| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Június 11. Szerda, 12:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Csak éppen a soured cream-nek is olyan az állaga mint a tejszínnek... Vegyétek a Smietanka-t, az az igazi!!!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Június 11. Szerda, 13:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | Csak éppen a soured cream-nek is olyan az állaga mint a tejszínnek... Vegyétek a Smietanka-t, az az igazi!!!  |
A tejfolt fel kell keverni Persze hogy utana olyan az allaga, mint a tejszinnek. Az otthoninak is, nem?
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Június 11. Szerda, 13:10 Hozzászólás témája: |
|
|
nem, a tejföl alapból sűrűbb, mint a tejszín, és nehezebben folyik, még ha fel is vered. a tejszín meg lefolyik mindenről. múltkor pl. töki pompost akartam csinálni, és lefolyott a soured cream a tepsibe a tésztáról... az otthoni tejföl rajta marad.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 152 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Június 11. Szerda, 22:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Kefirt eletemben nem ettem, igy nem tudom hogy valoban olyan-e az ize, mint a creme fraiche-nek.
Az Asda-s tejfollel semmi bajom, turot vagy otthonrol hozok es lefagyasztom vagy a litvan, lengyel stb. boltban veszek.
A single, double es whipping cream problemat nagy nehezen sikerult megoldanom. A single-t verheti az ember egesz nap, akkor sem lesz belole hab, a double-bol mar igazi hab keszitheto, de a whipping cream-et tul surunek talaltam.
A sztorihoz hozza tartozik, hogy a single cream-bol valo habverest anyosommal probaltattam ki! (Persze nem szandekosan...) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 152 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Június 11. Szerda, 22:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | | múltkor pl. töki pompost akartam csinálni |
Na, ez nekem ujdonsag! Ha van idod erus, irj rola bovebben! Ertem itt az etelt, nem a probalkozast ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 11:29 Hozzászólás témája: |
|
|
www.tokipompos.hu
Isteni finom, mi a párommal elneveztük "paraszt pizzának". Aki lusta megnézni az oldalt, annak leírom dióhéjban:
Tepsire kinyújtott kenyértésztát félig átsütöd sütőben, rákened a fokhagymás tejfölt, megpakolod szeletelt hagymával, császárszalonnával, reszelt sajttal, vissza a sütőbe, rápirul, s közben meg is sül teljesen... ó, apám, de összefolyt a nyál a számban...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsolessz Haladó

Csatlakozott: Nov 03, 2006 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: London-Leyton
|
Elküldve: 2008. Június 15. Vasárnap, 0:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet kapni Polish breadot még az araboknál is...
Eddig ez hasonlít a legjobban az otthoni kenyérre, csak az íze
roszabb egy kicsit... _________________ Zsolt |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szildi Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 11:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A tejfölös problémára szeretnék nektek tippet adni.
Amikor én kint éltem Angliában (2001-2002), én is 'soured cream'-et kerestem a boltokban, de én sose láttam ilyet. Aztán amikor a 3. családhoz kerültem au-pairnek, ők szerencsére teljesen rá voltak kattanva a tejfölre, és láss csodát, úgy hívják, hogy 'greek joghurt'. Ez pontosan olyan ízű és állagú, mint a magyar tejföl. Kerek tégelyben árulták akkor, mint valami margarint, és kék fólia volt a tetején. Ráadásul, ezt szerintem bármelyik élelmiszerboltban meg lehet találni.
Próbáljátok ki! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Szeptember 18. Csütörtök, 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| szildi írta: | Sziasztok!
A tejfölös problémára szeretnék nektek tippet adni.
Amikor én kint éltem Angliában (2001-2002), én is 'soured cream'-et kerestem a boltokban, de én sose láttam ilyet. Aztán amikor a 3. családhoz kerültem au-pairnek, ők szerencsére teljesen rá voltak kattanva a tejfölre, és láss csodát, úgy hívják, hogy 'greek joghurt'. Ez pontosan olyan ízű és állagú, mint a magyar tejföl. Kerek tégelyben árulták akkor, mint valami margarint, és kék fólia volt a tetején. Ráadásul, ezt szerintem bármelyik élelmiszerboltban meg lehet találni.
Próbáljátok ki! |
Azota nagyon sok minden valtozott, most mar a sajt sem egyenlo a cheddar-ral
Szoval minden kozertben van soured cream, persze nem feltetlenul a turo mellett A greek joghurt meg nem tejfol, azt csak te hitted, mert mar nagyon hianyzott a tejfol
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Október 4. Szombat, 15:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Vááá, találtam túrót!!!!!! Igazi túrót!!! Ez is lengyel, mint a tejföl, amit ajánlottam. "Tvaroh" néven lehet kapni pár olyan Off Licence-ben, ahol cseh, szlovák és lengyel árut is tartanak (ezt konkrétan North Finchley-ben találtam). Van sovány és félsovány is! Ma találtuk, azt hittem, ott helyben lehidalok! Kb. 1 éve nem ettem túrós tésztát... nagyon egyszerű étel, de talán azok hiányoznak a legjobban, a hazai egyszerű falusi ételek...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsolessz Haladó

Csatlakozott: Nov 03, 2006 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: London-Leyton
|
Elküldve: 2008. Október 14. Kedd, 19:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Találtam Mákot!
Kelet-európai bolt-Leyton....
És ami a legviccesebb 2 percre lakok onnan és 10 hónapja
majdnem mindennap elmegyek előtte gyalog...
Litván mák és olcsóbb, mint otthon. _________________ Zsolt |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kemy11 Újonc

Csatlakozott: Mar 18, 2007 Hozzászólások: 19 Tartózkodási hely: gödöllő
|
Elküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 7:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Igaz hogy nem használnak se só, se más fűszert amit mi megszoktunk?? Valaki egyszer hozott ecetes chipset inkkább a romlott pacal mint hogy ecetes chips  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 10:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| kemy11 írta: | Igaz hogy nem használnak se só, se más fűszert amit mi megszoktunk?? Valaki egyszer hozott ecetes chipset inkkább a romlott pacal mint hogy ecetes chips  |
Ez baromsag. Teljesen normalisan fuszereznek.
Ami furcsa, hogy nem elore, hanem utolag.
Az ecetes chips/crisps meg izles dolga. A magyar mustarban van ecet, az angolban nincs. Mustarros krumplit meg mar ettel, nem? Ha maskepp nem, hat hambibambival.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 21:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Használnak sót, de csak nagyon csínyján. Pl. a krumplipürébe szerintem nem is tesznek, ehetetlenül íztelen... Az tény, hogy egészen más az ízvilága az angol kajáknak, nem olyan, mint a magyar - nem használnak disznózsírt, még olajat is inkább olivaolajat, gyömbért tesznek sok mindenbe, stb.
Valószínűnek tartom, hogy az angolok ugyanúgy húzzák az orrukat a magyar kajáktól, mint mi az angol kajától, főleg mert a magyar nem éppen arról híres, hogy egészséges... Az angolok lassan beleőrülnek az egészséges evésbe, amiben egy gramm zsír vagy cukor van, attól undorodnak... Ízlés dolga.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 412 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Október 19. Vasárnap, 23:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hát azért ők is imádják a hasukat. Voltak vendégeink és két pofára tömték a halászlevet és az általuk goulash-nak hívott pörköltet. Az tény, hogy maguktól nagyon fűszertelenül esznek és az is igaz hogy otthon íztelen kolbászkákat sütnek párolt zöldséggel, de imádják a fűszeres kínai és indiai konyhát, odavannak az olasz ételekért is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|