Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - munkavállalás vagy mifene
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

munkavállalás vagy mifene
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 10:56    Hozzászólás témája: munkavállalás vagy mifene Hozzászólás az előzmény idézésével

Újra billentyűzetet kell, hogy ragadjak és pár dolgot kibeszéljek magamból.
Remélem lesznek akik elgondolkoznak rajta kicsit.

Mint többször leírtam már, én szállást adok, munkát nem.
Segítek, de munkát keresni mindenkinek magának kell.
Sajnos ( igen, mostmár ezt kell, hogy írjam ) néha ez alól a lakóimmal kivételt teszek.
Becsszó soha többé Mosoly

Ha tudok munkát, akkor természetesnek vettem, hogy a saját lakóimat azonnal betegyem ezekre a helyekre.
DE!!!!! Gyerekek gondolkozzatok már el kicsit!!!!!
Az, hogy nyelvtudás nélkül nekivágunk, szinte semmi pénzzel, másnapra munkát tesznek a kis popsink alá ( ami állitólag a szakmánk )
adnak szerszámot ( építőiparban, ahol mindent magadnak kell megvenned ) és még egy olyan jó marha is van aki azt mondja, hogy mivel se vállalkozo nem vagy, se a számlád nincs, leszek olyan jó, hogy jöhet a számlámra a lóvéd és az adó utáni pénzt megkapod ( csak azért mert az anyámnál laksz és az meg kért hogy segitsek ) megnézed a melót,elvállalod és ezek után kezdés napján bejelented, hogy nem felel meg az összeg???? Az az fizetés amennyit egy angol anyanyelvű szakmunkás is keres????
Hol élünk??? Mosoly Nem segédmunkás órabérről, hanem teljesítményes munkárol beszélek.

Tehát: aki azzal akar itt érvelni, hogy Magyarországon ezért a munkáért 2x annyit fizetnek, az nem mond igazat.Vagy ha ez igaz, akkor nagy változások fognak beállni ( én is váltani fogok és magyarországon fogok szobákat kiadni angol melósoknak Mosoly ) Csak akkor azt nem értem, hogy ezek az emberek miért ebbe a nagyon drága országba akarnak jönni dolgozni, ha otthon kétszer annyit keres az építőiparban egy szakember mint itt Mosoly

Mit is akarok ebből kihámozni????? Azt, hogy ha ide nyelvtudás nélkül azért érkezel, hogy fél év alatt milliomossá válj, akkor kár elindulnod.
Mert nem fog menni.Maradj otthon.
Mindenki nézzen már magába és döntse el hogy mik a korlátai.
A másik, ha azt mondod festő gipszkartonozó, kozmetikus, fodrász, vagy a fene tudja milyen szakmában tevékenykedsz, akkor tényleg legyen már némi közöd a dologhoz.
El lehet itt szakma nélkül is helyezkedni, szükség van a segédmunkásokra, de ha azt mondod szakmád van, akkor legalább konyitsál már hozzá.
Heroltom van attol amikor valaki fel hív,mondom, hogy nem tudok munkát, de meg kérdezem mihez értesz és ő vissza kérdez: MIHEZ ÉRTSEK????
Na ilyenből itt is millio van, köztük több százezer még ezt a fránya angolt is beszéli Mosoly
Szürjön le mindenki magának annyit ebből a dologbol amennyit akar...én is leszűrtem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 11:48    Hozzászólás témája: Re: munkavállalás vagy mifene Hozzászólás az előzmény idézésével

Enci írta:

Sajnos ( igen, mostmár ezt kell, hogy írjam ) néha ez alól a lakóimmal kivételt teszek.

Ha tudok munkát, akkor természetesnek vettem, hogy a saját lakóimat azonnal betegyem ezekre a helyekre.
Az, hogy nyelvtudás nélkül nekivágunk, szinte semmi pénzzel, másnapra munkát tesznek a kis popsink alá ( ami állitólag a szakmánk )
adnak szerszámot ( építőiparban, ahol mindent magadnak kell megvenned ) és még egy olyan jó marha is van aki azt mondja, hogy mivel se vállalkozo nem vagy, se a számlád nincs, leszek olyan jó, hogy jöhet a számlámra a lóvéd és az adó utáni pénzt megkapod ( csak azért mert az anyámnál laksz és az meg kért hogy segitsek ) megnézed a melót,elvállalod és ezek után kezdés napján bejelented, hogy nem felel meg az összeg???? Az az fizetés amennyit egy angol anyanyelvű szakmunkás is keres????
Hol élünk??? Mosoly Nem segédmunkás órabérről, hanem teljesítményes munkárol beszélek.

Tehát: aki azzal akar itt érvelni, hogy Magyarországon ezért a munkáért 2x annyit fizetnek, az nem mond igazat.Vagy ha ez igaz, akkor nagy változások fognak beállni ( én is váltani fogok és magyarországon fogok szobákat kiadni angol melósoknak Mosoly ) Csak akkor azt nem értem, hogy ezek az emberek miért ebbe a nagyon drága országba akarnak jönni dolgozni, ha otthon kétszer annyit keres az építőiparban egy szakember mint itt Mosoly

Mit is akarok ebből kihámozni????? Azt, hogy ha ide nyelvtudás nélkül azért érkezel, hogy fél év alatt milliomossá válj, akkor kár elindulnod.
A másik, ha azt mondod festő gipszkartonozó, kozmetikus, fodrász, vagy a fene tudja milyen szakmában tevékenykedsz, akkor tényleg legyen már némi közöd a dologhoz.
El lehet itt szakma nélkül is helyezkedni, szükség van a segédmunkásokra, de ha azt mondod szakmád van, akkor legalább konyitsál már hozzá.
Heroltom van attol amikor valaki fel hív,mondom, hogy nem tudok munkát, de meg kérdezem mihez értesz és ő vissza kérdez: MIHEZ ÉRTSEK????
Na ilyenből itt is millio van, köztük több százezer még ezt a fránya angolt is beszéli Mosoly
Szürjön le mindenki magának annyit ebből a dologbol amennyit akar...én is leszűrtem.

Enci kezd begurulni. Mosoly Amugy teljesen igazad van!!!
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 13:02    Hozzászólás témája: Re: munkavállalás vagy mifene Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
Enci írta:

Enci kezd begurulni. Mosoly Amugy teljesen igazad van!!!

Igen. Annyival kiegészíteném mindezt, hogy nem igazán értem azokat, akik állandóan panaszkodnak az itthoni állapotokra. Nézzünk körül csak az Interneten! Millió állásajánlat közül lehet válogatni. Bármelyik üzletközpontba folymatosan keresnek eladókat. Ha lakást akarok felújítani, alig találok rá embert Pesten, olyan nagy a kereslet. Ha meg mégis, akkor csak méregdrágán. Elhiszem, hogy nincs meló mondjuk Szabolcsban, ahogy Gabi írta, ugyanakkor az ország más részein vadásznak a munkásokra, akkora a hiány. Győrben az Audi, a Philips, Komáromban a Nokia, Esztergomban a Suzuki naponta busszal hordja a Szlovák munkavállalók százait (talán ezreit), mert nem talál idehaza munkaerőt.
Szóval nem értem én ezt a nagy panaszáradatot. Biztos vagyok benne, hogy akinek van szorgalma + tehetsége, itthon is boldogulhat. Engem sem azért érdekel Anglia, mert abban hiszek, hogy ott minden a kezeim közé pottyan. Sokkal inkább azért, hogy megismerjek egy más kultúrát/ életformát, tapasztalatokat szerezhessek, nyelvet tanuljak, stb..
Azt, hogy a csodát várva nem érdemes kimenni, csak megerősítik bennem a korábban e fórumon olvasottak.
Most ennyi, megyek dolgozni ..Mosoly Bár Mo-n, de angol cégnél Mosoly

Üdv
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 19:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nana, a szlovák munkavállalók nem azért dolgoznak Mo.-on , mert nincs magyar munkaerő a helyükre, csak éppen lehet, hogy "occsóbbak", ugyanúgy, mint akármelyikünk a ködös Albionban... ez nagy előny mindenhol...
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 19:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja de nagy külonbség, hogy a határmenti szlovákok döntő többsége perfekt magyar-speaker ( hisz' magyar), ellenben a UKben szerencsét próbáló honfitársainkkal...
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 13:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:
Nana, a szlovák munkavállalók nem azért dolgoznak Mo.-on , mert nincs magyar munkaerő a helyükre, csak éppen lehet, hogy "occsóbbak", ugyanúgy, mint akármelyikünk a ködös Albionban... ez nagy előny mindenhol...

Szia, igazad van! De miért van ez így? Miért tud a szlovákiai munkaerő olcsóbb lenni ? Azért mert Magyarországon nincs akkora munkanélküliség, hogy az emberek bármennyiért elmenjenek dolgozni. Ha tényleg olyan szar lenne a helyzet, akkor elmennének a magyarok is anniyért, mint a szlovákiaiak, nem ? Ez a munkaerő kereslet-kínálat törvénye. Gondolod, hogy ha az UK-ban hatalmas munkanélküliség lenne, akkor az angol munkavállalók nem adnák lejjebb a bérigényüket? Dehogynem! Akkor aztán mi, magyarok, meg más eus polgárok elmehetnének a sóhivatalba.
Másrsészt az is érdekes, hogy bár elég kiterjedt ismeretségem van az ország nyugati részén és Budapesten, bárhogy is töröm a fejem, egyetlen embert sem tudok felidézni, aki munkanélküli! Lehet, hogy én mozgok "rossz" helyen, de tényleg nem ismerek egyet sem... Persze ettől még vannak, de közel sem érzem olyan tragikusnak a helyzetet, ahogy néha itt lefestik egyesek.
Abban pedig továbbra is biztos vagyok, hogy elmúltak azok az idők, amikor a szegény magyar külföldön szerencsét próbálva egykettőre milliomos lett. Meggyőződésem, hogy aki külföldön komoly sikereket ér el, az itthon is ugyanúgy elérte volna, ha marad, és fordítva, aki itthon nem jut egyről a kettőre, külföldön sem fog elérni semmit.
Mindezt nem csak ezen, hanem más fórumokon, más országokkal kapcsolatban olvasottak is megerősítik bennem.

Üdv
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 16:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:

Nem akarok vitatkozni, mert biztosan vannak olyan cégek amelyek kihasználják a "hátrányos" helyzetben levő külföldieket, de például én egy viszonylag nagy építővállalatnak dolgozom, vannak itt született, és nem itt született dolgozóink is, de mindenki "angol" bért kap. Egyébként pedig 10 éve itt élek, volt már egypár munkahelyem, és lehet, hogy akkor én nagyon szerencsés vagyok, de soha nem kaptam kevesebb fizetést, mint Angol kollégáim.
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 17:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ignac írta:

Meggyőződésem, hogy aki külföldön komoly sikereket ér el, az itthon is ugyanúgy elérte volna, ha marad, és fordítva, aki itthon nem jut egyről a kettőre, külföldön sem fog elérni semmit.
Mindezt nem csak ezen, hanem más fórumokon, más országokkal kapcsolatban olvasottak is megerősítik bennem.

