Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Kaja :D
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 12:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak éppen a soured cream-nek is olyan az állaga mint a tejszínnek... Vegyétek a Smietanka-t, az az igazi!!! Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 13:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Csak éppen a soured cream-nek is olyan az állaga mint a tejszínnek... Vegyétek a Smietanka-t, az az igazi!!! Kacsintó

A tejfolt fel kell keverni Mosoly Persze hogy utana olyan az allaga, mint a tejszinnek. Az otthoninak is, nem?
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 13:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nem, a tejföl alapból sűrűbb, mint a tejszín, és nehezebben folyik, még ha fel is vered. a tejszín meg lefolyik mindenről. múltkor pl. töki pompost akartam csinálni, és lefolyott a soured cream a tepsibe a tésztáról... az otthoni tejföl rajta marad. Kacsintó
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 22:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kefirt eletemben nem ettem, igy nem tudom hogy valoban olyan-e az ize, mint a creme fraiche-nek.

Az Asda-s tejfollel semmi bajom, turot vagy otthonrol hozok es lefagyasztom vagy a litvan, lengyel stb. boltban veszek.

A single, double es whipping cream problemat nagy nehezen sikerult megoldanom. A single-t verheti az ember egesz nap, akkor sem lesz belole hab, a double-bol mar igazi hab keszitheto, de a whipping cream-et tul surunek talaltam.

A sztorihoz hozza tartozik, hogy a single cream-bol valo habverest anyosommal probaltattam ki! Nagyon boldog (Persze nem szandekosan...)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 22:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
múltkor pl. töki pompost akartam csinálni

Na, ez nekem ujdonsag! Ha van idod erus, irj rola bovebben! Ertem itt az etelt, nem a probalkozast Nevető !
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 11:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

www.tokipompos.hu

Isteni finom, mi a párommal elneveztük "paraszt pizzának". Nevető Aki lusta megnézni az oldalt, annak leírom dióhéjban:

Tepsire kinyújtott kenyértésztát félig átsütöd sütőben, rákened a fokhagymás tejfölt, megpakolod szeletelt hagymával, császárszalonnával, reszelt sajttal, vissza a sütőbe, rápirul, s közben meg is sül teljesen... ó, apám, de összefolyt a nyál a számban... Nagyon boldog
Vissza az elejére
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Június 15. Vasárnap, 0:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet kapni Polish breadot még az araboknál is...
Eddig ez hasonlít a legjobban az otthoni kenyérre, csak az íze
roszabb egy kicsit...
szildi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 11:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A tejfölös Mosoly problémára szeretnék nektek tippet adni.

Amikor én kint éltem Angliában (2001-2002), én is 'soured cream'-et kerestem a boltokban, de én sose láttam ilyet. Aztán amikor a 3. családhoz kerültem au-pairnek, ők szerencsére teljesen rá voltak kattanva a tejfölre, és láss csodát, úgy hívják, hogy 'greek joghurt'. Ez pontosan olyan ízű és állagú, mint a magyar tejföl. Kerek tégelyben árulták akkor, mint valami margarint, és kék fólia volt a tetején. Ráadásul, ezt szerintem bármelyik élelmiszerboltban meg lehet találni.

Próbáljátok ki!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 14:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szildi írta:
Sziasztok!

A tejfölös Mosoly problémára szeretnék nektek tippet adni.

Amikor én kint éltem Angliában (2001-2002), én is 'soured cream'-et kerestem a boltokban, de én sose láttam ilyet. Aztán amikor a 3. családhoz kerültem au-pairnek, ők szerencsére teljesen rá voltak kattanva a tejfölre, és láss csodát, úgy hívják, hogy 'greek joghurt'. Ez pontosan olyan ízű és állagú, mint a magyar tejföl. Kerek tégelyben árulták akkor, mint valami margarint, és kék fólia volt a tetején. Ráadásul, ezt szerintem bármelyik élelmiszerboltban meg lehet találni.

Próbáljátok ki!

Azota nagyon sok minden valtozott, most mar a sajt sem egyenlo a cheddar-ral Mosoly
Szoval minden kozertben van soured cream, persze nem feltetlenul a turo mellett Mosoly A greek joghurt meg nem tejfol, azt csak te hitted, mert mar nagyon hianyzott a tejfol Vicces
-seci
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Október 4. Szombat, 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vááá, találtam túrót!!!!!! Igazi túrót!!! Ez is lengyel, mint a tejföl, amit ajánlottam. "Tvaroh" néven lehet kapni pár olyan Off Licence-ben, ahol cseh, szlovák és lengyel árut is tartanak (ezt konkrétan North Finchley-ben találtam). Van sovány és félsovány is! Ma találtuk, azt hittem, ott helyben lehidalok! Nagyon boldog Kb. 1 éve nem ettem túrós tésztát... nagyon egyszerű étel, de talán azok hiányoznak a legjobban, a hazai egyszerű falusi ételek... Kacsintó
Vissza az elejére
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Október 14. Kedd, 19:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam Mákot!

Kelet-európai bolt-Leyton....

És ami a legviccesebb 2 percre lakok onnan és 10 hónapja
majdnem mindennap elmegyek előtte gyalog...

Litván mák és olcsóbb, mint otthon.
kemy11
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 7:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igaz hogy nem használnak se só, se más fűszert amit mi megszoktunk?? Valaki egyszer hozott ecetes chipset inkkább a romlott pacal mint hogy ecetes chips Forgó szemek
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 10:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kemy11 írta:
Igaz hogy nem használnak se só, se más fűszert amit mi megszoktunk?? Valaki egyszer hozott ecetes chipset inkkább a romlott pacal mint hogy ecetes chips Forgó szemek

Ez baromsag. Teljesen normalisan fuszereznek.
Ami furcsa, hogy nem elore, hanem utolag.
Az ecetes chips/crisps meg izles dolga. A magyar mustarban van ecet, az angolban nincs. Mustarros krumplit meg mar ettel, nem? Ha maskepp nem, hat hambibambival.
-seci
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 21:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Használnak sót, de csak nagyon csínyján. Pl. a krumplipürébe szerintem nem is tesznek, ehetetlenül íztelen... Az tény, hogy egészen más az ízvilága az angol kajáknak, nem olyan, mint a magyar - nem használnak disznózsírt, még olajat is inkább olivaolajat, gyömbért tesznek sok mindenbe, stb.

Valószínűnek tartom, hogy az angolok ugyanúgy húzzák az orrukat a magyar kajáktól, mint mi az angol kajától, főleg mert a magyar nem éppen arról híres, hogy egészséges... Az angolok lassan beleőrülnek az egészséges evésbe, amiben egy gramm zsír vagy cukor van, attól undorodnak... Ízlés dolga. Kacsintó
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 23:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát azért ők is imádják a hasukat. Voltak vendégeink és két pofára tömték a halászlevet és az általuk goulash-nak hívott pörköltet. Az tény, hogy maguktól nagyon fűszertelenül esznek és az is igaz hogy otthon íztelen kolbászkákat sütnek párolt zöldséggel, de imádják a fűszeres kínai és indiai konyhát, odavannak az olasz ételekért is.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő
2 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban