| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
calibra1968 Haladó

|
Elküldve: 2008. Augusztus 4. Hétfő, 12:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali sziasztok! Udv ujra itt! csak kicsit varialtam a nevemen mert engedtek belepni a regivel!
Mi annak idejen meg voltunk orulve Brightonert. Ez 2 es fel het campinges csovezesunkbe kerult. Brighton draga, zsufolt. Igaz viszont szep; jo kirandulohely!
Nem tudtunk lakast berelni, mert csak ugynoksegbe utkoztunk, amit ki lehetette volna venni az olyan is volt: apro budos koszos sotet lyuk! Roviden ennyit ja es draga! Hiaba neztuk a lengyel boltokat, felesleges volt
A varos telitve van, melo se akadt.
Egy nap atkoltoztunk Colchesterbe, es hogy milyen erdekes egy het alatt munkank volt, idopontunk a Job Center Plusba, es ma mar elottem a biztos allas. Lelemenyesnek kell lenni.
Nem lehet altalanositani hogy Angliaban igy ugy kell intezni mindent.
Ha ugyes vagy es jo helyre kerulsz, ahol nyitott a munkaeropiac, akkor gyorsan sikerul intezni mindent.
Sajna nehez az ut eleje, es nagyon docogos, de nem remenytelen!
Mindenkinek nagyon sok sikert kivanok. pusz Gabi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Rekuh Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 5. Kedd, 22:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok brightoni magyarok!
Mi már vagy fél éve azon gondolkodunk, hogy Brightonba vagy Londonba költözzünk-e, még Mo.-on vagyunk és a 2 éves kisfiúnkkal mennénk. Tehát a gyerek szempontjából talán jobb megoldás lenne Brighton...de a munkaszerzés pedig könnyebb lehet egy nagy városban???Mi a véleményetek a munka kereséssel kapcsolatban Brightonban tényleg nehezebb, vagy csak szerencse kérdése? Minden hozzászólást szívesen várok, mert már tényleg nem tudjuk hová menjünk
Köszi, Réka. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 6:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Rekuh írta: | Sziasztok brightoni magyarok!
Mi már vagy fél éve azon gondolkodunk, hogy Brightonba vagy Londonba költözzünk-e, még Mo.-on vagyunk és a 2 éves kisfiúnkkal mennénk. Tehát a gyerek szempontjából talán jobb megoldás lenne Brighton...de a munkaszerzés pedig könnyebb lehet egy nagy városban???Mi a véleményetek a munka kereséssel kapcsolatban Brightonban tényleg nehezebb, vagy csak szerencse kérdése? Minden hozzászólást szívesen várok, mert már tényleg nem tudjuk hová menjünk
Köszi, Réka. |
Szvsz barmely del-angliai kis-kozepes varosban konnyen lehet munkat talalni, ha valaki beszel angolul es eleg bator ahhoz, hogy bekopogtasson a hirdetesekre es azt mondja, hogy dolgozni szeretnek.
Mi Farnboroughban elunk mar sok eve (maps.google.co.uk -> GU14 ), eleg sokan jonnek ki a cegunkhoz (fix allasra) es a "csatolmanyok" nehany het utan kivetel nelkul el tudnak helyezkeni.
Egy kisvaros gyerekkel sokkal elhetobb, mint egy nagy. Az okok talan abban keresendok, hogy videken lenyegesen kisebb a nem-angol lakossag aranya, normalisabbak az iskolak, alacsonyabb a bunozes, stb. Persze vannak a nagyvarosoknak is normalis negyedei, csak esetleg megfizethetetlen egy kezdo szamara.
London azert jo, mert sok szallaskiadassal foglalkozo ceg van (lasd jelen forumunk uzemeltetese es meg van 10-20 mas magyar vallalkozas). Videken magadnak kell ezert megkuzdened, ami nem konnyu, ha nincs mogotted referencia (pl olyan munkahely, aki kezesseget vallal erted)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Rekuh Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 19:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi a válaszodat!
Ez azért megnyugtató, igaz én csak nagyon alap szinten beszélek angolul, de egyenlőre nem is fogok dolgozni, mert otthon leszek a picivel... ha csak nem találok valami olyan munkát, amihez az is elég
London mellett van szeirntem is a sok magyar, csak sajnos rajtunk nem nagyon tudnak segíteni azok a magyarok, akik ingatlannal foglalkoznak, mert általában mindenki csak szobát ad ki, nekünk meg a pici miatt stúdió lakás kéne, mert nem hiszem, hogy bárki összeköltözne egy gyerekkel, azért nézegetek és írom az ügynökségeknek az e-maileket, de van egy olyan gyanúm, hogy ezek el sem olvassák, mert mindig visszaaírják, hogy menjek be az irodába és megbeszéljük, pedig én világosan leírom, hogy Mo.-on vagyunk... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 21:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| Rekuh írta: | Köszi a válaszodat!
Ez azért megnyugtató, igaz én csak nagyon alap szinten beszélek angolul, de egyenlőre nem is fogok dolgozni, mert otthon leszek a picivel... ha csak nem találok valami olyan munkát, amihez az is elég
London mellett van szeirntem is a sok magyar, csak sajnos rajtunk nem nagyon tudnak segíteni azok a magyarok, akik ingatlannal foglalkoznak, mert általában mindenki csak szobát ad ki, nekünk meg a pici miatt stúdió lakás kéne, mert nem hiszem, hogy bárki összeköltözne egy gyerekkel, azért nézegetek és írom az ügynökségeknek az e-maileket, de van egy olyan gyanúm, hogy ezek el sem olvassák, mert mindig visszaaírják, hogy menjek be az irodába és megbeszéljük, pedig én világosan leírom, hogy Mo.-on vagyunk... |
Ezek szerint ki akartok jonni harman, ugy, hogy a ferjednek sincs fix munkaja? Batorsag... [Vagy inkabb konnyelmuseg...]
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Rekuh Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 21:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nem hiszem, hogy könnyelműség lenne, azt sem, hogy bátor dolog. Egyszerűen annyi, hogy jó lenne egy kicsit angol nyelvterületen élni, mert ma már nagyon fontos, hogy valaki beszélje ezt a nyelvet. Mi nem szép új élet reményében megyünk ki, hanem egyfajta nyaralás, világlátás, nyelvtanulás céljából. Kb fél évre gondoltunk, nem végszükség, hogy egyből legyen munkánk, de a munka szügséges ahhoz, hogy napi szinten használjuk a nyelvet, persze a párom beszél angolul, de azt hiszem mindenkinek van mit fényesítenie rajta, főleg, ha eddig csak itthon használta azt. Szóval mi nem adunk itthon fel mindent, kocsi is lakás is meg minden marad, tényleg csak a nyelv miatt. Tehát ez azért nem ér meg nekünk annyit, hogy egyedül ő menjen ki az elején és mi meg majd utána megyünk hónapok múlva... Szóval pont ezért információt gyűjtök és azon vacilálok, hogy mi lenne az ideális hely számunkra (ami persze gondolom nem létezik:) És pont ezért örülök, hogy vannak ilyen forumok és olyan emberek, akik megosztják a tapasztalataikat, velünk kezdőkkel... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 444 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 21:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| Rekuh írta: | Köszi a válaszodat!
Nem lebeszélni vagy megijeszteni akarlak de ez így nem igazán fog menni, teljesen egyetértek seci-vel.
Egy ember keresetéből megélni nagyon nehéz 3 főnek, és gondolom Ti sem tömegszállásra vágytok a gyermekkel. Ezt gondoljátok át szerintem, a minimálbér körüli kereset nagyon-nagyon kevés ehhez.
Ha van a férjednek egy jól fizető biztos munkája, akkor vágjatok bele. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Augusztus 7. Csütörtök, 7:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| Rekuh írta: | | Nem hiszem, hogy könnyelműség lenne, azt sem, hogy bátor dolog. Egyszerűen annyi, hogy jó lenne egy kicsit angol nyelvterületen élni, mert ma már nagyon fontos, hogy valaki beszélje ezt a nyelvet. Mi nem szép új élet reményében megyünk ki, hanem egyfajta nyaralás, világlátás, nyelvtanulás céljából. Kb fél évre gondoltunk, nem végszükség, hogy egyből legyen munkánk, de a munka szügséges ahhoz, hogy napi szinten használjuk a nyelvet, persze a párom beszél angolul, de azt hiszem mindenkinek van mit fényesítenie rajta, főleg, ha eddig csak itthon használta azt. Szóval mi nem adunk itthon fel mindent, kocsi is lakás is meg minden marad, tényleg csak a nyelv miatt. Tehát ez azért nem ér meg nekünk annyit, hogy egyedül ő menjen ki az elején és mi meg majd utána megyünk hónapok múlva... Szóval pont ezért információt gyűjtök és azon vacilálok, hogy mi lenne az ideális hely számunkra (ami persze gondolom nem létezik:) És pont ezért örülök, hogy vannak ilyen forumok és olyan emberek, akik megosztják a tapasztalataikat, velünk kezdőkkel... |
Ez igy mas, de akkor ezt a vilaglatast kezdjetek ugy, hogy a bankkartyatokhoz tartozo szamlara ratesztek havi 2000-2500 fontnyi penzt/annyi honap, amennyit itt szeretnetek tolteni. A "legrosszabb", ami tortenhet, hogy nem fog elfogyni a vegere!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Rekuh Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 9. Szombat, 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| Igen tudom, hogy nem kis pénz fog elfogyni havonta, de van aki egy 10 napos nyaralásra elkölt egy milliót. Azért én reménykedek, hogy lesz bevételünk is és akkor azért nem ennyire drasztikus a dolog... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicoka15 Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 8. Hétfő, 17:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nagyon szeretnék kimenni és dolgozni Angliába, öcsémmel és édesanyámmal! Kérlek segítsen nekem valaki! Bármilyen infot szívesen fogadok ott van az msn és e-mail címem is! Köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
calibra1968 Haladó