Üdv

Szerintem ezt nem lehet általánosítani. Én Mo-n éltem, és egész jól ment. Aztán a rendszerváltás hazavágott. Talpra álltam, me azé nem vagyok egy lusta gyerek Kacsintó Azután jöttek a szélhámosok, potyalesők, a korrupció, stb. Nem maradt más, csak a stressz. Na, ekkor lett elegem Mo-ból. Most itt élek Londonban, van egy szép családom, egy szép házam, kényelmesen élek. Amim nincs, az stressz...de az nem is hiányzik Nevető ...Ja, és mindez becsületes munkáért kapott fizetésért...
Sadowsky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 19:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én teljesen osztom Fülig Jimmy álláspontját, illetve őszintén örülök, hogy sikerült, jól élsz és jól érzed magad kinnt. Én nem azt modnom, hogy kint könnyű, sőt biztos nehéz (az elején pláne). De itthon böcsületes fizetésből mikor tartasz el családot, lesz házad, élsz kényelmesen(ja és ne a pesti fizetéseket vegyük alapul). Persze vannak a "jómóduak" is nem is kevesen, de azok nem a napi 8 órás pl irodai munkából szedik össze a málnát.
Ettől függetlenül elismerem, hogy az állandó sírás és a mindenki és minden hibázatatása "jó" magyar szokás.
Amúgy meg azért vagyok még itthon, mert nem szerzett még senki nekem jó lóvés melót, meg szállást Angliában. Szóval miattatok van az egész! Nevető Méghogy én keressek magamnak melót is.. Kacsintó
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 20:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sadowsky mester! Nagyon boldog nyugodj meg, nem fog hozzádvágni senki melót! Az ILO, a nemzetközi munkajogi szervezet szerint az EU felkészülhet egy elhuzódó munkaügyi válságra, és TE csak akkor tudsz melót nem ott szerezni, ha vmi speciális tudásod van!!! Ördög én se kunyizok ismeretlenek felé, ősszel,ha tudok ,megyek, ha nem nem,.....és más EU-s országokba is lehet menni... az is igaz,hogy nehéz csak úgy semmire elindulni.... én helyedben +2 idegen nyelvet, ami szimpi, tanulnék, aztán döntenék, hova mennék..... Laza
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 12. Szerda, 23:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

fuligjimmy írta:

Nem akarok vitatkozni, mert biztosan vannak olyan cégek amelyek kihasználják a "hátrányos" helyzetben levő külföldieket, de például én egy viszonylag nagy építővállalatnak dolgozom, vannak itt született, és nem itt született dolgozóink is, de mindenki "angol" bért kap. Egyébként pedig 10 éve itt élek, volt már egypár munkahelyem, és lehet, hogy akkor én nagyon szerencsés vagyok, de soha nem kaptam kevesebb fizetést, mint Angol kollégáim.

Ezen a fizetes dolgon, hogy ki mennyit kap, epp a multkor gondolkoztam el, amikor olvastam a hirekben, hogy valami magyaroknak Irorszagban kevesebbet adtak, mint az angoloknak ugyanott.
En tudom, mennyi a sajat fizetesem, de nem tudom mennyit keresnek a kollegaim. Egyreszt, mert nem volt pofam megkerdezni toluk, masreszt ok sem kerdezik tolem, harmadreszt, nincs bejarasom a payroll manager szamitogepebe. Nagyon boldog Pedig nem dolgozom olyan rossz helyen. Szoval nem tudom, hogy ok tobbet kapnak e, de azert az egyenlo elbanas elve alapjan egyszer megneznem egy ket kollega fizetesi papirjat... Nagyon boldog
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 0:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
fuligjimmy írta:

Ezen a fizetes dolgon, hogy ki mennyit kap, epp a multkor gondolkoztam el, amikor olvastam a hirekben, hogy valami magyaroknak Irorszagban kevesebbet adtak, mint az angoloknak ugyanott.
En tudom, mennyi a sajat fizetesem, de nem tudom mennyit keresnek a kollegaim. Egyreszt, mert nem volt pofam megkerdezni toluk, masreszt ok sem kerdezik tolem, harmadreszt, nincs bejarasom a payroll manager szamitogepebe. Nagyon boldog Pedig nem dolgozom olyan rossz helyen. Szoval nem tudom, hogy ok tobbet kapnak e, de azert az egyenlo elbanas elve alapjan egyszer megneznem egy ket kollega fizetesi papirjat... Nagyon boldog

Én azt hittem, hogy piacgazdaságban a fizetés béralku eredményekét alakul ki. Van aki a munkaerejét adja bizonyos össszegért, van aki a munkát keresi egy másik összegért. Ha a kettő találkozik, létrejön a foglalkoztatás. Az egyenlő elbánás elve szerintem nem egyeztethető össze a piacgazdasággal. Én sem tudom, mennyit keresnek a kollégim, de azt tudom, hgy mindenki annyit, amennyit kialkudott magának. A barátaimmal egyébként mindig megbeszélem, hogy ki mennyit keres, így van összehasonlítási alapom...
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 0:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sadowsky írta:
Én teljesen osztom Fülig Jimmy álláspontját, illetve őszintén örülök, hogy sikerült, jól élsz és jól érzed magad kinnt. Én nem azt modnom, hogy kint könnyű, sőt biztos nehéz (az elején pláne). De itthon böcsületes fizetésből mikor tartasz el családot, lesz házad, élsz kényelmesen(ja és ne a pesti fizetéseket vegyük alapul). Persze vannak a "jómóduak" is nem is kevesen, de azok nem a napi 8 órás pl irodai munkából szedik össze a málnát.
Ettől függetlenül elismerem, hogy az állandó sírás és a mindenki és minden hibázatatása "jó" magyar szokás.
Amúgy meg azért vagyok még itthon, mert nem szerzett még senki nekem jó lóvés melót, meg szállást Angliában. Szóval miattatok van az egész! Nevető Méghogy én keressek magamnak melót is.. Kacsintó

Nekem elég sok ismerősöm van odakint. Nem keresnek rosszul, de: miután kifizetik a szállást, rezsit, kaját, stb, olyan borzasztó sok már nem marad nekik sem! Ha belegondolok, hogy odakint, ha elmész szórakozni, simán otthagysz száz fontot úgy, hogy még csak nem is feltétlenül ütötted ki magad teljesen. Szóval lehet, hogy többet kereshetsz, de az életszínvonalad nem biztos, hogy magasabb lesz. Szerintem. Egyébként az Enci által írtakból szintén kiderül, hogy pl. gyerekkel egyedül, vagy jó végzettség nélkül angliában is lehetetlen megélni.
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 10:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ignac írta:
Artin írta:
fuligjimmy írta:

Én azt hittem, hogy piacgazdaságban a fizetés béralku eredményekét alakul ki. Van aki a munkaerejét adja bizonyos össszegért, van aki a munkát keresi egy másik összegért. Ha a kettő találkozik, létrejön a foglalkoztatás. Az egyenlő elbánás elve szerintem nem egyeztethető össze a piacgazdasággal. Én sem tudom, mennyit keresnek a kollégim, de azt tudom, hgy mindenki annyit, amennyit kialkudott magának. A barátaimmal egyébként mindig megbeszélem, hogy ki mennyit keres, így van összehasonlítási alapom...

Azert itt Angliaban ez nem mindehol igy mukodik. Ha nem tetszik a fizetes, amit adnak, legdfeljebb elhajtanak, majd jon mas, van annyi jelentkezo. Mosoly Amugy nalunk fizetesi savok vannak. Amik 5 ezer fontonkent emelkednek. Tehat kerhettem volna 1.500 fonttal tobbet, meg mindig nem erem el a fizetesi plafont, de ettol a masik meg tobbe kaphat. A tapasztalat, eltoltott munkaido, referenciak, stb. Ezeket mind figyelembe veszik, amikor a beredet megallapitjak, aztan vagy tetszik neked, vagy nem. En most csak a sajat munkahelyemrol beszelek. A tobbit nem ismeres. Az biztos, hogy ha ugynoksegnel dolgozol, akkor nincs eselyed alkudozni, mert biztos lesz masik 50 ember, aki elvegzi a munkat helyetted.
Arrol nem beszelve, hogy en sok mas juttatast is kapok, ami nem penzbeni de nagy az erteke. Ez is sokat szamit, es figyelembe veszik, amikor fizetest ajanlanak.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 20:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Eddig én is olyan helyeken dolgoztam, ahol megszabták előre a fizetést, és én ugyanannyit kapok, mint az itteniek. Persze biztos vannak olyan helyek, ahol számit. A korrekt cégek tartják magukat a szabályokhoz. Mert itt van egy olyan dolog, hogy discrimination, ami már volt emlitve egy másik oldalon, és equal opportunities, ami azt jelenti, hogy téged nem kezelhetnek másképp, mint az ittenieket. Mert elvileg akkor biróságra viheted őket.

Én tudom, hogy ki mennyit keres, mert könyvelő vagyok és hozzáférek az infóhoz... De másnak nem mondhatom el, mert akkor kirugnak... Megér ez annyit?

Heni
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban