Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

nemzetközi diákigazolvány?!?!

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bacsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 16:19    Hozzászólás témája: nemzetközi diákigazolvány?!?! Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Itthon egyetemre járok, de most megyek ki egy évre Londonba au-pairnek. a kérdésem az lenne, hogy ha van nemzetközi diákigazolványom, akkor kint is minden olyan kedvezményt megkapok, mint az angol diákok?
Például a tömegközlekedésben?

köszönöm: Bacsi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bkriszta
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nem, csak pl YMSA nel alhatsz par napot.
Tobbre ne szamits!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bacsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kössze a választ.. és ha kint járok nyelvsuliba? vagy az semmi? és az tényle gnem számít, hogy EU tagok vagyunk mi is?
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt nem létezik olyan, mint diákigazolvány, legalábbis nem hallottam olyat. Vannak olyan kártyák, amikre adnak néhány boltban csekély kedvezményt, de olyat, mint MO-n, én nem láttam, pedig én is jártam iskolába.
Vissza az elejére
bkriszta
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 17:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kartya letzik, de csak diakszallasoknal tudod hasznani, ha jol tudom max 3 vagy 4 ejszaka........kulon lanyszoba-fiuszoba 1-12fo/mosdo....nem jo korulmeny. Meg diakkent hasznaltam, ma mar nem mennek be.
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 18:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diákigazolványról én sem hallottam ............. bár

Volt olyan eset hogy egy ismerősömmel aki kint nyaralt London-ban ...kapott kedvezményt a nemzetközi diákigazolványára a London eye-ra meg asszem még elég sok helyre .

Úgy tudom az itthoni igazolványát "honositatta" nemzetközire Kacsintó

Na ..magyarul ...tehát a magyar igazolványból csináltatott nemzetközit , asszem még MO-ágon de ez nembiztos úgyhogy nézz utána!

Meg olyan van hogy photocard amit az utazási irodáknál lehet kérni de az iskolákban lehet igényelni ....nyelvsuli , stb .

Nekem "csak" sima utazási igazolványt állitott ki az illetékes hatóság , arra időre amíg oskolába jártam! 33 % kedvezmény az utazásra....azé az is valami .........a valami az meg nem semmi .... ugye Nevető na komolyan így volt
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 22:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Frenky írta:
Diákigazolványról én sem hallottam ............. bár

Volt olyan eset hogy egy ismerősömmel aki kint nyaralt London-ban ...kapott kedvezményt a nemzetközi diákigazolványára a London eye-ra meg asszem még elég sok helyre .

Úgy tudom az itthoni igazolványát "honositatta" nemzetközire Kacsintó

Na ..magyarul ...tehát a magyar igazolványból csináltatott nemzetközit , asszem még MO-ágon de ez nembiztos úgyhogy nézz utána!

Meg olyan van hogy photocard amit az utazási irodáknál lehet kérni de az iskolákban lehet igényelni ....nyelvsuli , stb .

Nekem "csak" sima utazási igazolványt állitott ki az illetékes hatóság , arra időre amíg oskolába jártam! 33 % kedvezmény az utazásra....azé az is valami .........a valami az meg nem semmi .... ugye Nevető na komolyan így volt

Vagy 3-4 eve en is eloszor nemzetkozi diakkal a zsebemben jottem ki es tudtam hasznalni a diakot erre-arra. Kedvezmenyesen tudtam bemenni helyekre, es ugy emlekszem, hogy a buszon is adtak diakkedvezmenyt, amikor pl. Oxfordba mentem.

Arra azonban ne is szamits, hogy olyan kedvezmenyekben reszesulsz egy diakkal,mint otthon, ha kijossz.
Vissza az elejére
bkriszta
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 29. Kedd, 7:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Viszont vannak olyan nyelviskolak vagy egyeb intezmenyek peldaul az en programjaim amelyek adnak buszkedevzmenyet vagy eppen teljes vissza teritest.
A munaknekuli fiatal is gyerekjegyet hasznal .....
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 29. Kedd, 14:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is pont arról beszélek (tem) mint Kriszta ...én is kaptam kedvezményt az iskolámtól ...ha jól tudom ez minden tanulónak jár a U.K. -ban akár diákképzés akár felnőtt oktatás....iskola az iskola .. ennyi .

Ettől függetlenül ha van bármilyen nemzetközi diákod csak próbálkozzatok szorgalmasan van ahol elfogadják és ugye ahogy mondja az öreg szatócs fia :

Klájne fise gute fise Nevető

De ezt az angoloknak ne árrujátok el ....vagy ha mégis .... maradjatok a németnél ......annak már a szagától is kivannak ... az angolok Nevető

üdv neketek
Vissza az elejére
zsofie
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 3. Vasárnap, 19:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

üdv, hát én eddig kéccer jártam Angliában, de eccer se váltottam ki a nemzetközit. Lazán diák jegyet vettem mindenre, amire tudtam. Kacsintó
Vissza az elejére
bkriszta
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 4. Hétfő, 7:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mazlid volt, de oszinten egy volt kollegam hat honapig egy fonots metrojeggyel jart pedig at kellet mennie kapun is kozben....nem bukott le ..volt egy trukkje.
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 4. Hétfő, 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gyerekek !

Most én kérnék némi infót ! Kacsintó

Tudja e valaki , hogy az (ingyenes) EU-s londoni nyelviskolákban ugyanúgy jár az utazási kedvezmény .... vagy csak a fizetős iskolákban ?

kössz

üdv
Vissza az elejére
Messi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 23. Péntek, 17:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez a nemzetközi diák mit takar? amit itthon kapunk? én voltam kinn és a bérletemet diákként vettem meg.A magyarországi diákról van szó?
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 23. Péntek, 18:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Messi írta:
Ez a nemzetközi diák mit takar? amit itthon kapunk? én voltam kinn és a bérletemet diákként vettem meg.A magyarországi diákról van szó?

ISIC card a nemzetkozi diak, egy naptari evre lehet kiallitatni utazasi irodakban. 2000 ft alatti osszegbe kerul a kiallitasa.

http://www.isic.org/sisp/index.htm
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban