Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Sure Start Maternity Grant
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kryszty
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 1:04    Hozzászólás témája: Sure Start Maternity Grant Hozzászólás az előzmény idézésével

Tud valaki valamit a Sure Start Maternity Grant-ról ? Ez mindenkinek jár aki itt szül vagy pedig csak azoknak akiknek alacsony a jövedelme ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 5:06    Hozzászólás témája: Re: Sure Start Maternity Grant Hozzászólás az előzmény idézésével

kryszty írta:
Tud valaki valamit a Sure Start Maternity Grant-ról ? Ez mindenkinek jár aki itt szül vagy pedig csak azoknak akiknek alacsony a jövedelme ?

If you have a new baby and you're getting tax credits, you may qualify for the Sure Start Maternity Grant. You can get £500 for each baby as a lump sum and you do not have to repay it.

To qualify, you need to be getting either of the following:

* Child Tax Credit - other than the family element - which is £545 a year
* Working Tax Credit that includes the disability or severe disability element

To find out which tax credit elements - or payments you get, check Part 2 of your award notice - How we work out your tax credits.

In addition, you may be able to get a Sure Start Maternity Grant if:

* you or a member of your family are expecting a baby within 11 weeks or have had a baby in the past three months
* you have adopted a baby who is under 12 months old
* you have, in certain circumstances, been granted a residence order in respect of a baby who is under 12 months old
* you have been granted a parental order by the courts in respect of a surrogate birth

You can claim a Sure Start Maternity Grant after the 11th week before your baby is due but no later than three months after the birth, adoption, residence order or parental order.

Do not delay making your claim for a Sure Start Maternity Grant even if you are still waiting to hear about your claim for tax credits, or if you have asked for your tax credits award to be reviewed.

If your claim for a Sure Start Maternity Grant is turned down because you are not getting tax credits, you can reclaim if you are later awarded tax credits for any day within three months of the birth. But you must claim within three months of being awarded tax credits. The same applies if you are awarded tax credits for any day within three months of adopting the child, or of a residence or parental order.

You can apply by filling in a form which you can get from the Jobcentre Plus website.
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 17:15    Hozzászólás témája: Re: Sure Start Maternity Grant Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
kryszty írta:

If you have a new baby and you're getting tax credits, you may qualify for the Sure Start Maternity Grant. You can get £500 for each baby as a lump sum and you do not have to repay it.

To qualify, you need to be getting either of the following:

* Child Tax Credit - other than the family element - which is £545 a year
* Working Tax Credit that includes the disability or severe disability element

Szia!

Köszönjük a kedves tájékoztatásod!
Csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy ha valaki most tanulja itt kint a nyelvet és nem megy még jól neki az angol, miért muszáj kiszótáraznia amit írtál?
Te véletlenül nem magyar vagy és a magyaroknak szeretnék segítséget nyújtani, megfelelő módon informálni őket, ráadásul egy magyar oldalon?

To find out which tax credit elements - or payments you get, check Part 2 of your award notice - How we work out your tax credits.

In addition, you may be able to get a Sure Start Maternity Grant if:

* you or a member of your family are expecting a baby within 11 weeks or have had a baby in the past three months
* you have adopted a baby who is under 12 months old
* you have, in certain circumstances, been granted a residence order in respect of a baby who is under 12 months old
* you have been granted a parental order by the courts in respect of a surrogate birth

You can claim a Sure Start Maternity Grant after the 11th week before your baby is due but no later than three months after the birth, adoption, residence order or parental order.

Do not delay making your claim for a Sure Start Maternity Grant even if you are still waiting to hear about your claim for tax credits, or if you have asked for your tax credits award to be reviewed.

If your claim for a Sure Start Maternity Grant is turned down because you are not getting tax credits, you can reclaim if you are later awarded tax credits for any day within three months of the birth. But you must claim within three months of being awarded tax credits. The same applies if you are awarded tax credits for any day within three months of adopting the child, or of a residence or parental order.

You can apply by filling in a form which you can get from the Jobcentre Plus website.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 17:25    Hozzászólás témája: Re: Sure Start Maternity Grant Hozzászólás az előzmény idézésével

krisz77 írta:

Szia!

Köszönjük a kedves tájékoztatásod!
Csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy ha valaki most tanulja itt kint a nyelvet és nem megy még jól neki az angol, miért muszáj kiszótáraznia amit írtál?
Te véletlenül nem magyar vagy és a magyaroknak szeretnék segítséget nyújtani, megfelelő módon informálni őket, ráadásul egy magyar oldalon?

[/quote]

Bocsi de ez itt Anglia. Jo lesz ha hozzaszoksz ahoz hogy igenis kene tanulnod beszelni a nyelvet es hogy java reszt mindenhol angolul fogod kapni az informaciot. Mert az angol ugyintezo aztan tuti hogy nem tanul meg a Te kedvedert magyarul. Amugy meg aki lusta elovenni a szotart es azt varja majd mindent masok csinalnak meg helyette.....na erre inkabb nem is mondok semmit! Sott meg a szotart se kell elovenned van mar a neten egesz veboldalt is lefordito online szotar. Persze azt meg is kell keresni, de biztos ez is faraszto szamodra. Bocs hogy segiteni akartam!
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 13. Szombat, 18:52    Hozzászólás témája: válasz Hozzászólás az előzmény idézésével

Erre szerintem nem megsértődni kéne, bár igaz, ez a legkönnyebb!
Mint ahogy írtam, most tanulom a nyelvet, de itt ez egy olyan oldal, ahol a sorstársak segítenek egymásnak!
Nyelvet tanulni pedig a megfelelő helyen, nyelviskolában kell!
Bár lehet, hogy te a neten tanultál és ezért hiszed azt, hogy ez a megfelelő hely, bár itt a beszédet nem lehet gyakorolni!
De ha így gondolod, nyiss egy toppicot, és nevezd el így ANGOL NYELV KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK!!! Nagyon boldog GARANTÁLTAN NAGY SIKERRE LESZ!
Az igaz, hogy az ügyintéző nem fog az én nyelvemen beszélni, de nem is akar majd annyira segíteni, mint jó esetben egy magyar sorstárs egy másik magyar infórmációra szorulónak!
Tehát szerintem ha segíteni akarunk egymásnak, maradjunk a saját nyelvünknél!!! EZ A MAGYAR - NE SZÉGYELJÜK!
Te biztosan, rég óta élsz már itt és talán elfelejtetted, honnan jöttél és hogyan kezdted!
De te is elkezdted valahogy és szerintem neked is jól jött a segítség, 1-2 bátorító szó a saját nyelveden itt a nagy Angliában, ahol mindenki angolul beszél!
Azért köszönjük a szárnypróbálgatásodat! Nevető
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 14. Vasárnap, 6:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ne haragudj hogy ezt mondom, de ezzel a melldongetessel hogy "magyarok vagyunk segitsunk egymasnak" nem fogsz nagy rajongoi tabort talalni. Az itt jelen levo regebbi forumtagok tobbsegenek tele van a hocipoje mara. Az ujonnan erkezok legtobbszor meg arra is lustak hogy vegig olvassak a forumot vagy uram bocsa a kapott informaciot megprobaljak hasznositani. Minden keszen kellene mint sult galab a szajba. Ezert van aztan az hogy sokan mar inkabb csak olvasnak, de nem irnak nem reagalnak a levelekre mert eleguk van ebbol. Persze mi is kezdtuk annak idejen valahol de vettuk a faradsagot es olvastunk, szotaraztunk, utanna neztunk es nem melldongetve meg neki alltunk fikazni a masikat hogy hat mifele segitseg az ilyen. Hanem orultunk es megkoszontuk ha valaki egyaltalan valaszra meltatott.
Teli a puttonyom azzal hogy kb. a haromszazadik ujonnan kijovo maszik ram. Honapokig levelezunk, szajaba rag az ember mindent a hova menjen lakni-tol a mit-hogy intezzen netan mit hol vasaroljon-ig. Honapokig ul a nyakadon napi X mennyisegu levelet valtotok majd mikor ugy erzi minden hasznos infot leszivott rolad akkor bucsuzas es koszones nelkul lepattint teged. Ezert van aztan az hogy az ember egy ido utan a ketezredik uj versenyzonek mar csak beszurt linkeket vagy kimasolt szovegeket hoz. Es bocsass meg ha azt mondom hogy szerintem harom ev alatt tobb szaz embert segitettem infoval a neten keresztul, vagy akar szemelyesen arcbol-arcba vagy telefonon keresztul akkor szerintem bosegesen viszonoztam a kezdetekben kapott segitseget. Es azert van az hogy tobben inkabb elkoszontek mar es kivonultak errol a forumrol mert eleguk lett a hasonlo beszolasokbol. Es ez nem feltetlenul megsertodes csak egyszeruen teli van az embernek a hocipoje.Meg csak nem is feltetlenul koszonetet varna az ember a kapott informacioert, segitseget. Mert egy magyartol en mar nem varok el koszonetet hisz magyar es ez nalam egyre inkabb negativ jelzo lesz. De azt hogy neki aljon meg foljebb na ez vegkepp nem varom.
Hat ennyi reszemrol....eleg volt.....
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 14. Vasárnap, 8:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
Hat ennyi reszemrol....eleg volt.....

Kiakadunk, kiakadunk Vicces
Pedig igazan lefordithattuk volna mar az osszes direct.gov.uk oldalt magyarra es kiadhattuk volna - amennyi idot itt es mas forumon elb@sztunk, abbol boven kitelt volna.
Aztan kiadhatnank. Es egyesek megvennek, masok meg lemasolnak, mert nehogymá penzt fizessunk azoknak a lehuzos magyaroknak...
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 14. Vasárnap, 8:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Seci. Nagyon boldog Nevető
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 16. Kedd, 9:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine egyetértek veled! Ha valaki Angliába készül vagy már ott él, akkor ne legyen már ekkora probléma lefordítani egy nyúlfarknyi szöveget akár szótárral, akár anélkül. A magyar, mint negatív jelző is sajnos egyre inkább helyénvaló. És aki azt gondolja Nyugat-Európaiként, hogy Magyarország balkán, annak is teljesen igaza van. Ez a magyar mentalitás sajnos.

Elnézést az offolásért.

Blobzang (Budapestről)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 16. Kedd, 10:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

NEKTEK, MIND IGAZATOK VAN ÉN IS FOLYAMATOSAN EZT VESZEM ÉSZRE, BÁR ENGEM EZ FELETTÉBB DÜHÍT, HOGY A MAGYAROK ENNYIRE NEM TARTANAK ÖSSZE, AZT MÁR MEGSZOKTAM, HOGY OTTHON NEM, DE EGY JOBB ÉRZÉSŰ EMBER AZT HINNÉ, HOGY ITT MEGTALÁLJUK EGYMÁST ÉS HAPPY LESZ MINDEN!
RÁJÖTTEM, SAJNA EZ NEM ÍGY VAN!

NEM GYŐZÖM HANGSÚLYOZNI, ÉN OLVASGATTAM, AMÍG SZÜKSÉGEM VOLT RÁ, ÖNERŐBŐL KIJÖTTEM, MAJD ELKÖLTÖZTEM ONNAN, AHOL KEZDTEM, TANULOK, DOLGOZOM HIVATALOSAN, NEM VÁRTAM A SÜLT GALAMBOT! EZT ITT NEM MAGAM MIATT ÍRTAM! ÉN NEM VÁROM SENKI SEGÍTSÉGÉT, MERT ÚGY GONDOLOM AZ A JÓ AMIT ÉN TESZEK ÉS ÍGY BIZTOS NINCS SURLÓDÁSI PONT( ' PERSZE MERT TE EZT MONDTAD) AHOGY MÁSOK MONDANÁK!
UTÁNA JÁRTAM ITT IS MEG MÉG AHOL KELLETT ÉS MEGCSINÁLTAM!

SAJNÁLOM EZT A NEGATÍVITÁST, BÁR GONDOLOM RENGETEGSZER MEGÉGETTED MAGAD ÉS EZ ABBÓL FAKAD!

BÁR NEM MINDENKI EGYFORMA ÉS NEM KÉNE A MAGYAROKAT ÁLTALÁNOSÍTANI, IGAZ MAGYAROK VAGYUNK, DE ALMÁBÓL IS VAN AKI MESSZE GURUL A FÁJÁTÓL!

ÉN NEM FOGOM MEGKÖSZÖNNI A MÁSOKNAK NYÚJTOTT SEGÍTSÉGED, A SZAMARITÁNIUS HŐS NEM ÉN VAGYOK!

DE AZÉRT KÖSZI A HOZZÁSZÓLÁST ÉS HA KÉRHETLEK, ELŐSZÖR ISMERD MEG AZT AZ EMBERT AKIT ÉPPEN A SÁRBA DÖNGÖLSZ!

MERT A FELJEBBI LEVELEIMBEN IS ÍRTAM ÉN NEM VÁROM A SÜLT GALAMBOT ÉS NEM KÉRTEM A SEGÍTSÉGEDET SEM!

SZÉP NAPOT! Kacsintó
ÜDV.: BRIGI
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 16. Kedd, 12:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem értem miért érzed negativitásnak, ha valaki veszi a fáradtságot, és belinkeli a választ a kérdésedre.
Igen sokan, sokszor kérdeznek, amire egy egyszerű link is megadja a választ (mellesleg megtalálni is kb 10 másodperc), de senki ne várja, hogy minden weboldalt lefordítva fogunk bemásolni, ez kissé érdekes igény....

Számtalanszor linkeltem már be én is pl. a WRS dokumentációját, de ugye nem gondolod komolyan, hogy a 7 oldalt lefordítva teszem közzé??? És ez csak egy példa volt.
Ennek köze sincs a magyarsághoz, bár nagy divat ezt emlegetni.
Nagyon sok személy, Christine és sorolhatnám igen sokat tesz azért az oldalért, kár az ilyen hozzászólásokkal elvenni a kedvet....

Eredetileg nem is akartam reagálni erre a postra, de nem tudtam megállni sajnos.....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 22:06    Hozzászólás témája: Re: Sure Start Maternity Grant Hozzászólás az előzmény idézésével

kryszty írta:

Na, akkor a maternity grant-hoz visszaterve Kacsintó , igen jovedelem fuggo!

Ha mar igenyeltel Child Tax Credit-et es magasabb osszeget iteltek meg a "family element"tol, akkor jogosult vagy ra. (Ha mar igenyeltel CTC-et es meg nem kaptal valaszt, akkor azt a maternity grant igenylolapjan be kell jelolni, de ettol fuggetlenul ugyanugy hataridos az igenyles.)

A maternity grant igenylolapjat vagy a jobcentre-ben kerheted (SF100) vagy letoltheted a www.dwp.gov.uk es a jobcentre-be kell leadni a kitoltott igenylolapot.

Roviden magarol a tamogatasrol: egyszeri 500 GBP, vissza nem fizetendo, a varhato szulesi ido elott legkorabban 11 hettel vagy a szules utan maximum 3 honappal igenyelheto. A vedononek alairassal es pecsettel kell igazolnia az igenylolapon a varhato szulesi idot v. a baba szuletesi datumat.

Eva
Vissza az elejére
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 19:28    Hozzászólás témája: RE Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem értem miért érzed negativitásnak, ha valaki veszi a fáradtságot, és belinkeli a választ a kérdésedre. TOVI ÍRTA!

Kedves Tovi!

Szeretném megköszönni, hogy pontosan elolvastad az üzeneteimet!
Csak az a baj, hogy valószínűleg elfelejtettél már magyarul olvasni, vagy megérteni a magyar szavakat!

NEM ÉN KÉRDEZTEM!
ÉN SEMMIT NEM KÉRDEZTEM!
ÉN CSAK KÉRTEM!
A TÖBBI MAGYAR ÉS A SAJÁT NEVEMBEN IS!

HA VETTED VOLNA A FÁRADTSÁGOT ÉS VÉGIG OLVASOD AZ 1-TŐL AZ UTOLSÓIG AZ ÖSSZES ÜZENETEMET, AKKOR TE IS ÉSZREVETTED VOLNA!

DE ENGEM MÁR NEM IS ÉRDEKEL!
MINDENKI MONDJON AMIT AKAR!
EZ A TI OLDALATOK, ÉN CSAK BETOLAKODTAM IDE!
TI RÉGEBB ÓTA VAGYTOK ITT!
ÉS LÁTVÁNYOSAN NEM TETSZÉSETEKET NYILVÁNÍTJÁTOK KI, HA EGY ÚJ EMBER, ÚJ VÉLEMÉNNYEL ÉRKEZIK KÖZÉTEK!

ÉN EZENNEL BESZÜNTETEM A LEVELEIMET!
TI MEG NYUGODTAN BESZÉLJÉTEK ÁT, HOGY ÉN MILYEN ÖNZŐ, ROSSZINDULATÚ, LUSTA ( GONDOLOM VAN MÉG JELZŐTÖK RÁM ) EMBER VAGYOK, MERT EGY MAGYAR OLDALON A MAGYAROK ÉRDEKÉBEN MEG MERTEM SZÓLALTATNI A VÉLEMÉNYEM!
HÁT ENNYI

SZERETTEM VOLNA MEGVÉDENI MAGAM A RÁGALMAZÁSOKKAL SZEMBEN, DE RÁJÖTTEM, NEM TEHETEK SEMMIT!

Ha szerintetek lusta, stb. vagyok akkor az is maradok, azért hála istennek elég sokan olvassák a fórumot és tudom vannak akik egyetértenek velem( még ha nem is szólnak hozzá! Ők a csendes halgatóság!) és persze FIGYELMESEN OLVASSÁK EL AZ ÜZENETEKET ÉS ESETLEG MÉG MÖGÉ IS LÁTNAK, NEM PEDIG CSAK ADDIG AMÍG A SZEMÜK BÍRJA. ( JÓL CSAK A SZÍVÉVEL LÁT AZ EMBER, AMI IGAZÁN FONTOS A SZEMNEK LÁTHATATLAN!!!) EZ EGY NAGYON IGAZ MONDÁS, ÉRDEMES MEGSZÍVLELNI!

számomra különben is a saját lelkiismeretem a fontos, az hogy én tudom ezek a dolgok, amiket a fejemhez vágtok, mik is valójában! Nevető

VÉGRE VALAKI Nagyon boldog AKI MEGÉRTETTE, MIT IS AKARTAM, NA UGYE, HOGY NEM BESZÉLTEM OLYAN OSTOBASÁGOKAT, HA VALAKI KÉPES VOLT MEGÉRTENI! Nagyon boldog
ENNYIT KELLETT VOLNA TENNI AHELYETT A SOK IDÉTLEN, SZITKOZÓDÓ, RÁGALMAZÓ LEVÉL HELYETT!

KÖSZÖNÖM ÉVA ( TOLMÁCS ) A JÓ LELKÜSÉGEDET ÉS A SEGÍTSÉGET, MÁSOK ÉS A MAGAM NEVÉBEN IS ( bár engem nem érint, mert már 5 és 7 évesek a gyerekeim és primary school-ba járnak!)

EZÚTON SZERETNÉK TÁJÉKOZTATNI MINDENKIT, AKI ÉRDEKELT A TÉMÁBAN, HOGY A GYEREKEK NAGYON KÖNNYEN BEILLESZKEDNEK AZ ÚJ HELYZETBE!
AZ ÉN GYEREKEIM, NAGYON SZERETNEK ISKOLÁBA JÁRNI, NAGYON TETSZIK NEKIK!
BÁR, AZÉRT HOZZÁTENNÉM: MINÉL KISEBB A GYERMEK, ANNÁL KÖNNYEBBEN VESZI AZ AKADÁLYOKAT, MERT MÉG NEM ALAKULTAK KI BENNE A GÁTLÁSOK!
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azért kicsit kellemesebb lenne olvasni a beírásokat, ha nem csupa nagybetűvel írnál mindent, azaz ha nem "kiabálnál" (fórumozásban ezt így hívják).

A másik dolog, ez a fórum nem veszekedésre van, szóval ha valakinek a válasza neked ennyire nem tetszik és ennyire feldühít, akkor ne a fórumon töltsd ki a dühödet, hanem írj neki privát levelet, kérlek... és ez most mindenki másra is vonatkozik. Köszi.
Vissza az elejére
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 21:44    Hozzászólás témája: a Hozzászólás az előzmény idézésével

Pontosan ezt teszem! Nevető
Köszi Mosoly
Bár privát levelet nem írok, mert nem éri meg!Nem vagyok én irgalmas nővér, hogy másokkal szembeszálljak, mások érdekeiért!
Amúgy nem dühít fel, csak éppen bosszant egy kicsit, hogy emberek véleményt alkotnak, anélkül, hogy eggyáltalán vennék a fáradtságot arra, hogy végig gondolják én ezt miért írtam! Nevető

Viszont a " kiabálás"-ról nem tudtam ( nagybetűk!)
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem!
Csak dolgokat akartam kiemelni, ha érdekel egyáltalán valakit Nevető
Különben én csak jót mosolygok ezen az egészen! Nevető
Azért az én véleményem akkor is az, hogy mi magyarok tartsunk össze, aki nem érdemes rá, azzal nem kell foglalkozni, de amíg nem ismered meg a másikat, nem állhatsz így hozzá, mert nem tudod, milyen is valójában! Kacsintó
További szép napot minden kedves forumozónak Kacsintó
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban