Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 13:21 Hozzászólás témája: Szerintetek milyen esélyeim lennének?
Sziasztok!
Az utóbbi időben egyre komolyabban foglalkoztat a gondolat, hogy kimenjek Londonba... nagyon hálás lennék, ha kapnék néhány visszajelzést tapasztaltabb honfitársaimtól!
Tulajdonképpen arra lennék kíváncsi, szerintetek milyen esélyeim lennének munkavállalás terén, hogy mit szólnak kint egy ilyen CV-hez: (röviden)
végzettségem:
angol kéttannyelvű gimnázium (Katona, Kecskemét)
-érettségi = felsőfokú C típusú nyelvvizsga
angol nyelvtanár szak (Szeged, Juhász Gyula)
-proficiency nyelvvizsga (4es - 2001)
Orange Internet Café - Kecskemét (0.5év)
tervezés, kiépítés, üzemeltetés, marketing, pult, felnőtt és gyermekoktatás
rendszergazdai feladatok
IDC - Szeged (0.5év)
számítógépszervíz, pult
Középiskolai Kollégium - Szeged (2.5év)
kollégiumi nevelőtanár (angol korrepetálás, informatika szakkör)
hetente egyszer 150kamaszfiúval éjszakázom 4emeletnyi fegyelmezés
az intézmény 360fős
vázlatosan röviden kábé ennyi...
nem tudom értékelnék e ha beleírnám, hogy középsuliban és utána ifi és junior válogatott sportoló voltam, extra és interligában játszottam illetve voltam a 96os Atlantai olimpián. Angliában ez jó? ))
Igazából egyrészt az a problémám, hogy a nyelvvizsgákról nincs külön papírom, csak az érettségi + diploma, illetve a 15éves számítástechnikai tudásomról sincs. (max. kérek jellemzést volt főnökeimtől)
Másrészt amint kimegyek, szinte azonnal, amilyen hamar csak lehetséges munkába kellene állnom. Bevállalok akár mosogatós takarítós játékot is, csak ugye jobb lenne végzettségemnek/tapasztalataimnak minél inkább megfelelő szinten elhelyezkedni. Sem fölösleges pénzem, sem vesztegetnivaló időm nem lesz ha kijutok, de nem tudom milyen esélyeim lehetnek. Bőven jól beszélek és értek angolul, most már elég hosszú tapasztalatom van gyerekekkel, értek számítógépekhez felhasználói és szervíz szinten is. Szervezek taplraesek bevállalok.
Tulajdonképpen az lenne a kérdésem a tapasztaltabb munkakeresőkhöz (munkaadókhoz ) hogy angol fülnek vajon hogyan hangzik ez a CV?
Van e bármilyen ötletetek, tanácsotok, tippetek a munkavállalásomhoz?
Előre is nagyon köszönöm, remélem hamarosan találkozunk odaát
Sziasztok!
Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 14:11 Hozzászólás témája: Re: Szerintetek milyen esélyeim lennének?
nagyfero írta:
Sziasztok!
Az utóbbi időben egyre komolyabban foglalkoztat a gondolat, hogy kimenjek Londonba... nagyon hálás lennék, ha kapnék néhány visszajelzést tapasztaltabb honfitársaimtól!
Tulajdonképpen arra lennék kíváncsi, szerintetek milyen esélyeim lennének munkavállalás terén, hogy mit szólnak kint egy ilyen CV-hez: (röviden)
végzettségem:
angol kéttannyelvű gimnázium (Katona, Kecskemét)
-érettségi = felsőfokú C típusú nyelvvizsga
angol nyelvtanár szak (Szeged, Juhász Gyula)
-proficiency nyelvvizsga (4es - 2001)
Orange Internet Café - Kecskemét (0.5év)
tervezés, kiépítés, üzemeltetés, marketing, pult, felnőtt és gyermekoktatás
rendszergazdai feladatok
IDC - Szeged (0.5év)
számítógépszervíz, pult
Középiskolai Kollégium - Szeged (2.5év)
kollégiumi nevelőtanár (angol korrepetálás, informatika szakkör)
hetente egyszer 150kamaszfiúval éjszakázom 4emeletnyi fegyelmezés
az intézmény 360fős
vázlatosan röviden kábé ennyi...
