| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 7:22 Hozzászólás témája: |
|
|
A D1 form is jó a teherautós jogsihoz.
Nekem is D1 -en lett benyújtva a csere, és ugyan úgy rajta van a c kategória.
| Tovi írta: | | Calibra írta: | Sziasztok!
Én meg azt kérdezném, ha a postán kérek formanyomtatványt ott van valami neve, száma? Vagy egyszerűen elmondom hogy mihez kell és már adják is? |
D1 formanyomtatvány a neve, ezt kérd a postahivatalban. A sima személyautójogsihoz ez kell.
Aki dolgozni szeretne teherautón, kamionon, az a D2 nyomtatványt kérje, és hozzá mindjárt a Digital Tachograph Card nyomtatványt, ennek nem emlékszem a számára.... |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 370 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:25 Hozzászólás témája: |
|
|
A D2 : Apply for a driving licence for larger vehicles, minibuses and buses (form D2)
The form D2 is available for those who want to get a new or updated photocard driving licence for lorries, minibuses or buses.
A D1 :
Apply for a driving licence for a car, moped or motorcycle (form D1)
The form D1 is available for those who want to get a new or updated photocard driving licence for cars, mopeds and motorcycles.
Kicserélni kicserélik valóban de nem dolgozhatsz vele elvileg. Olvasd végig. Aki szeret kockáztatni, annak javasolt, de a D2 pont ugyanaz a nyomtatvány, és az a legális LGV munkavállaláshoz.
| Londonb0y írta: | A D1 form is jó a teherautós jogsihoz.
Én meg azt kérdezném, ha a postán kérek formanyomtatványt ott van valami neve, száma? Vagy egyszerűen elmondom hogy mihez kell és már adják is? |
D1 formanyomtatvány a neve, ezt kérd a postahivatalban. A sima személyautójogsihoz ez kell.
Aki dolgozni szeretne teherautón, kamionon, az a D2 nyomtatványt kérje, és hozzá mindjárt a Digital Tachograph Card nyomtatványt, ennek nem emlékszem a számára.... |
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2008. Április 11. Péntek, 7:33 Hozzászólás témája: |
|
|
Sokmindent nem találtam a D2 ről, amit leírtál az meg van, de az hogy melyik a legalis amivel dolgozhatsdz az nincs. De szerintem semmi különbség a kettő között mert ugyanazt a jogsit adják és nincs ráírva hogy te azt D1 vagy D2 formon adtad be, a rendőr meg nem fogja ugyse tudni, mivel nincs ráírva.
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 370 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Április 11. Péntek, 16:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha neked a hivatalos oldalon lévő leírás sem elég, nem tudok más tenni.
A rendőr valóban nem tudja, de simán utána tudnak nézni, ha pl leállítanak teherautóval, ellenőruik a jogsidat online. vagy ne adj isten balesetbe kerülsz, szétboncolják az összes papirodat, hogy rendben van-e.
Hogy Te mivel cseréltetted ki, egy dolog, de aki most fogja, azt ne keverd már meg.... Sima autó: D1. LGV, busz D2.
Ez a jogszabály, a miérteket ne keresd benne.
| Londonb0y írta: | Sokmindent nem találtam a D2 ről, amit leírtál az meg van, de az hogy melyik a legalis amivel dolgozhatsdz az nincs. De szerintem semmi különbség a kettő között mert ugyanazt a jogsit adják és nincs ráírva hogy te azt D1 vagy D2 formon adtad be, a rendőr meg nem fogja ugyse tudni, mivel nincs ráírva.
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 12. Szombat, 0:28 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | Ha neked a hivatalos oldalon lévő leírás sem elég, nem tudok más tenni.
A rendőr valóban nem tudja, de simán utána tudnak nézni, ha pl leállítanak teherautóval, ellenőruik a jogsidat online. vagy ne adj isten balesetbe kerülsz, szétboncolják az összes papirodat, hogy rendben van-e.
Hogy Te mivel cseréltetted ki, egy dolog, de aki most fogja, azt ne keverd már meg.... Sima autó: D1. LGV, busz D2.
Ez a jogszabály, a miérteket ne keresd benne.
| Londonb0y írta: | Sokmindent nem találtam a D2 ről, amit leírtál az meg van, de az hogy melyik a legalis amivel dolgozhatsdz az nincs. De szerintem semmi különbség a kettő között mert ugyanazt a jogsit adják és nincs ráírva hogy te azt D1 vagy D2 formon adtad be, a rendőr meg nem fogja ugyse tudni, mivel nincs ráírva.
|
|
|
Én is igy tudom,ahogy Tovi kollega irta  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 13. Vasárnap, 16:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ehhez az egeszhez annyit szolnek hozza, mivel megkerdeztem az illetekeseket, hogy a d2 akkor kell, ha itt rakod le a c vizsgat. A magyar jogsi cserejehez d1 kell kategoriatol fuggetlenul. Nincs kulon a munkavegzesre vonatkozo szabaly. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
missapocok Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 16:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Ősz környékén költöznék ki Londonba, ha nem vesznek fel fősuliba.
A tömegközlekedés elég drágának tűnik, de nagy szerelmese vagyok a Vespáknak.
A következő kérdéseim lennének, amit nem nagyon találtam 1óra fórum olvasgatás után:
Ha megvettem a robogót a kereskedőtől/magánszemélytől, akkor milyen átírásokra van szükség és milyen költségei vannak ennek? Angliában szokásose a 125ccm-es robogókat 50ccm-es papírokkal eladni? 50ccm-esre is van rendszám? 50font a jogosítvány angolosítása igaz? Milyen kötelező felelősségbiztosítót ajánlotok?
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha tud valaki segíteni! Tök jó a fórum csak sok minden szét van offolva. Vicces Remélem én most nem ezt tettem.
Üdv, Tamás _________________ Ska-Reggae music all night long! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 15. Kedd, 8:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Kösznöjuk szépen az információt, bár én is megkérdezhettem volna, de mivel már kicseréltem a jogsit így gondoltam marad úgy.
Köszi
| peetee írta: | | Ehhez az egeszhez annyit szolnek hozza, mivel megkerdeztem az illetekeseket, hogy a d2 akkor kell, ha itt rakod le a c vizsgat. A magyar jogsi cserejehez d1 kell kategoriatol fuggetlenul. Nincs kulon a munkavegzesre vonatkozo szabaly. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Churchill Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 12:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv!
Elnézést az ismétlő kérdésért, de valahogyan nem 100%-ig tiszta az előzőekben felvázolt menet...
A kiindulási helyzet: BCE kategóriájú magyar jogsim van (pontosabban BE CE az új idők szerint). Egészen más területen dolgozom, nem valószínű, hogy munkavégzésre használnám, így a digitális tachográf nem érint. Egyszerűen csak becserélném végre a magyart UK jogosítványra.
Röviden a kérdésem: jól értelmezem, hogy D2-t hozzak a postáról?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 13:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Churchill írta: | Üdv!
Elnézést az ismétlő kérdésért, de valahogyan nem 100%-ig tiszta az előzőekben felvázolt menet...
A kiindulási helyzet: BCE kategóriájú magyar jogsim van (pontosabban BE CE az új idők szerint). Egészen más területen dolgozom, nem valószínű, hogy munkavégzésre használnám, így a digitális tachográf nem érint. Egyszerűen csak becserélném végre a magyart UK jogosítványra.
Udv Churchill,
rendelhetsz is:
| Kód: | | http://dvla.gov.uk/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg | !!
Ui.: A cserehez D1 kell. Ismeretlen okokbol nem egyseges az 'elbanas' a BE kategoria felett. Nekem nem kellett D2, de pl. az egyik ismerosommel nemreg beszeltem, akivel annak idejen egy idoben csereltuk le a jogsit es o azt mondja, hogy ele meg eleloktek a D2-est is. Tehat jobb megkerdezni...
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
missapocok Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 13:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Azt mondták nekem, hogy kint B-s jogsival csere után lehet vezetni 125ccm-es robogót. Ez igaz, mert én nem igazán találtam erről semmit!?
Üdv, Tamás _________________ Ska-Reggae music all night long! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 14:52 Hozzászólás témája: |
|
|
| missapocok írta: | Sziasztok,
Azt mondták nekem, hogy kint B-s jogsival csere után lehet vezetni 125ccm-es robogót. Ez igaz, mert én nem igazán találtam erről semmit!?
Üdv, Tamás |
Ez igaz bizonyos feltetelek teljesulese mellett:
Le kell cserelned a magyar jogsit angolra, aztan az angol jogsival jon egy papir resz is, amit kotelezoen magadnal kell tartani mindig, mikor vezetsz. A jogsival onmagaban 50ccm a hatar, tehat egy moped. De, ezen a papir reszen fel vannak tuntetve azok a categoriak, amelyeket szinten vezethetsz, csak egy bizonyos piros szinu L betut kell a jarmuvon eloirt modon elhelyezni. Ezek az un. 'provisional' kategoriak. Itt szerepel az A provisional is, tehat 125 ccm-est is vezethetsz, ha kirakod az L tablat ra. Tovabba reszt kell venned egy CBT-n azaz Compulsory Basic Training-en, amirol itt talalsz bovebb info-t: | Kód: | | http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/LearnerAndNewDrivers/RidingMotorcyclesAndMopeds/DG_4022430 |
remelem segitett; -peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
missapocok Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 14:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen! _________________ Ska-Reggae music all night long! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Churchill Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 20:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | Churchill írta: | Üdv!
Udv Churchill,
rendelhetsz is:
| Kód: | | http://dvla.gov.uk/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg | !!
Ui.: A cserehez D1 kell. Ismeretlen okokbol nem egyseges az 'elbanas' a BE kategoria felett. Nekem nem kellett D2, de pl. az egyik ismerosommel nemreg beszeltem, akivel annak idejen egy idoben csereltuk le a jogsit es o azt mondja, hogy ele meg eleloktek a D2-est is. Tehat jobb megkerdezni...
-peetee- |
OK, köszönöm szépen!
A postán persze nem volt űrlap kitéve. pedig úgy rémlett. Aztán eszembe jutott, hogy az a városi főpostán volt, a helyi high streeten. Az itteni kis fiszfasz postán persze sorba akartak miatta állítani az ablakokhoz. Jó kis friday queue volt, így kihagytam  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attus Újonc

Csatlakozott: Apr 08, 2008 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Hersham,Surrey
|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 16:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
2 kérdésem lenne: 1.Megkaptam a DVLA formanyomtatványt postán és ez után mi a teendő?Elkell mennem wimbledonba az office-ba vagy meg tudom igényelni a jogsi cserét postán is?
2.Mivel CE jogsim van, mindeféle képpen meg kell igényelnem a digi tacho cardot vagy anélkül is eltudok lenni?Gondolom kamionra mindenképpen kell?És hol tudok ehhez beszerezni nyomtatványt?
Előre is köszönöm! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|