Olcsó Pénzküldés Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Van esélyem?

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
piluapali
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Apr 15, 2012
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2012. Április 15. Vasárnap, 12:21    Hozzászólás témája: Van esélyem? Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdvözlök minden fórumozót!

Arról szeretnék információt kapni,hogy az én helyzetemben milyen úton lenne a legnagyobb esélyem munkát vállalni Angliában, s ott letelepedni.
Jelenleg Németországban élek a családommal(feleségem,fiam:13 éves,lányom: 4 éves,édesanyám),s úgy határoztunk,hogyha van esélyünk,akkor Angliában képzelnénk el a jövőnket! Magyarországon egy ekkora családot eltartani manapság szinte lehetetlen,s én nem voltam hajlandó beállni bűnözőnek,ezért úgy döntöttünk másfél éve ,hogy megpróbáljuk újrakezdeni az életünket itt!
Otthon felégettünk mindent magunk körül,s eladtuk mindenünket,hogy itt elég pénzünk az újrakezdéshez.Az igaz,hogy itt nem halunk éhen,de jól sem élünk.
Csak nekem van teljes munkaidős állásom,a feleségem nehezen tanulja a Német nyelvet(pedig igyekszik),ezért nem kap csak pár órás állást,azt is nagyon kevés pénzért! Édesanyám sem tud elhelyezkedni,mert otthon kell maradnia a kislányommal,mert itt éveket kell várni arra,hogy bekerülhessen az óvodába sajnos! Egy szó mint száz,nem érezzük jól magunkat itt!Sem a nyelv,sem az emberek nem állnak túl közel hozzánk...
Tehát a kérdés:
Sajnos sem nekem,sem a feleségemnek nincs szakmája,viszont becsületesen dolgozunk,mindent megtanulunk amit csak kell.
Az Angol nyelvet én és édesanyám társalgási szinten beszéljük,a feleségem picit kevesebbet tud,viszont a fiam nagyon jól beszéli a nyelvet!Tervezem , hogy odakint elvégzek egy szakmát,s természetesen ráfekszünk a nyelvre is!
Egyenlőre csak ennyi info jutott az eszembe rólunk.
Tudnának e tanácsot adni abban,hogy milyen úton módon tudnánk a legegyszerűbben új életet kezdeni Angliában?

Válaszukat előre is köszönöm

Tisztelettel Kurtsits István
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
helyettemkisvirag
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jun 28, 2012
Hozzászólások: 3

HozzászólásElküldve: 2012. Június 28. Csütörtök, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Attól függ, mit dolgoztál Németországban, a szakmát, mivel azt említed nincs, félretettem - e tekintetben Anglia ígéretes, nem ragaszkodnak mereven, hogy finoman fogalmazzak, a professzionális végzettséghez. A dolog margójára hozzáteszem, hogy akkor sem, amikor kéne, tehát ne várd el, hogy a "szakember" tudja hogy mit akar, mit csinál, és mit beszél. Ezt egyébként nagyon szépen saját hasznodra is fordíthatod - persze ha te történetesen és ezzel szemben tudod mit akarsz, mit csinálsz, és mit beszélsz.

Ellenben, nagyon szépen fizetik (relatíve) a következőket: dobozpipálgató, totálisan inkompetens munkaerő-toborzó ügynök, sales "engineer" (itt de facto az idézőjel a legfontosabb képesség), egyéb mindennemű sales majom, fénymásoló-karbantartó (a munka nevetséges képességigényéhez képest), illetve egyéb, kontinentális fogalomkörbe nem igazán sorolható, teljesen szükségtelen, tehetségtelen, semmihez sem értő, nyafogó, lusta, dagadt, ostoba, modoroskodó vágóállat, akik nagy többsége szembeötlően rosszabbulb beszél angolul mint én 6 év után angliában. Ezt azért említem meg, hogy ezeket meg KELL tanulni elviselni / ignorálni, mert sok van belőlük, és gyakran valakinek is érzik magukat, itt teszem hozzá hogy helytelenül, sok jóállatpolgártársukkal egyetemben. A moralizálást hagyjuk, a "tisztességesen dolgozom" itt kizárólag marketingszöveg, aki ennél komolyabban veszi annak ellenére hogy már itt él egy ideje, az pedig egyszerűen ostoba.

Kultúrális szempontból szerves probléma nem hiszem hogy lehet, talán ha kissé túlhabzott az ekvalizációs kényszertől önmagát európainak (?) érző, bocsánatkéregető társadalmi téveszme és divatszellem, illetve az állampolgárt teljesen hülye, önmagára felelősséggel tekinteni képtelen baromnak tekintő jogi berendezkedés, amely nagy mértékben segíti elő azok tömegeinek kialakulását, akik életbentartására eredetileg készült (egyfajta társadalmi pozitív visszacsatolás, természetesen korántsem annak elismerő értelmében).

Munakkeresés szempomntjából a te esetedben (becsült információ csupán), akár évekig ideiglenes, bizonytalan munkákkal vergődhetsz, kitéve a brit magánügynökségek undorító trükkjeinek és kicsinyes okoskodásának (legalábbis ezt hallottam), miközben az órabéreted jócskán meghaladó hasznot húz minden ledolgozott órád után az "ügynökség" cserébe a semmiért, ugyanis még csak referenciát sem nagyon szeretnek adni (Angliában szükség lesz rá, ha rendes munkát akarsz). Nyilván, az ügynökségnek nem érdeke, hogy te állandó munkához juss, és mivel a brit munkaerőpiacot (a kiváló Német állami rendszerrel ellentétben) ők dominálják, végzettség ÉS angliai tapasztalat nélkül esélyeid egyébre némileg visszafogottak (de korántsem nulla).

Bizonyos mértékig ismerve mindkét országot, Angliát persze sokkal jobban, és nagyon erősen, és többször is meggondolnám, családostul beleugorjak-e itt, az alapján, amit elmondtál.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Koi_A
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jul 02, 2012
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2012. Július 2. Hétfő, 14:30    Hozzászólás témája: Diákmunka Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Hosszú és kemény vizsgák letételével lehetőséget kaptam egy két éves ösztöndíjra Angliában. Ez az ösztöndíj csak a tandíjat foglalja magába, de a szállást, kaját, minden egyéb mást nekem kell fizetnem.
Természetesen a suli mellett dolgoznék is, de fogalmam sincs mennyi egy átlag diák kereset (nem vagyok "finnyás", mosogatok, takarítok, gyerekre vigyázok, csak normális munka legyen), és hogy ebből mennyire tudom fenntartani magam. Öten bérelnénk egy lakást, úgyhogy ez nem lenne olyan rettentő drága (remélem).

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Anikó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group