nem tudom értékelnék e ha beleírnám, hogy középsuliban és utána ifi és junior válogatott sportoló voltam, extra és interligában játszottam illetve voltam a 96os Atlantai olimpián. Angliában ez jó? ))
Igazából egyrészt az a problémám, hogy a nyelvvizsgákról nincs külön papírom, csak az érettségi + diploma, illetve a 15éves számítástechnikai tudásomról sincs. (max. kérek jellemzést volt főnökeimtől)
Másrészt amint kimegyek, szinte azonnal, amilyen hamar csak lehetséges munkába kellene állnom. Bevállalok akár mosogatós takarítós játékot is, csak ugye jobb lenne végzettségemnek/tapasztalataimnak minél inkább megfelelő szinten elhelyezkedni. Sem fölösleges pénzem, sem vesztegetnivaló időm nem lesz ha kijutok, de nem tudom milyen esélyeim lehetnek. Bőven jól beszélek és értek angolul, most már elég hosszú tapasztalatom van gyerekekkel, értek számítógépekhez felhasználói és szervíz szinten is. Szervezek taplraesek bevállalok.
Tulajdonképpen az lenne a kérdésem a tapasztaltabb munkakeresőkhöz (munkaadókhoz ) hogy angol fülnek vajon hogyan hangzik ez a CV?
Van e bármilyen ötletetek, tanácsotok, tippetek a munkavállalásomhoz?
Előre is nagyon köszönöm, remélem hamarosan találkozunk odaát
Sziasztok!
Egészen biztos, hogy nem lesz gondod az elhelyezkedéssel
A nyelv vizsga papir pedig ne aggasszon, az a lényeg hogy érts, és beszélni tudj. Az angoloknak sincs papirjuk róla
Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 16:42 Hozzászólás témája:
Köszi
nagyon jó ezen az oldalon a munkahelykereső rendszer,
de lenne néhány kérdésem az ott olvasottakkal kapcsolatban.
szerinted vajon melyik melóval kereshetnék jobban (mondjuk valamilyen alja vagy közepes beosztásban): informatika vagy pedagógia?
nézegettem asszisztensi munkákat, de nem tudom azok milyen lehetnek...
vagy annak mondjuk lenne e értelme, hogy házaljak a CVmmel például netcafékban (nem tudom mennyi lehet belőlük...) hogy akár pultosként akár komolyabb beosztásban próbáljak elhelyezkedni?
van esélye a házalásnak vagy mindenki közvetítőkön keresztül szerez?
Lenne tipped az önéletrajzom alapján hogy mit érné meg a legjobban megcélozni? Ha nem muszáj akkor nem mosogatnék
Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 22:12 Hozzászólás témája:
nagyfero írta:
Köszi
nagyon jó ezen az oldalon a munkahelykereső rendszer,
de lenne néhány kérdésem az ott olvasottakkal kapcsolatban.
szerinted vajon melyik melóval kereshetnék jobban (mondjuk valamilyen alja vagy közepes beosztásban): informatika vagy pedagógia?
nézegettem asszisztensi munkákat, de nem tudom azok milyen lehetnek...
vagy annak mondjuk lenne e értelme, hogy házaljak a CVmmel például netcafékban (nem tudom mennyi lehet belőlük...) hogy akár pultosként akár komolyabb beosztásban próbáljak elhelyezkedni?
van esélye a házalásnak vagy mindenki közvetítőkön keresztül szerez?
Lenne tipped az önéletrajzom alapján hogy mit érné meg a legjobban megcélozni? Ha nem muszáj akkor nem mosogatnék
előre is köszönöm
Szia !
Az internet shopokban ma mar nem kapsz minimalber felett,mert sokan vannak,akik epp elegge ertenek a gepekhez annyira,hogy az ottani munkat el tudjak vegezni.Informatikat ajanlanam,mert a pedagogiaban-vagy barhol,ahol gyerekekkel kell foglalkozni-eleg sokszor kernek kulonbozo,itteni gyakorlatot,vagy rosszabb esetben itteni vizsgakat-regisztraciokat.Az informatik ailyen szempontbol konnyebb terulet,tobb,szabadon hozzaferheto allasjanlatot talasz pl. a gumtree.com-on.Pedagogiai teruleten ez nem olyan altalanos es informatikaval talan jobban is keresel,mint pedagogiaival.Hazlassal egyikben sem nagyon lehet elhelyezkedni,az a minimalberes melok sajatossaga.Tehat mindenkepp az informatikat javasolnam.
Elküldve: 2006. Február 4. Szombat, 18:11 Hozzászólás témája:
Szia Enci és Krisz!
Végigolvastam a teljes fórumot,de nem találtam telefonszámot amin bővebben érdeklődhetnék mindenről.
Úgy látom Ti már bőséges tapasztalattal rendelkeztek ahhoz,hogy másoknak is hatékonyan segítsetek és hamarosan nekem is nagy szükségem lesz a segítségre. Abból a fajtából való vagyok,akikkel gondolom napi munkátok során rendszeresen találkoztok. / Elég kevés angol nyelvtudás-lehetőség szerint mihamarabb munka./
Viszont nagy bennem az elhatározás és pénzt is igyekszem annyit kivinni magammal,hogy nem szeretnék visszavonulót fújni.
Úgy tervezem,hogy március közepén már Londonban leszek.
Amivel rendelkezek:
Épületgépész szakközépiskola/vizvezeték-szerelő szakmával/ "B"-"C" kategóriás jogosítvány, esetleg referencia arról hogy tulajdonos-alkalmazottként vezettem egy Zorbas névre hallgató ételbárt /gyros-saláta...stb készítés nem jelent problémát,/ezt a referenciát a volt üzlettársamtól kapnám/.
Amire szükségem lenne:
Szállás attól a naptól amikor megérkezek, segítség a kezdeti hivatalos ügyek intézésében/jogosítvány,IN szám,bankkártya,stb/ olyan meló/bármi!/ amivel az elején legalább a minimálbért megkereshetem,segítség abban,hogy nyelviskolát találjak/attól függően fizetőst,vagy ingyeneset,hogy mikortól tudom eladni magam.
Végül de nem utolsó sorban pedig mindehhez egy olyan ember, akihez bizalommal fordulhatok,mert tudom,/ ha nem is ingyen teszi, ami világos mert neki is vannak költségei!/ a legjobb tudása szerint teszi a dolgát. Előre is köszönöm a segítséget és bocs a hosszú szövegért.
Elküldve: 2006. Február 4. Szombat, 19:36 Hozzászólás témája:
busi írta:
Szia Enci és Krisz!
Végigolvastam a teljes fórumot,de nem találtam telefonszámot amin bővebben érdeklődhetnék mindenről.
Úgy látom Ti már bőséges tapasztalattal rendelkeztek ahhoz,hogy másoknak is hatékonyan segítsetek és hamarosan nekem is nagy szükségem lesz a segítségre. Abból a fajtából való vagyok,akikkel gondolom napi munkátok során rendszeresen találkoztok. / Elég kevés angol nyelvtudás-lehetőség szerint mihamarabb munka./
Viszont nagy bennem az elhatározás és pénzt is igyekszem annyit kivinni magammal,hogy nem szeretnék visszavonulót fújni.
Amivel rendelkezek:
Épületgépész szakközépiskola/vizvezeték-szerelő szakmával/ "B"-"C" kategóriás jogosítvány, esetleg referencia arról hogy tulajdonos-alkalmazottként vezettem egy Zorbas névre hallgató ételbárt /gyros-saláta...stb készítés nem jelent problémát,/ezt a referenciát a volt üzlettársamtól kapnám/.
Amire szükségem lenne:
Szállás attól a naptól amikor megérkezek, segítség a kezdeti hivatalos ügyek intézésében/jogosítvány,IN szám,bankkártya,stb/ olyan meló/bármi!/ amivel az elején legalább a minimálbért megkereshetem,segítség abban,hogy nyelviskolát találjak/attól függően fizetőst,vagy ingyeneset,hogy mikortól tudom eladni magam.
Végül de nem utolsó sorban pedig mindehhez egy olyan ember, akihez bizalommal fordulhatok,mert tudom,/ ha nem is ingyen teszi, ami világos mert neki is vannak költségei!/ a legjobb tudása szerint teszi a dolgát. Előre is köszönöm a segítséget és bocs a hosszú szövegért.
Szia!
Szállást tudunk Neked adni, amennyiben szükséged van rá.
Eltudom mondani, mit hol intézz, INGYEN.Viszont mindent magadnak kell intézned.Találhatsz emberkéket, akik elintézik veled, de hidd el ezek olyan egyszerű dolgok, hogy kár lenne bárkinek is pénzt fizetned érte.Utána csak rossz szájizzel gondolnál rám, hogy 50Ł ért mentem veled bármit is elintézni, és milyen könnyen ment.A másik az, ha ezeket a dolgokat egyedül nem tudod elintézni, akkor a munkakeresésed sem lesz sikeres.Ételbárban /csirkés, gyros/ könnyen el tudsz helyezkedni, csak az a bibi benne, hogy legtöbben 3Ł az órabér
Ingyenes és olcsó suli dögivel van, azzal inkább csak az szokott a baj lenni, hogy nehéz össze hangolni a melóval.De megoldható.
Elküldve: 2006. Február 4. Szombat, 22:23 Hozzászólás témája:
busi írta:
Szia Enci és Krisz!
Amivel rendelkezek:
Amire szükségem lenne:
Nem rossz alap az indulashoz,de az valtozatlanul azt kell mondjam:jo angol nelkul szakmunkarol ne abrandozz.Az uzletvezetoi referencia nem hiszem,hogy sokat fog itt nyomni a latban,de azert hozd magaddal,vannak meg csodak.Csak sajnos nagyon ritkan...
Persze,az elindulashoz minden segitseget megadunk,akar Enci,akar en.A szallas-problemadat is hamar athidaljuk,de teny-nem kezenfogva fogunk vezetni A-bol B-be.
Olyan "altalanos" telefonszam nincs is,amin mindent meg tudnal erdeklodni,tehat kenytelen vagy azokhoz fordulni,akik mar kitapostak az osvenyt.
Elküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 10:33 Hozzászólás témája:
Popy írta:
Sziasztok,
Szerintetek festőként alap angollal lehet munkát találni?
És ha lehet mennyit lehet ezzel keresni?
És hol érdemes keresgélni?
Segitséget előre is köszi.
Attól függ milyen az az alap angol.Ha megérted amit mondanak és eltudod magyarazni mit akarsz akkor a következő a teendőd.Veszel egy fémbetétes bakancsot, fehér kobak, sárga mellény.Ebben elindulsz az építkezéseket járni és a festők főnökét keresed./ azért kell beöltöznöd, mert egyébként nem engednek be az építkezésre/ Ha bejársz több építkezést biztos találsz.Ha nincs ott a főnök kérd el a telefonszámát és hivd fel. Nem gond ha nem tökéletes az angolod, csak értsd meg mit mond.
Ha hivatalosan sikerül elhelyezkednednek min.70 Ł/nap
Ha csak felvesz valaki maga mellé 40-50 Ł/nap.
Elküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 20:29 Hozzászólás témája:
Popy írta:
Köszönöm a segitséget Enci.
VAN EGY GYÓGYMASSZŐR VÉGZETTSÉGEM IS AZZAL LET VALAMIT KEZGENI LONDONBAN?
ÉS EZEK A MUNKAKÖZVETITŐ IRODÁK HOGZYAN MŰKÖDNEK?
ELŐRE IS KSZI
A gyogymasszor vegzettseged sajna itt nehezen tudod kamatoztatni,mert mindenhova 5-10 ev gyakorlatot kernek (szepsegszalonok,fitness-klubok,stb...).Talan vallalkozokent,de az nem keves ido,mire kialakul a vendegkor.Raadasul nyomjak le az arakat.Egy honapja meg 40 font volt egy teljes testmasszazs,tegnap mar harmincert lattam egy uzbeg holgy hirdeteset..."Professional,full body massage ,experienced masseuze from uzbeghistan..."Mielott meg a masik fajta masszazsra gondolnank,de az meg ugye nem jon ki 30 fontbol...Bar a sohoban egy "tizperces" kifutja ennyibol..
Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 23:18 Hozzászólás témája:
Krisz972 írta:
Popy írta:
Köszönöm a segitséget Enci.
VAN EGY GYÓGYMASSZŐR VÉGZETTSÉGEM IS AZZAL LET VALAMIT KEZGENI LONDONBAN?
ÉS EZEK A MUNKAKÖZVETITŐ IRODÁK HOGZYAN MŰKÖDNEK?
ELŐRE IS KSZI
A gyogymasszor vegzettseged sajna itt nehezen tudod kamatoztatni,mert mindenhova 5-10 ev gyakorlatot kernek (szepsegszalonok,fitness-klubok,stb...).Talan vallalkozokent,de az nem keves ido,mire kialakul a vendegkor.Raadasul nyomjak le az arakat.Egy honapja meg 40 font volt egy teljes testmasszazs,tegnap mar harmincert lattam egy uzbeg holgy hirdeteset..."Professional,full body massage ,experienced masseuze from uzbeghistan..."Mielott meg a masik fajta masszazsra gondolnank,de az meg ugye nem jon ki 30 fontbol...Bar a sohoban egy "tizperces" kifutja ennyibol..
Elküldve: 2006. Február 6. Hétfő, 10:53 Hozzászólás témája:
Popy írta:
Köszönöm! Úgy látom ez a masszôrködés nem lesz az igazi.( de lehet, hogy egy próbát megér)
Még egy kérdés,
Londonban hogyan müködnel a munkaközvetítôk(érdemes bemenni, milyen mukák vannak,mennyit kell fizetni, merre vannak)?
Munkaközvetítésért pénzt nem kérhetnek Angliában. Minden utcfasarkon belebotlassz irodákba.Be mész, regisztrálnak, ha van valami felhívnak.Érdemes persze, de közben jo, ha Te magad is keresed a melót.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban