Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 16:14 Hozzászólás témája:
Ja és majd elfelejtettem! Amikor kijöttünk bementem a TB központba és megkérdeztem, mi a teendő. Azt mondták, hogy csak ne fizessek semmit, a rendszer majd törölni fog egy idő után. Nemrég voltam otthon és kiváncsiságból bementem az ismerős körzetihez, aki megnézte a rendszerben a státuszom. Azt mondta, hogy zöld, azaz biztosított vagyok. Egy otthoni kollégám viszont már többedszerre kapta az értesítést, hogy rendezetlen a viszonya, holott ugyanannál az intézménynél dolgoztunk.
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 20:23 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Holnap kell felhívnom azt a bizonyos telefonszámot NI időpont kérés miatt. Valaki megírná, hogy a telefonban miket fognak kérdezni? A telefontól sokkal jobban parázom, mint az élőben történő beszélgetéstől.
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 22:19 Hozzászólás témája:
Elég sok mindent meg fognak kérdezni, többek között a személyi adataidat. Nem kell parázni, majd visszakérdezel, hogy mondja el újra, szépen, lassan. Gondolom hozzá vannak szokva, hogy sokan nem értik. Meg elmondják azt is, mi mindent vigyél majd magaddal az interjúra, de majd úgyis kapsz egy levelet, amiben minden le lesz írva. No para, bízz magadban!
Elküldve: 2008. Április 22. Kedd, 18:17 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni NI számmal kapcsolatban?
A kérdésem az lenne,hogy esetleg létezhet-e még az az NI számom amit akkor kaptam mikor au-pairként dolgoztam?
Ez 1999-ben volt, utána lehet ennek valahol járni?
Csak mert úgy tudom ,hogy nem semmisítik meg ezt tehát elvileg használhatnám.
Elküldve: 2008. Április 22. Kedd, 20:16 Hozzászólás témája:
annie-1 írta:
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni NI számmal kapcsolatban?
A kérdésem az lenne,hogy esetleg létezhet-e még az az NI számom amit akkor kaptam mikor au-pairként dolgoztam?
Ez 1999-ben volt, utána lehet ennek valahol járni?
Csak mert úgy tudom ,hogy nem semmisítik meg ezt tehát elvileg használhatnám.
Előre is nagyon köszönöm,ha valaki tud segíteni!
Hivd fel a HM Revenue-t ezen a szamon es mondd el a problemad, biztosan kapsz segitseget!
Elküldve: 2008. Máj 18. Vasárnap, 8:41 Hozzászólás témája:
erus írta:
Hát én mindenhol azt olvastam, hogy egész életedben az lesz az NI számod, amit egyszer megkapsz. Szal elméletileg jónak kéne lennie...
Szia Erus, ez igaz en is ezt olvastam. Tavaly a felesegem a gyerekekkel hazakoltozott egy par honapra Magyarorszagra halaszthatatlan okok miatt es ugye jelentettuk a revenue-nak, azt meg a benefit fraud miatt. Egyetlen kerdesuk volt az NI szammal kapcsolatosan...Veglegesen megy-e vissza? Ugyanis akkor megsemmisitik az NI szamat. A jaradekokat persze visszamenolegesen le lehet kovetni, de a szam akkor ervenyet veszti. Csak ennyit akartam meg hozzafuzni, hatha segit.
-peetee-
Elküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 9:39 Hozzászólás témája:
Sziasztok
Olyan problémám lenne.Kijöttem Angliába,a szokásos,lakás-Bankkártya-Munkakeresés.....Lett is munkám,elkezdtem dolgozni,majd jo állampolgár lévén jelentkeztem az NI-Numberért interjura,de közben a papirt a munkahelyröl nem kaptam meg (többek között ez miatt is hagytam ott) jövö héten kellene menni interjura,de nincs semmi papirom.
Mit tegyek? Hivjam fel öket és mondjam le az interjut,vagy csak ne fogalalkozzak velük és ne menjek el? Vagy menjek el és mondjam el hogy mi a helyzet?
Elöre is köszi a válaszokat.
Üdv Gábor
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 298 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 17:50 Hozzászólás témája:
Birogab írta:
Sziasztok
Olyan problémám lenne.Kijöttem Angliába,a szokásos,lakás-Bankkártya-Munkakeresés.....Lett is munkám,elkezdtem dolgozni,majd jo állampolgár lévén jelentkeztem az NI-Numberért interjura,de közben a papirt a munkahelyröl nem kaptam meg (többek között ez miatt is hagytam ott) jövö héten kellene menni interjura,de nincs semmi papirom.
Mit tegyek? Hivjam fel öket és mondjam le az interjut,vagy csak ne fogalalkozzak velük és ne menjek el? Vagy menjek el és mondjam el hogy mi a helyzet?
Elöre is köszi a válaszokat.
Üdv Gábor
Ha kaptál már bérpapirt, akkor vidd magaddal, és azt is elfogadják igazolásnak.
Ha ez nem járható út, akkor regisztrálj be egy ügynökséghez, és pár nap múlva kérjél Ni interjúhoz igazolást......
Elküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 18:37 Hozzászólás témája:
Köszi a választ
Csak a baj hogy hogy jövö szerdán kellene menni interjura,héten hagytam ott öket.Kerestem munkát,de már kicsi az esély hogy jövö szerdáig szerzek papirt.
Bérpapirt nem kaptam-az is ok volt amiért otthagytam a helyet-Igy semmivel nem tudom igazolni hogy dolgoztam.
Akkor a legjobb megoldás ha telefonálok és lemondom?
Elöre is köszi
Gábor
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 298 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 19:20 Hozzászólás témája:
Birogab írta:
Köszi a választ
Csak a baj hogy hogy jövö szerdán kellene menni interjura,héten hagytam ott öket.Kerestem munkát,de már kicsi az esély hogy jövö szerdáig szerzek papirt.
Bérpapirt nem kaptam-az is ok volt amiért otthagytam a helyet-Igy semmivel nem tudom igazolni hogy dolgoztam.
Akkor a legjobb megoldás ha telefonálok és lemondom?
Elöre is köszi
Gábor
Nem kell telefonálni, ha nem mész oda időben, egyszerűen túllépnek a neveden.
Esetleg ha van pár elutasított munkakeresői E-mailod a tarsolyodban, akkor az aktív munkakeresői státuszra is meg szokták adni, ha az ügyintézőnek jó napja van....
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban