| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 362 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Máj 5. Hétfő, 0:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Egyebkent kinek van itt a hozzaszolok kozul British passportja?
-seci |
Nekem nincs és nem is lesz! Magyar vagyok és az is szeretnék maradni!
A lányomnak lehet, hogy lesz egy angol (brit) férjjel egyetemben. Úgy érzem, hogy nem nagyon akar hazamenni, tekintve az otthoni állapotokat.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 867 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Máj 5. Hétfő, 7:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | | seci írta: |
-seci |
Nekem nincs és nem is lesz! Magyar vagyok és az is szeretnék maradni!
A lányomnak lehet, hogy lesz egy angol (brit) férjjel egyetemben. Úgy érzem, hogy nem nagyon akar hazamenni, tekintve az otthoni állapotokat.  |
Ne keverjuk kerem szepen ossze a nemzetiseget az allampolgarsaggal.
Itt BRIT allampolgar az angol, a walesi, a skot, az ir, sot az indiai es stb ex-birodalmi ember is.
Ezt nagyon sokan keverik. Britnek lenni nem azonos (nagyon nem!) azzal, hogy lemondassz a magyarsagodrol (sot meg az allampolgarsagodrol sem)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 6. Kedd, 12:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Ne keverjuk kerem szepen ossze a nemzetiseget az allampolgarsaggal.
Itt BRIT allampolgar az angol, a walesi, a skot, az ir, sot az indiai es stb ex-birodalmi ember is.
Ezt nagyon sokan keverik. Britnek lenni nem azonos (nagyon nem!) azzal, hogy lemondassz a magyarsagodrol (sot meg az allampolgarsagodrol sem)
-seci |
Amit írtam, azalatt azt értettem, hogy én nem akarok itt végleg letelepedni. És csak azért nem akarok állampolgárságot, hogy könnyebben be tudjak utazni pl. az USA-ba. Bocsi, ha félreérthető voltam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 86 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Máj 10. Szombat, 17:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | CALEB írta: | Mindig ez lesz belole ha a magyarok egy asztalhoz ulnek beszelgetni...
Elkanyarodtunk a tematol. Legyszives a problemaitokat priviben beszeljetek meg. Koszonom |
-seci |
Neked van ? ( Gondolom azert van a kerdes.)
Mas.
Nehezebb bejutni az USA-ba hogy ha BP-d van ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 124 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Máj 10. Szombat, 20:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: |
Ezt ketlem, de engem is nagyon erdekel ez a topik. Persze csak ha nem szamit offolasnak?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 10. Szombat, 22:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: |
Jelenleg a BP-vel könnyebb bejutni, mint egy magyar útlevéllel. Utóbbival, ha jól tudom, vízum szükségeltetik, amit itt nem is tudom hogyan lehet beszerezni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Máj 11. Vasárnap, 10:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| tolmacs írta: | | CALEB írta: |
Ezt ketlem, de engem is nagyon erdekel ez a topik. Persze csak ha nem szamit offolasnak?  |
Nem szamit offolasnak, mert a British passportrol van szo. Gozom nincs, hogy kell-e vizum, oszinten utana sem fogok nezni, de azt senki nem fogja nekem megmagyarazni, hogy miert lehet latni Londonban az amerikai nagykovetseg elott kigyozo sorokat - szinte minden nap (de legalabbis a nap egy bizonyos szakaban). Talan csak nem vizumra varnak?
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Blobzang Haladó

Csatlakozott: Jan 17, 2008 Hozzászólások: 58 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008. Máj 13. Kedd, 8:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| Magyar útlevéllel biztos, hogy kell vízum. Most folynak a tárgyalások a vízummentességről, de ez még elég gyerekcipőben jár. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Máj 13. Kedd, 8:31 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | tolmacs írta: | | CALEB írta: |
Nem szamit offolasnak, mert a British passportrol van szo. Gozom nincs, hogy kell-e vizum, oszinten utana sem fogok nezni, de azt senki nem fogja nekem megmagyarazni, hogy miert lehet latni Londonban az amerikai nagykovetseg elott kigyozo sorokat - szinte minden nap (de legalabbis a nap egy bizonyos szakaban). Talan csak nem vizumra varnak?
-peetee- |
Brit utlevellel nem kell vizum, azok a sorok nem britek... Legalabbis turistavizum nem kell, a munkavallalashoz ugyanaz vonatkozik a britekre, mint a magyarokra (e.g. vagy van egy ceg, aki alkalmaz, vagy eleve remenytelen ugy)
Persze az immigration officer barmikor megtagadhatja toled a belepest az USAba akarmilyen utleveled is van. S akkor is, ha vizumod van...
Ugyhogy amikor eltorlik a vizumkenyszert, akkor jon az a rendszer, hogy ott a hataron ellenorzik, hogy szerintuk megelsz-e es visszamegy-e az adott idon belul. Ahogy Angliaban is volt anno. Ha nem tudtal felmutatni visszarepjegyet, szallascimeket, megfelelo anyagi fedezetet, stb, akkor gyakran visszaforditottak es eleg rovid tura lett belole. Jegyzem meg neha nem artana ezt alkalmazni most sem.
-seci
Legutóbb seci szerkesztette (2008. Máj 13. Kedd, 8:38), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Máj 13. Kedd, 8:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | | CALEB írta: |
Jelenleg a BP-vel könnyebb bejutni, mint egy magyar útlevéllel. Utóbbival, ha jól tudom, vízum szükségeltetik, amit itt nem is tudom hogyan lehet beszerezni. |
Felhivod az amerikai kovetseget Londonban, kersz idopontot, fizetsz online 100 dollart, kitoltod az online letoltheto pdf fileokat, csinaltatsz fenykepet es osszegyujtod az osszes papirt ami azt hivatott igazolni, hogy nem maradsz ott. Aztan besetalsz az adott idopontban es elbiraljak a vizumkerelmedet es ha megkapod, akkor 1-2 napon belul visszaerkezik az utleveled a vizummal (ami ujabb par-10 font courierrel).
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Elytra Újonc