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 15:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| vicoka15 írta: | Sziasztok!
Nagyon szeretnék kimenni és dolgozni Angliába, öcsémmel és édesanyámmal! Kérlek segítsen nekem valaki! Bármilyen infot szívesen fogadok ott van az msn és e-mail címem is! Köszönöm |
Hali!
Ha tudtok angolul, jo helyre mentek, es persze nem valogattok a munkaba, akkor minden eselyetek meg van arra hogy megtalaljatok a szamitasotokat.
Mi amikor neki indultunk, sok negativ infot kaptunk, hu ilyen kemeny olyan nehez stb. Ha bator vagy talpra esett, es persze szorgalmas, hidd el nem nagy gaz.
Vagy lehet hogy tenyleg nekunk volt szerencsen?
Itt nagyon sok jo infot kapsz, ha elovasod a topikokat. Hasznositsd!
A link, lusta, valogatos embereket az angolok is kiszurjak, nem szivesen alkalmazzak.
Sok sikert, de penz vegyel magadhoz boven az indulashoz!
Ha barmi info kell, es tudok adok. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicoka15 Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 16:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az infokat és az tuti, hogy szavadon foglak a segítség kérésben!
Talpraesettségben sztem nincs gond de majd meglátjuk! Köszi mégegyszer mindent és még jelentkezem:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
calibra1968 Haladó

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 19:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Okszi!
Email cimem ott van, tudod hogy hol keress |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|