Olcsó, biztonságos és gyors pénzküldés Angliából Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
gyerekekkel Angliába :)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Dec 18, 2005
Hozzászólások: 1781

HozzászólásElküldve: 2006. Március 23. Csütörtök, 16:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm Dia, hogy megerősítessz ebben.
Zsoli!
Vagy fizetős bölcsi, vagy babysitter...ez a két megoldás van.

MAGYAR OVODA:
Hát én csak olvasom és nem értem.
Miért kellene itt angliaban, magyar ovodába hordani egy gyereket???
Hisz otthon a család úgy is magyarul beszél vele.Nem az lenne pont a lényeg, hogy amikorra az a kisgyerkőc megy a suliba, anyanyelvi szinten beszélje azt a nyelvet amin tanulni fog?
De nézzünk egy másik álláspontot.A szülő csak egy-két évre marad angliában, a gyuerkőc már magyarországon kezdi a sulit.Mekkora + tudás az a csemetének, hogy perfekt beszél angolul.
Igaz az én lányom ovodás koru volt mikor kijöttünk, de itt már a suliban kezdte.Úgy ragadt rá a nyelv mint játszótéren a szutyok.Mosoly
Imádta első perctől a sulit, de biztos könnyebb lett volna, ha már ovodába is ide járt volna.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.


Csatlakozott: Mar 13, 2006
Hozzászólások: 615
Tartózkodási hely: Welwyn Garden City

HozzászólásElküldve: 2006. Március 25. Szombat, 18:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Én itt élek már 7 éve, a kislányom májusban lesz 6 éves. Gondoltam, leirom az óvodáról - iskoláról a tapasztalatimat, mert itt teljesen másképp működik a dolog, mint otthon.

Először is óvoda: a magyarnak megfelelő óvoda itt nem létezik. Az állami óvodát kb. 3,5 éves korban kezdik a gyerekek, ami ingyenes, de csak délelőtt van (azt hiszem, minden iskolában délelőtt), délre értük kell menni, utána semmi.

Iskolát kb. 4,5 éves korban kezdenek, először Reception osztályba, ezt szeptemberben vagy januárban kezdik, attól függően, hogy melyik hónapban született a gyerek. Az én lányom januárban kezdte, májusi születéssel, abban az évben töltötte az 5-öt. Most elsős. Az iskola hosszabb, mint Magyarországon, a kezdés - végzés változó, a mienk 8.45-kor kezdi és 3.15 végzi. Az iskolaév szeptembertől július 25-körülig tart. Iskolaszünet több van: októberben egy hét, karácsonykor két hét, februárban egy hét, húsvétkor 2 hét, májusban egy hét, aztán a nyári szünet 6 hét, összesen 39 iskolahét és 13 hét szünet. Egyre több iskolában van reggeli és iskola utáni klub, amiért fizetni kell. Az iskola ingyenes, kivéve ha valaki ebédet és iskolatejet rendel, valamint az egyenruha.

A magyarországi óvoda / bölcsőde itt magánkézben létezik, és nem kevés pénzbe kerül. Mi londontól északra lakunk kb. 20 mérföldre, mi havi 680 font körül fizettünk teljes hétre. Az ár a kortól változó, minél kisebb a gyerek, annál többe kerül. A londoni óvodák ettől sokkal drágábbak.

Vannak még úgynevezett playgroup-ok, ami nem kerül túl sokba, a kislányom járt egy olyanba egy rövid ideig. Ott délelőtti és délutáni játszókör van, ebédre haza kell őket vinni. Az én kislányomat először csak hetente két délelőttre vették fel. Ezek általában az iskolaidőhöz igazodnak, zárva vannak, mikor nincs iskola.

Itt léteznek childminder-ek is, ők a saját házukban vigyáznak gyerekre, általában maximum 5-re, és meg van határozva, hogy milyen korú gyerekből hányra vigyázhatnak. Ezek sem olcsók, mi próbáltunk ilyet kettőt, de nagyon ki kell fogni, mi egyiket sem szerettük.

Egyébként minden intézmény, beleértve a gyerekfelügyelőket is, regisztrálnia kell magát az OFSTED-nél, ami rendszeresen ellenőrzi őket. Olyan hellyel ne álljon szóba senki, aki nincs regisztrálva.

Szóval, elég bonyolult a helyzet és itt gyereket vállalni kész csődbemenés. Az állami támogatás nagyon gyenge, a fizetett szülési szabadság/gyed/gyes összesen 26 hét, a járadék pedig attól függ, hogy mennyi ideig dolgozott az illető a munkahelyen és vissza akar-e menni a 26 hét letelte után. Állami intézményekben lehet igényelni még egy 26 hét fizetés nélküli szabadságot is.

Ezt azért irom, mert mi mindezen túlestünk, és nekem nagyon nehéz volt először megérteni, hogy hogy működik a rendszer.

Remélem, ez segit a kérdésekben - gyerekkel, főleg nem iskolás korú gyerekkel nekivágni az útnak, úgy, hogy mindkét szülő dolgozzon, nem kevés anyagi megrázkódtatással jár.

Heni
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
valenti
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Sep 24, 2006
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 24. Vasárnap, 12:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szisztok, üdvözlóünk mindenkit, új felhasználó vagyok, a nevem Ili.

nagyon örülök, és melengeti a lelekem, hogy segíteni próbálnak egymásnak az emberek itt, és nem csak a magyarra oly' jellemző hátráltatás megy.

a férjemmel már éltünk Londonban, csak tavaly a 7/7-i terrortámadás kicsit megviselt bennünket és végül visszajöttünk Magyarországra, egy ideig jó volt, de ismét szeretnénk kimenni. 2007 januárban szülök. mindkettőnknek van driving licence-e, a férjemnek a busz kivételével minden kategórában. nincs NI számunk. arra gondoltunk, a férjem teheraztóra, kamionra elhelyezkedne, én pedagógus (is) vagyok, és szeretném ezt a childminder-es vállalkozást elindítani. már felkutattam a hivatalos honlapokat errre vonatkozólag, és nem tartom lehetetlennek, így otthon lehetnék a saját porontyommal is egyben. mit gondolgok? Ti, akik most is kint vagytok, mit gondoltok. nekem elég jó a nyelvtudásom, legutóbb is remekül boldogultunk, a férjem is egyre jobban halad, itthon napi kétórban nyomja. kb májusban mennénk, egyenlőre a magyar autónkkal. szeretmém kikérni a véleményeteket. köszönöm.

ili
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
valenti
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Sep 24, 2006
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 24. Vasárnap, 12:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

és még egy kérdés: több helyen említettétek a WRS regisztrációt. mi is ez pontosan? és mi a honlapja?

köszönöm. ili
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.


Csatlakozott: Feb 11, 2006
Hozzászólások: 731
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 24. Vasárnap, 22:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

valenti írta:
és még egy kérdés: több helyen említettétek a WRS regisztrációt. mi is ez pontosan? és mi a honlapja?

köszönöm. ili


A Home Officenal kell regisztralnotok, mint legalis munkavalalo a UK-ban. A munkaltatodnak is kikell tolteni, vagyis elobb munkahelyet kell talanod es utana reggelni a Home officenal.

Amugy szerintem gyertek nyugodtan, foleg ha mar voltatok kinnt. Igy meg konnyebb. Sofor allast nem nehez talalni, a gyerekes dologban nem vagyok otthon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Larissza72
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jul 11, 2008
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2008. Július 13. Vasárnap, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdvözlök mindenkit!
Mi kb. 4-6 hónap múlva megyünk ki Ambleside- ba. A lányom 16 éves most megy 11. osztályba, nyelvi osztályt végzett. A sors iróniája, hogy eddig németül tanult. Magántanulóként fogja folytatni itthon az iskolát, és kint szeretném ha nyelviskolába járna. A kicsi fiam novemberben lesz 2 éves. Remélem van ott is lehetőség bölcsődébe járatni.
Minden ötletet, tanácsot szívesen fogadok, mert számomra ez egy egészen új helyzet.
Kellemes napot mindenkinek!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sziszka2
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jul 15, 2008
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 3. Vasárnap, 10:20    Hozzászólás témája: Szia Hozzászólás az előzmény idézésével

Szeretném megtudni ,milyen lehetőségeim vannak kint Londonban.2 gyerekkel mennék (7-10 évesek).Minimális angol tudással.A férjem már kinn van, de nehéz munkát találnia.Mindenképp szeretnék új életet kezdeni, de nem tudom mi tévő legyek.Sok rosszat olvasok és kevés jót.Fogalmam sincs.hogy hova menjünk ki véglegesen.Talán vidékre kellene, de ott meg munkát találni nehéz.A szállás meg szintén probléma.Ha lenne esetleg valaki aki segíteni tudna, annak nagyon örülnék.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zoeteo
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Feb 25, 2009
Hozzászólások: 16

HozzászólásElküldve: 2009. Március 1. Vasárnap, 12:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt hiszem, eddig nem jó helyen tettem fel a kérdéseimet. Én férjemmel és két gyermekemmel (3 év, 10 hónap) készülök Angliába. Először is azt szeretném megkérdezni, hogy melyik várost, vagy környéket ajánljátok? Én angol tanár vagyok, de dolgoztam hajón is, recepciós és személyi asszisztens is voltam itthon. Én úgy láttam, ezeken a területeken van munkalehetőség, szerintetek, lenne-e esélyem? Ha nincs NI számom, addig ne is keresgéljek, pláne ne itthonról?
Mekkora minimum fizetséget kellene kapnunk, hogy meg tudjunk élni?
Ha tetszik ott kinn nekünk, idővel (amit amúgy is el kell a kölcsön miatt) eladnánk a házat, és kiköltöznénk.
Ha lehet, 2 vagy 3 hálószobás házat bérelnénk, mert lehet, hogy a szüleim is jönnének. Önálló lakásnál akkor fél évet előre ki kell fizetni?
Tehát a hely kiválasztásában, a munkalehetőségben, és a költségekben szeretném kérni a segítségeteket.
Köszönöm előre is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
erus
Guru
Guru


Csatlakozott: Sep 20, 2007
Hozzászólások: 1249
Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia

HozzászólásElküldve: 2009. Március 1. Vasárnap, 16:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zoeteo írta:
Azt hiszem, eddig nem jó helyen tettem fel a kérdéseimet. Én férjemmel és két gyermekemmel (3 év, 10 hónap) készülök Angliába. Először is azt szeretném megkérdezni, hogy melyik várost, vagy környéket ajánljátok? Én angol tanár vagyok, de dolgoztam hajón is, recepciós és személyi asszisztens is voltam itthon. Én úgy láttam, ezeken a területeken van munkalehetőség, szerintetek, lenne-e esélyem? Ha nincs NI számom, addig ne is keresgéljek, pláne ne itthonról?
Mekkora minimum fizetséget kellene kapnunk, hogy meg tudjunk élni?
Ha tetszik ott kinn nekünk, idővel (amit amúgy is el kell a kölcsön miatt) eladnánk a házat, és kiköltöznénk.
Ha lehet, 2 vagy 3 hálószobás házat bérelnénk, mert lehet, hogy a szüleim is jönnének. Önálló lakásnál akkor fél évet előre ki kell fizetni?
Tehát a hely kiválasztásában, a munkalehetőségben, és a költségekben szeretném kérni a segítségeteket.
Köszönöm előre is.


Itthonról is van esélyed munkát keresni, hiszen angol tanár vagy, gondolom gond nélkül meg tudnál egyezni az angol munkáltatóval bármit. Én is itthonról találtam, mi emaileztünk egy darabig, bár nekem naon nagy szerencsém volt, szerintem.

Az egyetlen gond, hogy valahogy szerezned kéne egy angol SIM kártyát, amit otthon roaminggal használhatnál, így az angol munkáltatónak nem jelentene plussz költséget felhívnia téged - neked viszont annál inkább...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
orshy82
Mester
Mester


Csatlakozott: Aug 29, 2008
Hozzászólások: 109

HozzászólásElküldve: 2009. Március 1. Vasárnap, 21:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem skype-pal megoldható az angol szám...úgy tudom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Skinn3r
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Dec 15, 2008
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Southgate

HozzászólásElküldve: 2009. Március 1. Vasárnap, 22:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen skype-on keresztül simán megoldható az angol szám.
Van havi előfizetéses és pay as you go változat is.

Én is így keresek most munkát kint. kb 1000 Ft és unlimited calls to UK landlines + voicemail + választhatok egy UK számot magamnak.

Már több céggel is beszéltem így. A vonal minősége is elég jó.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
erus
Guru
Guru


Csatlakozott: Sep 20, 2007
Hozzászólások: 1249
Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia

HozzászólásElküldve: 2009. Március 1. Vasárnap, 23:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Skinn3r írta:
Igen skype-on keresztül simán megoldható az angol szám.
Van havi előfizetéses és pay as you go változat is.

Én is így keresek most munkát kint. kb 1000 Ft és unlimited calls to UK landlines + voicemail + választhatok egy UK számot magamnak.

Már több céggel is beszéltem így. A vonal minősége is elég jó.


Erről nem tudtam, akkor már ez sem akadály.

A vonal minősége főleg a te interneted feltöltési sebességétől függ, illetve hogy milyen messze van az illető, akit hívsz (milyen messzire kell eljutnia a jelnek).
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zoeteo
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Feb 25, 2009
Hozzászólások: 16

HozzászólásElküldve: 2009. Március 2. Hétfő, 9:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem hallottam eddig erről a skype-ról. Bármelyik internetszolgáltatónál megtalálom?
Ha sikerülne bárkivel eljutni a meghallgatásig, az azt jelentené, hogy interjúra ki kellene utazni? És még akkor sem biztos, hogy felvettek...
Tényleg szóba állnak úgy velem, hogy itt élek, és még semmilyen számom nincs ott kinn?
Köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 27, 2006
Hozzászólások: 1468
Tartózkodási hely: Borehamwood

HozzászólásElküldve: 2009. Március 2. Hétfő, 9:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zoeteo írta:
Nem hallottam eddig erről a skype-ról. Bármelyik internetszolgáltatónál megtalálom?
Ha sikerülne bárkivel eljutni a meghallgatásig, az azt jelentené, hogy interjúra ki kellene utazni? És még akkor sem biztos, hogy felvettek...
Tényleg szóba állnak úgy velem, hogy itt élek, és még semmilyen számom nincs ott kinn?
Köszi


Az interjúra bizony ki kell utazni, azt nem csinálják online. És probléma lehet hogy néha A.S.A.P., azaz azonnal szeretnék megejteni az interjút.
Hogy otthon élsz, és még angol számod sincs, az erősen csökkenti az esélyeidet, gyakorlatilag a szerencsére hagyatkozol, főleg most, ebben a válsághelyzetben, amikor a cégek válogathatnak az itt élő, azonnal rendelkezésre álló munkaerőben.

A Skype az szolgáltatófüggetlen, innen le tudod tölteni a klienst, és még útmutatót is találsz a feltöltéshez, használathoz. (feltöltéshez javasolt a Paypal regisztráció is)
[url]http://www.skype.com/intl/hu/?cm_mmc=google/latsearch-_-ALL-|HU-_-BD-_-kwid=JFT031164|creative=2762816204[/url]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
orshy82
Mester
Mester


Csatlakozott: Aug 29, 2008
Hozzászólások: 109

HozzászólásElküldve: 2009. Március 2. Hétfő, 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azért van esélyed szerintem, ne aggódj, nem kell folyton a válsággal rémisztgetni az indulni akarókat, persze nem árt tisztában lenni a dologgal.

A válsághoz annyit, hogy egy barátom férje most jött haza Szaúd Arábiából, magasan képzett informatikus, és egymás után kapja az állásajánlatokat Angliából, egy beküldött CV-re, hívogatják ITTHON minden felé, nem győz válogatni, hová is menjen.
A férjem és egy barátja 10 napja mentek ki dolgozni, a barátjának már a kiutazás napján (!) lett állása, a párom péntek óta dolgozik.
Igaz, kidolgozza a belét is, mert nagyon keményen kell melózni, de legalább megfizetik.
Az angol mikor fog elmenni mosogatni vagy wc-t pucolni vagy kubikolni?
A másik, hogy egy kiköltözést megszervezni és lebonyolítani nem egy hétbe telik, mi már tavaly nyár óta intéztük a dolgokat, hogy minden meglegyen, így is az utolsó pillanatban sikerül pl. eladni az autót, de nem kevés ügyintézés a munkahelyi, és egyéb hivatalos dolgok. Aztán közbe jött ez a fránya válság és mindenki azzal jött, hogy de hülyék vagytok, nem lesz munkátok, semmitek, ezt hallgatjuk, mióta kitört a válság, de már nem volt visszaút, és ha belevágtunk, megpróbáljuk legalább.
ÉS lám, egy hét sem telt el, dolgoznak kint a fiúk..
Nem mondom, hogy ne legyen óvatos kint az ember, mert a válság hozza magával a külföldi ellenességet, rasszizmust, de ha lecseng a válság, vége lesz annak is, reméljük mielőbb, addig meg mindenki igyekezzen vigyázni magára!
Nem kell beijedni, aki akar, az fog és tud kint dolgozni!

Szóval olvassunk figyelmesen, és legyünk optimisták!
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/Konzuliinfo/nagykovetseg_figyelmeztetes_munkav.htm

És ez:http://www.fn.hu/allas/20090202/rasszizmust_szulhet_valsag/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
5 / 6 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group