| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Augusztus 11. Hétfő, 20:37 Hozzászólás témája: Re: Sziasztok!! |
|
|
| dastin írta: | Az lenne a kérdésem attol hogy Szerb állampolár vagyok megkaphatom a Home officet???bár ahogy halottam vannak kint szerb állampolgáru emberek,
akik kinn Londonban dolgoznak csak sajnos nemtudtam felvenni velük a kapcsolatot:(
Mert ha megvan a Home office megvan a vizumom is!
Sajnos Szerbia nem unios még és igy kell a vizum:( |
Szerintem felre vagy te itt sulyosan tajekoztatva.
Nem unios allampolgar csak ugy dolgozhat HA megvan a munkavallalasi vizuma, elobb vizum, aztan munka. Ilyen neked pedig nincs. Jo esellyel meg a kiutasitast is maga utan vonhatja a dolog. Raadasul vizumot szerezni eleg remenytelen, mert a munkaadonak azt kell bizonyitania, hogy nem talal helyetted sem brit allampolgart, sem unios allampolgart az adott poziciora.
Akikrol hallottal, azok jo esellyel feketen dolgoznak.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
chopper Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 12. Kedd, 8:33 Hozzászólás témája: Szukseges a regisztracio ha nem kaptam fizetest? |
|
|
Sziasztok!
Az alabbi kerdessel fordulnek Hozzatok:
Kb 3 hete dolgoztam osszvissz 2 napig egy konyhan mosogatokent (ez volt az elso londoni allasom, azota suliba jarok). Mivel felmondtam, fizetest sem kaptam. Szukseges ezen munka alapjan elvegeznem a lassan esedekesse valo Home Office regisztraciot, vagy csak olyan munka alapjan, ahol fizetest is kaptam, ill tobb napot toltottem el?
Nagyon koszonom a valaszt elore is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dastin Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 12. Kedd, 8:45 Hozzászólás témája: Hello |
|
|
De nem feketén dolgoznak kinn mivel,nekem Pesten a Brit nagykövetségen mondták,mivel megkérdeztem szoktak e szerb állampolgárok kimenni dolgozni?!És azt mondták persze.Csak a munkáltatom kérje a Home officet,vagyis ez a munkaválalási engedély!Tehát akkor ezek szerint a Home officet mindenki megkapja,vagyis arra lennák kiváncsi vissza utasithasák e a Home officet?ha valaki kéri?
Mert nekem csak a Home office hiányzott mikor kértem 1 honapja a vizumot,azt mondták hogy mikor megvan a Home office menyek vissza és 1 v 2 nap mulva megvan a vizumom,a munkaválalási vizumom,de azthiszem csak 1 évre adják meg,vagyis én egy évre akartam kérni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dastin Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 27. Szerda, 19:41 Hozzászólás témája: Sziasztok!! |
|
|
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy nem megyar állampolgár vagyok de a Hotelbol a munkáltatom elintézi a Home officet és megvan a formanyomtatvány amit vissza kell küldeni és a WR1 es formanyomtatványt küldték ki.Ehhez milyen dokumentum szügkséges??köszi ha válaszoltok.
Üdv Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
goczaneszter Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 1. Hétfő, 11:47 Hozzászólás témája: Surgos!!!- Kerlek segitsetek! |
|
|
Sziasztok!
A ketsegbeeses hataran irok nektek- az a helyzet, hogy 3 honapja tervezzuk a parommal, hogy vegre hazamegyunk egy hosszu hetvegere, de mivel elkezdett dolgozni es nincs uj fajta szemelyije, bekuldte az utlevelet WRS - re.
A repjegyet 2 honapja lefoglaltuk, most csutortokon indulnank, de az utlevele meg mindig nem erkezett meg, es hiaba telefonalgatja korbe az osszes Home office-os szamot, elhajtjak, azzal, hogy meg nem erkezett meg , igy nem is tudjak visszapostazni... Valoszinuleg valahol utkozben lehet...
Ha valakinek volt hasonlo elmenye, vagy tudna egy-ket telefonszamot (a honlapon levok tobbseget mar hivtuk) nagyon megkoszonnem..
Ha nem sikerul elintezni, uszik a repjegy, meg a hazaut orome!
Elore is koszonom a segitsegetek!
Eszter
goczaneszter@gmail.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dastin Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 1. Hétfő, 14:21 Hozzászólás témája: |
|
|
| Bocsánat rosszul irtam WP1 es formanyomtatványt kell kitöltani és vannak olyan kérések hogy pl a diplomáim fénymásolata ha szügséges?na most ez akkor kell csak ha a munkáltatom kéri??köszi ha tudna nekem ebben valaki segiteni. Üdv Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ozikeszemu Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 8:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv Mindenkinek! Segítséget kérnénk.Hamarosan Angliába utazunk és szeretnénk tisztában lenni a dolgokkal odakint,mivel ismerőshöz megyünk...de az ember sosem lehet elég óvatos.
Szóval...Home Office tuti kell még?Hallottunk olyat,hogy 2008.jan.1től eltörölték...ez mennyire igaz?
Előre is köszi mindenkinek a segítséget! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 9:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ozikeszemu írta: |
Szóval...Home Office tuti kell még?Hallottunk olyat,hogy 2008.jan.1től eltörölték...ez mennyire igaz?
Előre is köszi mindenkinek a segítséget! |
Nem toroltek. Tervezik a torleset, de nem eszik itt sem forron azt a bizonyos kasat.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Menye Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 12:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Egy kicsit "furább" kérdésem lenne. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy német állampolgárnak is kell-e a a Home Office ?
A helyzet azért "fura" mert én kettős állampolgár vagyok. Kicsit kifejtem bővebben:
Apám Magyarországon lakott 69ig, amikor disszidált Németországban ahol a német (sváb) származása miatt megkapta a Német állampolgárságot és megmaradt neki a magyar is, majd 1986ban hazajött és 90es években (pontosan nem tudom mikor) általa megkaptam én is.
Egyszóval német útlevelem van (magyar már sok éve nincs), de teljesjogú német (és magyar) állampolgár vagyok, magyar címmel
Ki szeretnék költözni a Párommal Londonba (neki csak Magyar állampolgársága van).
Ha bárkinek van valami segítsége, vagy esetleg tudna abban segíteni, hogy így kihez lehet fordulni további információért, akkor azt nagyon megköszönném
Üdv: menye |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 20:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Minden EU-s tagállam polgárának kell a Home Office. Tehát neked is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 408 Tartózkodási hely: Manchester
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 6:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Ennel bonyolultabb a dolog
Mivel kettos allampolgarrol van szo (magyar+nemet) ezert el kell dontenie, hogy itt milyen allampolgarkent akar elni, azt nem lehet valtogatni naponta, legalabbis nem illik.
Ha ezt eldontotte, akkor magyarkent kell regisztralnia magat, nemetkent nem.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Menye Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 10:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi a válaszokat és az utánanézést ^^. Egyébként ezt nem tudom eldönteni, amit Seci írt, hogy itt milyen állampolgárként legyek jelen... Hiszen sok szempontból ezerszer egyszerűbb lenne a német (a Magyarországi korlátozások miatt) viszont mivel sosem éltem Németországban (mondhatni az ölembe pottyant az állampolgárság) így csak egy német útlevelem van, semmi más. Nincs se német személyim, se kinti biztosításom meg semmim... Gondolom érdekesen néznének kint rám, ha kimegyek mint német, aki főleg magyarul hablatyol de német útlevelet mutat, ha viszont jogsit akarok becserélni, akkor meg a magyar jogsit nyújtom... Még a végén csalónak hisznek
Az a baj hogy magyar útlevelem sincs már, sajnálnék rá kidobni egy halom pénzt, viszont annyiból egyszerűbb lenne az, hogy mivel a Párom csak magyar állampolgár akkor nagyjából kétszer kellene ugyanazokat a papírokat megcsinálni (csak ugye az megint pénz)
Szóval érdekes ^^ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ozikeszemu Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 14:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ne haragudjatok,de nem egyértelmű a válaszotok...eddig mindenki mást mondott,akiket megkérdeztünk...most akkor kell a magyar állampolgároknak Anglában a Home office vagy nem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ozikeszemu Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 14:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ó és ha regisztrálni is kell akkor a regisztráció még mindig 90font? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|