| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 923 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Március 23. Vasárnap, 19:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | Hát rá bizony... Ez nem Magyarország, itt minden másképp működik, szokj hozzá. Meg aztán azért debit kártya, mert hitelre is vásárolhatsz vele. |
Azert ne irj zoldsegeket...
A debit-kartya nem hitelkartya, az a credit card.
A belit-kartya mogott allo szamla elmehet negativba, vagy ugy, hogy van overdraft limited (es akkor ez egy teljesen buntetlen, viszonylag alacsony kamatozasu, rovidlejaratu tartozas a bank fele, otthon aka A-hitel) avagy az overdraft nem engedelyezett, de megtortenik, lasd a kiindulasi pelda esetet, ilyenkor a bank megbuntet.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 235 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Március 23. Vasárnap, 20:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hát gondoltam, ha elmehetek negatívba, akkor azt hitelnek nevezik. És debit kártyával lehet. De abban azért csak igazam van, hogy Anglia sok mindenben másképp működik... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Március 24. Hétfő, 8:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | | Hát gondoltam, ha elmehetek negatívba, akkor azt hitelnek nevezik. És debit kártyával lehet. De abban azért csak igazam van, hogy Anglia sok mindenben másképp működik... |
Persze, sok minden maskepp mukodik.
Es azert ne hivd hitelnek, mert annak az a neve, hogy credit. Vagy forditva
Az overdraftnak meg nincs magyar neve, legalabbis en nem tudom.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 398 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Március 24. Hétfő, 20:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| beveri írta: | A kovetkezo a problemam:
A lloyds tsb banknal van szamlam, egy debit cardom.
A bank aszt csinalja hogy enged minuszba menni mert neha ezzel vasarolok,es utanna megcharge-ol, ami azt jelenti hogy 1 napra 6 fontot szamol amennyire kolcsonadta nekem az 50 fontot,fuggetlenul attol hogy mennyivel mentem minuszba, es meg raszamol egy havi kamatot is. A havi kamat 15 font. szoval neha kijon ilyen 86 font is amit azonnal be kell fizetnem a szamlamra,amit a bank levesz.
Az angolokat kerdeztem mi a teendo ilyenkor azt mondtak verjem ki a balhet,hogy ez nem legalis.De a bank elutasitott!
Mi ilyenkor a teendom?Valakinek volt mar esetleg ilyen baja a bankal?
Segitsegeteket elore is koszonom.
Robi |
A történet a lányommal is megesett. Az első alkalommal közlik, hogy mennyi büntetést kell fizetned, de azt általában elengedik. A tanulság, hogy be kell állítani, hogy ne overdraftolhasd a kártyádat. Ehhez be kell menni a bankba és kérni kell, hogy állítsák át. Egy pillanat alatt megcsinálják és utána csak annyit tudsz költeni, amennyid tényleg van. Ha vásárolsz, akkor a bankszámládon tényleg később jelenik meg a levonás, de a kártya és a kártyát szolgáltató cég (VISA, MasterCard) mindig tárolja, hogy aktuálisan mennyi pénzt költhetsz még. Lekérdezésnél mindakettőt kiírja az automata. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
juhgerg Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 26. Szerda, 20:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Ha nekem k&h-s vagy takarék szövetkezetes számlám van, és van mellé dombornyomatos kártyám akkor azt tudom használni:vásárlásra, pénzlevételre automatából, és ha a munkáltatómnak ezt a számot adom meg akkor rátudja utalni a pénzt?
Azt tudom, hogy a számla kezelési költségnek és a pénzlevétel utáni költségnek a díjját az itthoni bank határozza meg, akinti bankoktól független.
A munkálltató a lóvét, hogy tudja ráfizetni mondjuk egy k&h-s számlaszámra, ha oda kint nincs is k&h bank?
(nem akarok kint töketlenkedni a bank számlaszámmal) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 9:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| juhgerg írta: | Sziasztok!
Ha nekem k&h-s vagy takarék szövetkezetes számlám van, és van mellé dombornyomatos kártyám akkor azt tudom használni:vásárlásra, pénzlevételre automatából, és ha a munkáltatómnak ezt a számot adom meg akkor rátudja utalni a pénzt?
Azt tudom, hogy a számla kezelési költségnek és a pénzlevétel utáni költségnek a díjját az itthoni bank határozza meg, akinti bankoktól független.
A munkálltató a lóvét, hogy tudja ráfizetni mondjuk egy k&h-s számlaszámra, ha oda kint nincs is k&h bank?
Egyreszt az angol bankszamlarol magyarra utalas dija 20 font/tranzakcio, plusz amit a magyar oldal meg levesz.
Masreszt a munkaltatonak ez nyugos, es ezert nem fogja csinalni.
Harmadreszt kulfoldre utalas belfoldi munkavallalo eseten nem feltetlenul torvenyes vagy legalabbis penzmosasnak tuno dolog.
Legrosszabb esetben nyitsz egy passport-accountot, ami havi 5-10 font es mukodik. Vagy a munkaadodnak lesz bankkal szerzodese es siman nyitsz rendes szamlat. De en nem vagyok semmi rossznak az elrontoja!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 14:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| juhgerg írta: | Sziasztok!
Én nem mondnám töketlenkedésnek. Iszonyú sokat tudsz veszteni figyelembe véve, hogy itt a vásárlás és a pénzfelvétel általában ingyenes angol bankkártyáról. Sőt elvileg most a NatWest azt hirdeti magáról, hogy a külföldi pénzkivételért sem számít fel semmit. (Nem tudom hogy oldja ezt meg pl. Magyarországon, ahol a pénzfelvétel helyből charge-olva van.)
Ha van állásod, akkor a legtöbb bank nyit neked egy basic accountot, ami ingyenes, igaz vásárolni nem tudsz vele, csak pénzt vehetsz fel róla ingyenesen, de nagyon hamar válthatsz normál accountra. Csak arra ügyelj, hogy ne credit, hanem debit accountot nyissál! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 23:51 Hozzászólás témája: sziasztok |
|
|
Tegnap olvastam hogy számlát csak akkor tudok nyitni angliában ha bemutatok 1-2honapi számlát vmiröl (tel számla,rezsi)...de én szeretnék már az elsö honapban melozni.....vagy most ez hogy működik?
de hogy tudok akkor munkába állni ha nincs számlál vmelyik banknál?
(remélem érthető amiket leirtam:))  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 235 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 11:20 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem elég, ha bemutatsz egy lakcímigazolást is. Mondjuk Londonban nem tudom, hogy működik ez, nekem egy kis városban a Lloydsban egyre elhitték, hogy itt meg itt dolgozok ennyiért meg ennyiért... Azért megéri megpróbálni, vidd magaddal a pénzt, amit be szeretnél tenni, és mutasd meg, hátha akkor meggyőzőbb leszel.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 14:07 Hozzászólás témája: Re: |
|
|
Erus köszönöm a tájékoztatást....
szoval elég, ha bemutatok egy lakcímigazolást is??? az megvan:)
nem loondonban vagyok hanem hastingsben....itt is remélem igy müködik mint a te városodban...
jahh és mondanom kell hogy itt meg itt dolgozok ennyiért meg ennyiért, és akkor nyitnak nekem számlát???
és ha viszek pénzt mennyit rakjak be , vagy nem fontos betenni semennyit se?? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 17:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát ha egyszer számlát nyitni mész, akkor igen, illene valamennyi pénzt betenni a bankba. Ha csak egyszerű számlát nyitsz, akkor nincs havi díja sem, szóval nyugodtan bent tarthatod a pénzedet.
Hát nem tudom, hogy sikerül-e, de egy próbát megér. Mondd meg nekik, hogy azért kell, mert csak akkor kapsz munkát, ha van számlád. És igen, vigyél pénzt, hogy lássák, igen, neked az is van, nem csak egy csóró imigráns vagy.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 11:38 Hozzászólás témája: nyitas |
|
|
Nahh akkor most összefoglalva hogy értsem:)
Bemegyek a bankba, viszek számlákat és pénzt és nyitok egy basic accountot! de ezzel csak felvenni tudok pénzt ingyenesen és vásárolni nem! mivel az angoloknál inkább kártyafizetös modszer van mit csináljak ezek után???
Mi az hogy debit vagy credit?? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 12:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia hapiszti,
a basic accounthoz (tudtommal) nem kell szamla csak lakcim es legfeljebb egy indulo osszeg. Kesobb upgrade-elhetsz ugynevezett 'current account'-ra ugye = 'folyo-szamla'... Ez a basic tenyleg csak arra jo, hogy hirtelen legyen egy szamlad, amire a munkaltato utalhat.
peetee. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 12:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Megint en,
Nyugodtan hasznalhatsz cash-t a boltokban. Debit kartya, amivel a sajat penzedet hasznalhatod, Credit kartya, amivel a bank penzet hasznalhatod szep kamatra.
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 14:37 Hozzászólás témája: Re: nyitas |
|
|
| hapiszti írta: | Nahh akkor most összefoglalva hogy értsem:)
Bemegyek a bankba, viszek számlákat és pénzt és nyitok egy basic accountot! de ezzel csak felvenni tudok pénzt ingyenesen és vásárolni nem! mivel az angoloknál inkább kártyafizetös modszer van mit csináljak ezek után???
Mi az hogy debit vagy credit?? |
Egyrészről, bármikor vehetsz ki pénzt autamatából, szóval nem muszáj kártyával fizetned. Én nem is szeretem, mert nagyon sok ember nem érzi a pénz "súlyát" a kártyás fizetés miatt.
A credit kártya, amikor alapból túlköltekezhetsz és a következő havi fizudból törlesztesz. Ekkor valamennyi kamatot felszámolnak.
A debit, amikor elvileg nem költhetsz túl. A kis szemetek persze alapból engedik a túlköltést és ekkor egy szép nagy büntetést is felszámolnak (a Barclay pl. 30 fontot). Úgyhogy, ha debit accountot nyitsz, ügyelj arra, hogy állítsák be, hogy ne tudjál túl költeni. Alapból a debit account és hozzá a kártya ingyenes. Azonban pár bank szeret extra szolgáltatást is nyújtani, természetesen plusz pénzért. Ilyen pl. a HSBC Bank Account Plusz, ami ha jól emlékszem havi plusz 10 fontért cserébe kapsz egy biztosítást, ami a családodra is érvényes, az egy hónapnál rövidebb utazásokra.
Én mindenképp a debit accountot javasolom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|