhetsz.
Másnap reggel 8 kor ott vagyok bőröndökkel együtt váró vagy valami más hely ahol a sofőrök vannak nincs egy mosókonyhán kívül, ami egyben zuhanyzó WC és öltöző is egyben mondanom sem kell minden tiszta retek.
Hát más nincs bőröndök a mosókonyhába és várokozás kb. 11 óráig, addig a kutya nem szól hozzád meg sem kérdezik minek vagy ott .Jön M Lajos aki elmondása szerint 8 éve van a cégnél ö az akivel a bankba mentünk és közli hogy van egy Renault Premium abba ideiglenesen bepakolhatom a cuccom és el kell menni egy pótkocsiért.
Autó természetesen jobb kezes kb. 5 éves belül elég normális automata én vezetek, üresen Lajos jön velem kb.3 km megyünk a telepig ahol a pót van Lajos húzza visszafele a pótot(4,7 magas) majd közlik menni kell pakolni Norwich egyedül majd onnan lerakni de nem sürgős a fuvar jan. 15 barmikor lerakhatom az árút hogy szokjam a jobb kezes autót .
Elindultam a megadott címre megpakolnak majd kb. 150 km után délután 19 óra körül meg álltam vége a napnak.
Kivettem egy 11 órás pihenőt és reggel 6 körül mentem tovább a lerakó kb. 400 volt mivel 150 km megtettem előző nap meg volt 250 km. Reggel 8 kor csörög a céges telefon, hogy hol vagyok, mert már ott kellene lennem a lerakón mivel nagyon sürgős a fuvar várják az árut ugyan az a Lajos aki előző nap azt mondta nem sürgős a fuvar másnap reggel már számon kér!? Közli velem, hogy angol irányító nagyon ideges hogy meg nem vagyok ott.
Kérdés hogy most hazudtak vagy tegnap mindegy valaki biztos elkúrta nem en az biztos! nem telik el 10 perc kapok egy emailt M Nerwick töl hogy ez felháborító, hogy első nap elkések a lerakóról és hogy ez nem megengedhető stb. stb.
Mindegy nyomom a gazt ezerrel lerakom, az árut majd kapom a következő megbízást vissza a telephely irányába.
Semmi gond felveszem, az árút meg aznap lerakom az árut majd vissza a telepre.
Ott kocsi csere mindent át cuccolok bőröndöket, kaját vizet ez egy jobb kormányos 15 éves automata Daf akasztás és irány felpakolni majd Franciaország hajóval másnap reggel közli velem este 20 órakor Lajos
Azt azért elmondom, hogy egy 15 éves lelakott Daf 480 literes tankkal nem éppen jó műszaki állapotba es egy 20 éves pótkocsival mögöttem hát nem ez a nemzetközi fuvarozás netovábja, amire vágyik az ember autó koszos sáros folyik a kávé mindenhol a műszerfalon büdös tele étel maradványokkal remek kilátások.
Reggelre valamelyest lakhatóvá tettem a kocsit .
Arra már rájöttem, hogy minden fuvarnál hívnak, napi 20 szór telefonon, hogy hol vagy oda értél e már időt nem nagyon tudnak számolni 200 km bundásra, adnak 2 órát? Elég érdekes számolás 400 km pályára 4 óra? Hívnak, számon kérnek miért nem vagy már ott rámpán veszed ki a 45 perces pihenőt, mert ilyenről nem nagyon halottak.
Január 17 egész nap elment azzal, hogy a Dafon lejárt a tachograf illesztés és a szervizbe álltam, ha tudta h fuvar van rá előtte nap miért nem vittek el szervizbe??? Kifele 7 tonna vmi. műanyag edény hétfői lerakó.
Közlik, hogy szombaton is mennyek mimnél közelebb legyek a lerakóhoz hogy hétfőn vissza tudjak rakni időben.
Kimentem a céghez bebékáztam a 66 palettát és go mindez este 18 órakor mire megraktak.
Hétfőn reggel 7 kor cégnél vok. bejelentkezés stb. majd közlik h ez szerdai lerakó telefon majd várakozás majd pár óra múlva közlik, hogy át kell menni egy logisztikába ott, leszedik kb. 10 km .
Átmegyek, ott közlik h nincs hely majd holnap reggel megint telefon majd várakozás majd hív Lajos h aljak ki ahova tudok holnap reggel mennyek vissza.
Gondoltam magamba ezért kellett péntek este vezetni hajnali 4 re érem át Calais ba majd egy 9 órás pihenő után mentem meg 4 órát ezért érdemes volt közelebb jönni a lerakóhoz.
Másnap reggel lerakok, kapom a köv. címet egy tanya 100 km átállás persze a címet nem volt egyszerű megtalálni 1 óra keresgélés után meg van, a cím addig 20 szór hívtak telefonon 2 órán belül hogy hol vagyok már !? 3 lerakó angolba szintén tanyák.
Pót 2 oldalát ki kell, nyitni szívás semmi nem működik a 20 éves pótón lécek vagy oldal fal nincs hátsó ajtót alig bírod kinyitni nagyon gáz 16 zsák 1500 kg /zsák =24 tonna felpakolnak lekötöm az árut.
Ponyva feszítő nem jó esik szét minden valahogy megoldom 1 óra kínlódás után arról nem is beszélve hogy előző lerakón le kellett volna engedni a pótot hát az nem működött kicsi apró dolgok de bosszantó mert órákat tudsz veszíteni vele egy nap.
Minden nehezebben megy mivel ezek az eszközök kőkorszakiak.
Irány Calais délután 18 óra van, tankolok (480 literes tank nemzetközibe ) majd Transmark mert 22 órakor kor lejár a munkaidőm már nem tudok átérni 4 órában nem fér bele a hajóval az út.
A cégnél kiakadnak, hogy miért nem akarok átmenni ?? mert lejár a munkaidőm ezt nagyon zokon vették megint nem nagyon tudják, hogy mi az hogy munkaidő úgy gondolják hogy 15 órás munkaidő kevés egy napra.
Reggel 9 pihi után go a hajó átérek irány a 3 lerakó kb. 500 kb. 50 km belül a 3 lerakó délután 4 re végzek a 3 címmel ami 4 cím lett mert egy címre kétszer kellett visszamennem elsőre nem volt otthon a férj aki le tudta volna szedni az árút.
Utaltan utakon sárba persze közben hivnak 800 szór hogy hol vagyok már mert menni menni kell az utolsó tanyán alszok mert vége a 15 órás munkanapnak .
Másnap reggel kapok egy mail M Nerwicktöl poor performance címmel felháborító részemről legalábbis 4 cím 500 km tanyasi utakon !nagyon gáz és erre azt írja hogy szegényes teljesítmény? úgy hogy át jössz hajóval mész 500 km és leraksz 4 cimet 3×kiponyvázol 2 oldalt majd visszaez az angolnak egy napra kevés volt gondolta meg ad egy vissza rakót is .
Belföldi munkák jönnek, közben megkapom, első fizetésem 389 font hol van ez az 550 töl amit ígértek meg ezt is lenyelem és csinálom a dolgom tovább általában reggel felrakok dél körül lerakok délután vissza rakok és meg aznap délután lerakok.
Angolcég révén, belföldön nem fizetik a parkolót billegősbe alszol, vagy inkább nem alszol.
Január 24 péntek reggel 9 körül lerakok, majd egy szinten sártenger telephelyre küldenek 90 km bundás után a lerakótól megyek pótot cserélni. Pótkocsi csere világítás a pótón nem jó de az itt már megszokott senkit nem érdekel majd irány felpakolni kb. 170 km a felrakó fele bundás fele pálya szokás szerint 800 hívnak telefonon útközbe hogy merre vagy már .
Pótot 11 kor vettem fel 14 kor már Ceva log. vok bejelentkezés portán utána iroda majd közlik 21 rámpa ha üres lesz kb. 1 óra múlva üres lesz.
A 4,70 magas póton ajtó kitámasztó nincs körbe kötöm spanival rámpára állok.
16 órakor meg vagyok rakva lerakó London külváros kb. 140 km igen csak péntek délután van csúcs forgalom közlöm Lajossal hogy ez nem fog menni mert meg van 2 óra 40 perc vezetésem kb. 20 km bundás többi pálya azt mondja hát ez max. 2 óra alatt ott vagyok .
Mindegy nem vitatkozom elindulok az út felénél a 25 úthoz érve dugó 50,majd 40,majd 20 km/óra a sebességkorlát hívom Lajost h gond van áll a sor majd közli velem hogy ezt ma mindenképpen le kell rakni .
Én nem ismerem ezt a fuvart, amit mindenképpen le kell rakni de biztos, van ilyen csak én vok. ilyen hülye mindegy megyek tovább a céghez érve már nem maradt egy perc vezetési időm sem bemegyek leszednek majd hívom Lajost hogy üres vok. van egy fizetős parkoló 5 km beállhatók ? Válasz határozott NEM fizeti ki a cég.
Mire találok egy billegős parkolót 45 perc túlvezetésem lett és 16 órás munkaidő szólók M Lajosnak h ez így nem fog menni a továbbiakban majd közli velem ez itt a cégnél mindennapos lesz ennél meg rosszabb is és ezt mindenki bevállalja .
Lajos közli hogy holnap jan. 25reggel áljak át egy másik parkolóba ott majd vegyem ki a 45 órás pihenőt majd jön egy angol kolléga hajnalba pótot cserélünk én megyek rakni franciába a parkoló nem fizetős nyugodtan beállhatók .
Reggel 9 pihi után elindulok hogy hétvégére meglegyen a 45 pihenőm beállók a parkolóba majd közlik velem hogy ez 10 font / éjszaka.
Saját pénzből kifizetem Lajos mondja majd vissza adják / 2 éjszaka ( sz,v) kifizetem a 20 fontot hétvége elmegy van egy büfé legalább van WC meg dús .
Várom az angol kollégát aki hétfőn jan. 27 reggel 8 előtt fut be pár perccel persze angol neki lehet késni nem gáz azt tudni kell nekem 8 kor már a címen kellett volna rakodnom pótkocsi csere nyilván semmi nem ég a pótón ponyva 2 helyen kivágva .
Indulok Ipswichbe rakni kínai árut Párizsba 10 re oda is érek bejelentkezés stb. póton deszka oldalfa nincs csak középen egy széles vas merevítő a rakoncák között elöl pár vás.
Rátolok a konténerre elkezdik rakni az árut majd közlik kb. 3 óra lesz a rakodás. Kérnek 1db Cmrt 1 lerakós a cím leállok a konténerről majd közlik áljak át egy másik konténerre ott is raknak meg pár cuccot kb. 20 perc és vége irány az iroda jegyzőkönyv a ponyva szakadásokról stb. majd plomba megkapom az 1 db cmrt és indulás .
Hívom Lajost kész vok. indulok de gond nincs világítás és a ponyva is ki van vágva 2 helyen jó majd intézkedik induljak el Dover felé ekkor már 14 óra körül van .
Küldenek egy szerviz címet Asford környékén kb. 16 óra után 40 perccel szervizbe vok. megcsinálják a ponyvát meg a világítást majd irány tovább mikor Lajos közli, hogy vonat és utána mennyek a lerakóhoz minél közelebb.
Mindegy gondolom, de azért szolok neki hogy ez őrzött parkolós áru majd vissza hiv. 20 perc múlva én már veszem a ticketett mikor hív Lajos hogy akkor All 4 truck ba kell beállni de nem egy lerakó van hanem 2 cím van majd küldi a címet csináljak egy cmrt.
Tudomásul veszem a tényeket át érek Calasiba tankolás majd All 4 truck hajnali 3 kor 9 órás pihi után indulok Párizs felé reggel 7 kor címen vok. ahol közlik hogy majd 10 kor jön a tulaj vagyunk ott már páran lengyel holland par francia kamion is mindenki türelmesen vár .
Hívom Lajost reggel 7.30 körül hogy 10 ig. várni kell meg megjön a tulaj meg van előttem pár kamion 10 óraig 20 szor felhívtak hogy leraktam e már.
Mindegy délkörül már indultam a második lerakóhoz ahova 13 órakor meg is érkeztem beálltam és már szedtek is a kamiont ez szintén kb. 3 órát tartott mivel kézzel szedik az árut.
Mire végeztem kiálltam már 16 óra volt közben mondanom sem kell kb. 500 szór hívtak telefonon mikor végzek már jött a felrakó St Qentin kb 140 km .
18 óra előtt már a cégnél vok. Houtch Logisztika portás már nincs, keresek valakit bejelentkezés stb. kb. 20 perc majd közlik hogy holnap reggel tudnak megrakni.
Hívom Lajost közlöm a tényeket majd csend és azt mondja jó akkor reggel úgy is lejár a munkaidőm 18 órakor hiszen hajnali 3 kor kezdtem.
Nem telik el 10 perc hogy beálltam a parkolóba a cégen belül mivel kértem, hogy itt töltsem az éjszakát hívott Lajos, hogy aljak rámpára bemegyek, a céghez ahol közlik, hogy 26 rámpa mindegy gondolom, rámpán alszok, megbeszélem a hölggyel, aki közli, hogy az nekik nem jó ha rámpán vagyok mert ezt éjjel használják.
Közlöm Lajossal, hogy lejárt a munkaidőm majd ö közli ezt ma mindenképpen meg kell rakni ezt a kamiont, küldök emailt hogy 18 kör lejárt a munkaidőm es ne kötelezzen arra, hogy munkaidő túllépésre keljen kényszerülnöm .
Nincs apelláta rámpa rá állok a mikor közli a cég hogy nincs oldalfal léc és semmi egyéb más ami megfogná az árut oldalra dőlés esetén .
Hívom Lajost aki maga is hív egy másik kollegát aki elmondja hogy meg lehet oldani de ahhoz szét kell szedni az egész pótot ekkor már 19 óra van és már 1 órás túlmunkám van az egész művelet kb. 3 órát vesz igénybe hogy dupla deckkes re lehessen alakítani a pótkocsit ,
Közlöm Lajossal hogy én ezt most nem vállalom be erre ö közli ok semmi gond majd jön egy kollega és megoldja reggel pótot cserélünk ö megoldja itt a pótot én meg elviszem az ö pótkocsiját lerakni így váltunk el .
21 óra látom hogy megjött a kolléga befüggönyözök és alvás 2 óra munkaidő túllépéssel a hátam mögött ez 2 hét alatt a második szabálysértés arról nem is beszélve hogy 2 hét leforgása alatt a napi 45 perces pihenőimet többnyire rámpán vettem ki .
Kivettem egy 9 pihenőt reggel és szét akasztottam a pótkocsit kerítésen belül hagytam a Houtch nal és kimentem az útra keresem a kollégát akit meg este láttam de reggel már nincs sehol sem.
Hívom Lajost hogy hol a kolléga erre közli velem hogy elment éjjel! igy nekem kell megrakni és átalakítani a pótkocsit ekkor fogtam magam és elindultam Calaisba az All 4 Truckba ezt közöltem Lajossal is hogy tudjon róla ez kb 150 km volt .
Kamiont bezártam üzemanyag kártyákat telefont kulcsot a portán leadtam kamion őrzött parkolóba hagytam mindent amit kaptam munkavédelmi felszereléseket mappát stb. a kocsiban hagytam.
Ott kerestem egy kollegát( Waberer s) akinek ezúton is köszönöm hogy Bécsig elhozott majd onnan Schwehati kúthoz egy Gartneres kollega vitt ki onnan pedig egy román rendszámos szatmárnémeti kolléga hozott fel pestig mindenkinek ezúton köszönöm szépen a segítséget.
A tanulság ebből az egészből talán az hogy idegen vagy egy idegen országban agyon hajtanak kihasználnak rossz koszos büdös nem megfelelő műszaki állapotú autókba ülsz kőkorszaki pótkocsikat húzol semmi nem működik és meg a végen ki sem fizetnek .
Az is lehet hogy én voltam rosszkor rossz helyen vagy rossz irányítót kaptam bár a Lajosban nem éreztem azt hogy rossz indulatú lett volna de azt sem hogy nagyon segíteni akart bár 8 éve volt kint annyit beszélt angolul körülbelül amennyit én.
És ami nagyon szomorú az egészben az hogy kb. 100 ezer forintomba került az egész út a kint lét és egy fizetést kaptam a többit a cég nem akarja kifizetni hivatkozik arra hogy neki mennyibe került az hogy kimentette a kamiont csak nem tudom honnan mivel minden zárt őrzött parkolóban volt 150 km egyik a másiktól ez max. 50 liter gaz olaj ami 60-70 euro meg a pálya díj ami kb. 40 euro ez max. 30-35 ezer forint 100-110 euro.
A cég tartozik nekem 10 napi bérrel ami kb.600- 800 font amit nem akarnak kifizetni ez kb.200- 300 ezer forint?? .hivatkozva arra hogy nem adom át nekik a papírokat amik nálam maradtad cmr ,szállítólevelek stb. én szívesen elküldeném ha ők előbb kifizetik a pénzemet meg ők fenyegetőznek hogy a magyar és az angol rendőrségen feljelentenek.
Happy End hogy szerencsésen hazaértem és jó tanulság volt hogy többet nem próbálkozom külföldi céggel . Zavarban levő
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group