Csatlakozott: Sep 11, 2008 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Ipswich
|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 18:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Uj vagyok itt, meg csak ma regisztraltam, egyebkent pedig 4 eve elek Angliaban.
Elolvastam az eddigieket ezen a topikon, es koszonet minden hasznos infoert.
Nekem most egy megerosito kerdesem lenne.
Kb ket hete kuldtem el az application form-ot az utlevelemmel kek kartyat igenyelni es most megrettenve latom, hogy akar 90 nap is eltelhet mire vissza kapom az irataimat, viszont nekem oktoberre mar megvan a repjegyem haza.
Olvastam korabbi bejegyzesekben, hogy minek emiatt aggodni, hisz lehet hasznalni a szemelyi igazolvanyt+lakcim kartyat is a hatar atlepesre. Biztos ez hogy lehet? Ugy ertem, hivatalosan en is ugy tudom, hogy lehet, de en meg soha sem probaltam, sot, hallottam hirekben, hogy par hete az ausztirai hataron meg meg is buntettek visszafele azokat magyar allampolgarokat, akik nem utlevellel leptek at a hatart.
Egyebkent nekem meg a regi tipusu barna konyvecske szemelyi igazolvanyom van.
Szoval probalta mar valaki elesben is a szemelyit a repteren a hataron? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 19:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| Elytra írta: | Sziasztok,
Uj vagyok itt, meg csak ma regisztraltam, egyebkent pedig 4 eve elek Angliaban.
Elolvastam az eddigieket ezen a topikon, es koszonet minden hasznos infoert.
Nekem most egy megerosito kerdesem lenne.
Kb ket hete kuldtem el az application form-ot az utlevelemmel kek kartyat igenyelni es most megrettenve latom, hogy akar 90 nap is eltelhet mire vissza kapom az irataimat, viszont nekem oktoberre mar megvan a repjegyem haza.
Olvastam korabbi bejegyzesekben, hogy minek emiatt aggodni, hisz lehet hasznalni a szemelyi igazolvanyt+lakcim kartyat is a hatar atlepesre. Biztos ez hogy lehet? Ugy ertem, hivatalosan en is ugy tudom, hogy lehet, de en meg soha sem probaltam, sot, hallottam hirekben, hogy par hete az ausztirai hataron meg meg is buntettek visszafele azokat magyar allampolgarokat, akik nem utlevellel leptek at a hatart.
Egyebkent nekem meg a regi tipusu barna konyvecske szemelyi igazolvanyom van.
Szoval probalta mar valaki elesben is a szemelyit a repteren a hataron? |
Ugyan ez is mar meg volt valaszolva, de igen.
Lakcimkartya nem kell, az minek a hataratlepeshez.
A kartya/plasztik szemelyivel szemrebbenes nelkul bejossz Angliaba, otthon meg plane ok.
A konyvecske tok jo itteni kilepesre es otthoni belepesre. Es itteni belepesre is. DE EZ A TORVENY, az immigration officer vagy latott ilyent, vagy nem.
Ha latott, akkor jo. Ha nem, akkor kekeckedni fog.
Mivel tudsz angolul, kozlod vele, hogy te tudod a jogot, ez kerem egy EU ID card, ha nem hiszi, akkor hivja a supervisort.
Es hivni fogja a supervisort, aki be fog engedni.
De ha ugyis hazamegy, miert nem csinaltatsz otthon egyet? Surgossegivel szerintem meglesz egy par nap alatt es akkor minden OK.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Elytra Újonc

Csatlakozott: Sep 11, 2008 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Ipswich
|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 11:40 Hozzászólás témája: |
|
|
"Egyebkent nekem meg a regi tipusu barna konyvecske szemelyi igazolvanyom van.
Szoval probalta mar valaki elesben is a regi szemelyit a repteren a hataron?" |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 370 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 16:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| Elytra írta: | "Egyebkent nekem meg a regi tipusu barna konyvecske szemelyi igazolvanyom van.
Én azzal nem próbálnám meg, nem felel meg a nemzetközi dokumentumok kritériumainak. A kártyás személyi az elfogadható igazoló okirat... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Szeptember 12. Péntek, 17:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | | Elytra írta: | "Egyebkent nekem meg a regi tipusu barna konyvecske szemelyi igazolvanyom van.
Én azzal nem próbálnám meg, nem felel meg a nemzetközi dokumentumok kritériumainak. A kártyás személyi az elfogadható igazoló okirat... |
Megfelel. Lasd itt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/okmany20050822/azon20050822/szemazig20080312.html/ugyleirasjogi#paragr10
Ettol fuggetlenul en sem hivnam ki a sorsot magam ellen de ha nem volna mas, akkor minden gond nelkul jonnek/mennek vele.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|