Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 326 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 11:57 Hozzászólás témája:
CALEB írta:
Sziasztok lenne 1 fontos kerdesem. Ugye a Home Office 1 ev utan jar le vagyis 1 ev utan mar nem vagy koteles kozolni veluk,hogy hol dolgozol stb....Koteles vagyok 1 evig 1 helyen lenni? Vagy azt meglehet csinalni, hogy melozok 1 helyen fel evet aztan a masik fel evet azt teljesen mas iparagban melozom le? Persze ezt mind ugy hogy folyamatos. Penteken otthagyom az egyiket a masikat hetfon mar kezdem is.
Elore is koszonom azoknak a valaszt akiknek ebben van szemelyes tapasztalatuk...
Csak a munkaviszony hossza számít, a helyszíne nem.
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 12:40 Hozzászólás témája:
Nah, megint új dolgot tudtam meg... én azt hittem, egy helyen kell ledolgozni az egy évet. És mivel a ex-főnököm így kitolt velem, fél évem a semmibe veszett...
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 13:16 Hozzászólás témája:
erus írta:
Nah, megint új dolgot tudtam meg... én azt hittem, egy helyen kell ledolgozni az egy évet. És mivel a ex-főnököm így kitolt velem, fél évem a semmibe veszett...
Successful applicants will receive by post a registration card and registration certificate, a copy of which will also be sent to your employer. If your application is not successful, a refusal letter will be sent to both you and your employer together with the return of your passport or ID card. If you stop working for your employer, the registration card and certificate will become invalid. If you take up a new position, then you should apply for a new registration certificate. There is no additional fee for subsequent registration certificates.
If you have more than one job, you must apply for a separate registration certificate for each employer you are working for.
Once you have worked in the UK for at least 12 months without interruption, then a registration card and certificate will no longer be required, and you will be able to apply for an EEA residence permit exercising your EU treaty rights.
'Uninterrupted work' means you must not be out of work for more than a total of 30 days in a 12 month period. You will need your registration certificates and other evidence of employment to show 12 months' uninterrupted employment.
Tehát, ha céget váltasz, akkor újra igényelned kell, de ekkor már nem kell fizetned érte. Valamint, ha megvan a 12 hónapod, onnantól kezdve nincs többet szükséged rá.
A megszakítás nélküli munka pedig azt jelenti: hogy nem töltöttél 30 napnál hosszabb időt munkán kívül.
Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 82 Tartózkodási hely: East Croydon
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 15:08 Hozzászólás témája:
tothz írta:
erus írta:
Successful applicants will receive by post a registration card and registration certificate, a copy of which will also be sent to your employer. If your application is not successful, a refusal letter will be sent to both you and your employer together with the return of your passport or ID card. If you stop working for your employer, the registration card and certificate will become invalid. If you take up a new position, then you should apply for a new registration certificate. There is no additional fee for subsequent registration certificates.
If you have more than one job, you must apply for a separate registration certificate for each employer you are working for.
Once you have worked in the UK for at least 12 months without interruption, then a registration card and certificate will no longer be required, and you will be able to apply for an EEA residence permit exercising your EU treaty rights.
'Uninterrupted work' means you must not be out of work for more than a total of 30 days in a 12 month period. You will need your registration certificates and other evidence of employment to show 12 months' uninterrupted employment.
Tehát, ha céget váltasz, akkor újra igényelned kell, de ekkor már nem kell fizetned érte. Valamint, ha megvan a 12 hónapod, onnantól kezdve nincs többet szükséged rá.
A megszakítás nélküli munka pedig azt jelenti: hogy nem töltöttél 30 napnál hosszabb időt munkán kívül.
Koszonom szepen a segitseged,en sajnos meg angolul nem tudok ilyen jol,de mar elkezdtem suliba jarni melo mellett. Megegyszer koszonom !!!
Csatlakozott: Jan 10, 2008 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Winnersh
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 17:27 Hozzászólás témája:
Haliho!
Nekem csak egy "idiota" kerdesem lenne.
Most kuldom be a Home Office regisztraciot es nemtom hogyan adjam fel.
Ajanlottan,siman esetleg mas modon?Ugy tudom,hogy nem kell valaszboritek sem.
Egyebkent 4honapja vagyok kint,most lesz IN-em es most szolt a managerem hogy,csak kuldjuk mar el azt a franya Hom.-ot is!
Elore is koszonom segitseget!
pux
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 302 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:14 Hozzászólás témája:
kicsherceg írta:
Haliho!
Nekem csak egy "idiota" kerdesem lenne.
Most kuldom be a Home Office regisztraciot es nemtom hogyan adjam fel.
Ajanlottan,siman esetleg mas modon?Ugy tudom,hogy nem kell valaszboritek sem.
Egyebkent 4honapja vagyok kint,most lesz IN-em es most szolt a managerem hogy,csak kuldjuk mar el azt a franya Hom.-ot is!
Elore is koszonom segitseget!
pux
Mivel benne van az útleveled, vagy a személyid, ajánlottan "recorded" érdemes csak feladni. Így drágább, de ha valami gáz van, nyomon tudják követni elvileg hol akadt el.
Válaszboriték valóban nem kell.
Elküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:18 Hozzászólás témája:
Szóval ha melót váltok, a Registration Card + Certificate érvénytelenné válik, és újra igényelnem kell, de ekkor már nem kell fizetnem. A kérdésem: kapok új kártyát is ilyenkor?
Hol és hogyan kell bizonyítanom, hogy én már 12 hónapja melózok megszakítás nélkül?
Az EEA residence az mit jelent pontosan? Annyit tudok, hogy ekkor már nem kell többször regisztrálnom.
Elküldve: 2008. Április 11. Péntek, 9:12 Hozzászólás témája:
erus írta:
Szóval ha melót váltok, a Registration Card + Certificate érvénytelenné válik, és újra igényelnem kell, de ekkor már nem kell fizetnem. A kérdésem: kapok új kártyát is ilyenkor?
Hol és hogyan kell bizonyítanom, hogy én már 12 hónapja melózok megszakítás nélkül?
Az EEA residence az mit jelent pontosan? Annyit tudok, hogy ekkor már nem kell többször regisztrálnom.
Köszi.
Érvénytelenné válik, de el ne dobd, esetleg később jól jöhet, hogy bizonyítsd, te megcsináltám mindent, amit kellett. Szerintem a payslipeket és a P60/P45-öket is őrizd meg, vagy legalább is a másolataikat, hogy bizonyítani tudd a 12 hónapos melót. Én alapból megőrzök minden nyavalyás papírt, igaz lassan a lakásunk negyede ezekkel van tele .
Elküldve: 2008. Április 11. Péntek, 13:57 Hozzászólás témája:
Szóval ez az "apply for an EEA residence permit" azoknak van, akik az EU-n kívülről jöttek? Na és ha bizonyítod, hogy egy éve melózol, akkor kapsz róla papírt vagy valamit?
Elküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 10:59 Hozzászólás témája: Regisztrációmmal kapcsolatos "kálvária"
Sziasztok!
Már most elnézést kérek..ha kicsit hosszú lennék
Szeptemberben lesz két éve, hogy idős rokonom ápolom Londonban. National Insurance Card-dal rendelkezem és Carer's allowance-t kapok, ami nincs 50 font hetente, de a lakás, ennivaló nekem nem kerül pénzbe.. A rokonom idős és vak, Ő segiteni nem tud semmiben, én pedig sajnos nem beszélem a nyelvet annyira, hogy a hivatalos ügyeimet el tudjam intézni.
Nem vagyok már fiatal, de aki segitett, tőlem is idősebb Barátnőm
-50 éve él Londonban-
Együtt intéztük az ápolási kérelmet, ami közel 8 hónapig tartott, de visszamenőleg megadták. Igy nem tudtam regisztráltatni magam 30 napon belül, nem beszélve arról, hogy erről nem tájékoztattak minket, nem is tudtunk róla. Amikor a közelmúltban megtudtam, gyorsan kitöltöttük a nyomtatványt és elküldtük a pénzzel együtt, ami már nem 70, hanem 90 font:) A pénzt nem, de a levelet visszaküldték, mert rossz volt a cím. Nagy nehezen megtaláltam az új címet és elküldtem oda. Nagyon gyorsan válaszoltak, megköszönve a beadványt és türelmemet kérték. Ezt megértettem:)
Még irtak 2 levelet, amiből nem csak én nem értettem egy szót sem, hanem még a Barátnőm Lánya sem, aki már az Egyesült Királyságban született:) Ugyanis visszaküldték a beadványom + pénzt is.
Felhivta őket és igazából telefonon sem értette, hogy mit mondtak:)
Én a két év alatt rájöttem, hogy a kint élők sokszor azt sem tudják, hogy jönnek-e vagy mennek.. elvannak a nyugdijakból, segélyekből stb.
Elvannak mint a befőt...Nem izgatják magukat más ügyén... "majd megkérdezzük, majd utána járunk", közben pedig ismét eltelt 3 hónap. Én már fordultam a londoni Magyar Követséghez épp ugy, mint a budapesti Angol Követséghez. Mindkettő elhajtott, ők nincsenek ilyen ügyekre felkészitve, forduljak ügyvédhez, vagy tolmácshoz. Kissé kiakadtam ezen, na mindegy....
Na a lényeg... annyit megtudtam a budapesti nyugdij intézettől,hogy egy éves kinti hivatalos munka után az adott országból jár nyugdij az eu előirásai szerint.. de nem tudom, hogy miért küldték vissza a regisztrációs beadványom és a pénzt, azt sem tudom, hogy az ápolási díjból vonnak-e nyudijjárulékot, adót, vagy azt külön kell-e fizetnem.
Mivel nekem nem mindegy, főképp, mert anno.."Ratkó gyerekként születtem" és Magyarországon a 39 éves munkaviszonyomra max. csak nyögdijat fogok kapni:)
Örülnék, ha tudnátok némi tanáccsal szolgálni és előre is köszönöm.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban