Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

British Passport
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 21:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez így van seci, sőt Én továbbmegyek: Ha most a magyar lakosoknak le kellene tenni a magyar állampolgársági vizsgát, igencsak megcsappanna a lakosságunk.....
Egy nemrég végzett felmérés szerint pl. a megkérdezettek fele nem tudta pontosan végig a himnusz szövegét, államfők neveit, sőt a megyékhez tartozó megyeszékhelyekkel is gondok akadtak igencsak....

Szóval tényleg nem olyan egyszerű az.... Nagyon boldog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
CALEB
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nah jo lehet hogy kulso szemmel tul huztam a hurt,de en szeretnek itt letelepedni, Passportot kapni,Ceget alapitani. Nah de most ne ugorjunk annyira elore. Eloszor letelepedesi engedelyt fogok kerni,amit elmeletileg 1 ev itt tartozkodas utan adnak meg,majd ez utan elkezdem tanulgatni a tananyagot,aztan raerek boven megtanulni a masik 5 ev alatt. Elegem volt az otthoni eletbol,a magyar gondolkodasmodbol. Tudom,hogy soha nem leszek Angol,de legalabb hasonlitani szeretnek rajuk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 17:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
Nah jo lehet hogy kulso szemmel tul huztam a hurt,de en szeretnek itt letelepedni, Passportot kapni,Ceget alapitani. Nah de most ne ugorjunk annyira elore. Eloszor letelepedesi engedelyt fogok kerni,amit elmeletileg 1 ev itt tartozkodas utan adnak meg,majd ez utan elkezdem tanulgatni a tananyagot,aztan raerek boven megtanulni a masik 5 ev alatt. Elegem volt az otthoni eletbol,a magyar gondolkodasmodbol. Tudom,hogy soha nem leszek Angol,de legalabb hasonlitani szeretnek rajuk.

Az allampolgarsag sem angol, hanem brit Mosoly
Ha igyekszel, skot meg lehetsz Nagyon boldog
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 7:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a választ mindenkinek. Ha ez tényleg így van, ahogy leírtátok a teszttel kapcsolatban, akkor tényleg elkeserítő a helyzet ezen a téren itthon is meg ott is!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 14:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Blobzang írta:
Köszönöm a választ mindenkinek. Ha ez tényleg így van, ahogy leírtátok a teszttel kapcsolatban, akkor tényleg elkeserítő a helyzet ezen a téren itthon is meg ott is!

Nem biztos, hogy én ezt elkeserítőnek mondanám. Az ember agya olyan, hogy amit nem használ nap, mint nap, azt elfelejti, de ha szükséges kisebb energiával újra feleveníthető. Senki sem élő lexikon. Elég megnézni az "Okosabb vagy, mint egy ötödikes" című "csúcsprodukciót". Maga a műsor olyan amilyen, de próbáljatok meg válaszolni a krédésekre! Nem fog sikerülni 100 százalékosan, jóllehet a többségünk ötödikesként mindezt tudta.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 15:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
[Elég megnézni az "Okosabb vagy, mint egy ötödikes" című "csúcsprodukciót". Maga a műsor olyan amilyen, de próbáljatok meg válaszolni a krédésekre! Nem fog sikerülni 100 százalékosan, jóllehet a többségünk ötödikesként mindezt tudta.

Azert az utobbi harminc evben kicsit valtozott a tananyag itt-ott. Nagyon boldog Nagyon boldog
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 17:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="Christine"]
tothz írta:

Azert az utobbi harminc evben kicsit valtozott a tananyag itt-ott. Nagyon boldog Nagyon boldog

Jó akkor el tudnád sorolni tegyük fel naprendszerünk bolygóit bentről kifelé. Ezt pedig tuti tanultuk, a gyerekeimmel is tanultam, mégsem tudom fejből. Vagy meg tudod mondani hány megye van Magyarországon, mert én biztosan nem, pedig volt még ilyen játékunk is, sőt az interneten is lehet honfoglalózni. Én a diákjaimnak mindig azt tanítottam a Kandó Főiskolán, hogy ha a vizsga csak lexikális tudást mér, akkor aki azon meg tud felelni, attól még nem biztos, hogy az illető jó mérnök lesz. Szerettem úgy vizsgáztatni, hogy bármit lehetett használni hozzá a szomszédon kívül. De utálták a diákok, pedig az életben pont ilyen szituációkkal találkozik az ember. Na de elég az offolásból. Uff!
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 20:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
Eloszor letelepedesi engedelyt fogok kerni,amit elmeletileg 1 ev itt tartozkodas utan adnak meg

Kérdés Kérdés Kérdés Itt nem az ILR-rol van szo, igaz?
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 22:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:

Jó akkor el tudnád sorolni tegyük fel naprendszerünk bolygóit bentről kifelé. Ezt pedig tuti tanultuk, a gyerekeimmel is tanultam, mégsem tudom fejből. Vagy meg tudod mondani hány megye van Magyarországon, mert én biztosan nem, pedig volt még ilyen játékunk is, sőt az interneten is lehet honfoglalózni. Én a diákjaimnak mindig azt tanítottam a Kandó Főiskolán, hogy ha a vizsga csak lexikális tudást mér, akkor aki azon meg tud felelni, attól még nem biztos, hogy az illető jó mérnök lesz. Szerettem úgy vizsgáztatni, hogy bármit lehetett használni hozzá a szomszédon kívül. De utálták a diákok, pedig az életben pont ilyen szituációkkal találkozik az ember. Na de elég az offolásból. Uff!

En csak arra hivtam fel a figyelmet hogy azota valtoztak a dolgok. Amugy....
Bolygo sorrendben nem, de mikor mi jartunk suliba akkor meg kilenc darab volt beloluk. Azota felroppentek neha kosza hirek hogy van meg kiljebb is valami.
Magyarorszagnak 19 megyeje volt harminc evvel ezelott, de a megyeszekhelyeket ma mar nem tudom felsorolni. Illetve abban se vagyok biztos hogy ugyanazok e meg. Ugyanugy ahogy az "uj" Europa terkepet se ismerem amikor en jartam suliba akkor meg Szovjetunio volt meg Csehszlovakia es Jugoszlavia, NDK meg NSZK most meg....szoval a mai foldrajzrol mi mar lemaradtunk. Ugyanez all pl a helyesirasra is. Nehezen vertek a fejembe, de amit sikerult beleverni azt biztosan tudom. Ma mar ebben is vannak valtozasok.
Kulonben akkor te ugyanazon modszer szerint vizsgaztattal mint ahogy manapsag itt vizsgaztatnak pl. a villanyszereloket. Itt is be lehet vinni a tankonyvet. Ugyanis azt akarjak megtanitani hogy hol keresd a valaszokat ha szukseged van rajuk, nem azt varjak hogy te magad fejben tarts mindent. Anno a szakmunkas vizsgan illetve a kozgazon ertekeltem volna ezt a modszert. Nagyon boldog
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 1. Kedd, 7:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Kulonben akkor te ugyanazon modszer szerint vizsgaztattal mint ahogy manapsag itt vizsgaztatnak pl. a villanyszereloket. Itt is be lehet vinni a tankonyvet. Ugyanis azt akarjak megtanitani hogy hol keresd a valaszokat ha szukseged van rajuk, nem azt varjak hogy te magad fejben tarts mindent.

A főiskolán sajnos csak egyetlen ilyen tanárom volt , aki ezt a szemléletet vallotta! Tényleg lehetett volna belőle több is!
Vissza az elejére
CALEB
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 1. Kedd, 15:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tolmacs írta:
CALEB írta:
Eloszor letelepedesi engedelyt fogok kerni,amit elmeletileg 1 ev itt tartozkodas utan adnak meg

ILR???
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 1. Kedd, 17:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
tolmacs írta:
CALEB írta:

ILR???

Indefinite Leave To Remain akart talan lenni, de ez helyesen ILE volt, azaz indefinite leave to enter (merthogy a hataron belephetsz barmikor azontul) A pontos szoveg persze mas volt: "This is at present no time limit on the holder's stay in the UK." A hataridos munkavallalasi vizumok meg ilyenek voltak: Leave To Enter <datum>. Es persze ezek a vizumok egyseru pecsetek voltak az utlevelben, semmi cico meg holografia.

Es az IND persze azonos a permanent resident permittel = You have been granted permanent residence, es hogy mokas legyen a kiserolevelben meg granted settlement van irva.

-seci
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 1. Kedd, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Indefinite Leave To Remain akart talan lenni, de ez helyesen ILE volt, azaz indefinite leave to enter

"Indefinite leave to remain (often known as ILR) is permission to stay permanently (settle) in the United Kingdom" Home Office Border and Immigration Agency honlapjarol.

De nem is ezen van a hangsuly! Engem az lepett meg, hogy egy ev utan letelepedesi engedelyt kaphat vki!?
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 6:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tolmacs írta:
seci írta:

Indefinite Leave To Remain akart talan lenni, de ez helyesen ILE volt, azaz indefinite leave to enter

"Indefinite leave to remain (often known as ILR) is permission to stay permanently (settle) in the United Kingdom" Home Office Border and Immigration Agency honlapjarol.

De nem is ezen van a hangsuly! Engem az lepett meg, hogy egy ev utan letelepedesi engedelyt kaphat vki!?

Megint kotozkodsz...
Nem kaphat egy ev utan, legalabbis normal halando nem. (Some animals are more equal than others.)
-seci
Vissza az elejére
CALEB
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 12:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
tolmacs írta:
seci írta:

Megint kotozkodsz...
Nem kaphat egy ev utan, legalabbis normal halando nem. (Some animals are more equal than others.)
-seci

En ugy hallottam hogy 1 ev utan lehet letelepedesit kapni. Nah mindegy akkor ugy kerdezem hogy mik azok amiket a British Passport elott el kell intezni. Mert nehogy az legyen hogy 6 ev mulva odaallok es akkor azt kerdezik,hogy megvan amit meg 5 evvel ezelott kellett volna kerni papir? Vagy valami ilyesmi . Vagy eleg csak azt igazolni,hogy megvan az 5 ev ?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
2 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban