| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
bb75 Újonc

|
Elküldve: 2006. Április 27. Csütörtök, 10:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem felejtettük el...
Abban az esetben ha az EU-ban keresel munkát akkor nem kell havonta bemenni a Mo-i kirendeltséghez-
Kikéred az E303-as nyomtatványodat és 7 napon belül jelentkezel a célország münkaügyi hatóságainál.
Innentől kezdve velük kell együttműködnöd.
Ugyanúgy minta itthon lennél.
Ha 3 hónap alatt nem találsz melót, akkor kell visszamenned Mo-ra.
Itt csak az a kérdés hogy az angoloknál mennyire van ennek gyakorlata...
Én leszek most a próbaemberke, úgy érzem.
Mo-i munkaügyesek kérték, hogy írjam meg nekik hogy ment a a dolog kint.
Kiváncsi leszek, mire megyek...
Veszíteni nem fogok vele....
Meglátjuk..
bb |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sztyepy Újonc

|
Elküldve: 2006. Április 28. Péntek, 20:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Én is munkanélküli vagyok, és ezért tudom amit írtam. De erről az okmányról még nem hallottam. Írd meg ide is, hogy hogy megy, mert én is ki akarom próbálni! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
firecock Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 0:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali
Én április 1. vagyok munkanélküli. Mivel eleve úgy keztem, hogy 5 hét Túra, (még melósként) ezért ápr. 4.-én adtam fel ajálott lebélben (azaz a szüleim mivel előre írtam meg) a kérelmet, hogy vegyenek fel munkakeresők közé. Ok jött a felszólítás jelenjek meg személyesen. Tel, hogy nem tudok. Ok de 30 napon belül mindenképp mert amúgy ejtik az ugyet. Ok. május 2.án találka papírok bemutat. Elméletileg a segély ápr 4-től számít. Kisköny megyek munka de nincs 2, helyre is. Ok. 90 napig segély napi 2500. utánna 1250. Hát mivel úgy is csak három hónap az ami számít, az előttem leírtaknál is, ezért ok. Engem valamikor jún 27.-ére hívtak vissza. Tehát levél megy, 26.-án minden hepi mert van munkám itt és itt, (vagy csak egyszerűen külföldre távoztam) kérem szüntesék meg a fojósítást. Ők meg örulnek, hogy nem kell többet velem foglalkozniuk. Elbugtam a 90 napból 7-et, nagy kaland de a többin azért csurog vissza egy kevé pénz abból, amit már befizettem 13-év alatt, mint melós. (ja én most vagyok 93-óta először munkanélküli, akkor szakmunkásvizsgáztam le). És ez az egész nem is teljesen törvényes, de a bürokrácia utvesztőin legális mivel a levelezését ők monták, és egyáltalán nem kell tudniuk, hogy közben én az ország/világ mely táján keresgetek munkát. Pénz utal a számlámra, visa kártya + nyerőgép = fontban felvett segély.
kb enyi szerintem Aztán ha ezekután meg beazonosítanak fietés vissza kamatostűl.
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 16:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor itt van ahivatalos jobcentre-i allaspont:
Igen lehet kerlemezni a magyaroknak is a munaknelkuli segely atulatalsat.
magyaraorszagi munka nelkuli hivatalban kell kerni az E303 nyomattavanyt, ott toltod ki, leforditatatod es kihozod es az itteni jobcentre at veszi es a peznz, ami a magyar munaknelkuli sgeley osszege az angliai bankszmaladra megy (ha van) a fennmarado idoig. Ha lejar akkor automatikusan megszunik a segly atutalsa, tehat nem kell vissza menni magyarba, csak ha megakarod ujitani, mivel itt nem lehet megujitani. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 13. Csütörtök, 17:41 Hozzászólás témája: munkanélküli |
|
|
| Talán valakit érdekel. 2 évi angliai munkaviszony után, ma regisztráltam a mü-i kp-ban Mo-on és a következőket tapasztaltam: Fontos: ha valaki haza szeretne jönni kérjen egy E301 nyomtatványt az Inland Revenue-tól.(nekem postán fogják kérni mo-ról, szóval időbe telik míg megkapom az álláskeresési járadékot)Kaphatok m.nélküli segélyt ha kimegyek, egyszerűen a megadott bankszlaszámra utalják a pénzt(azt azért nem árt ellenőrizni hogy az anglial bank átváltja a ft-ot fontra és mennyiért) A járadék feltétele az együttműködés ami 2 hónap alatt egyszeri megjelenést jelent, az elsőt leszámítva. kaptam egy következő időpontot szept 11-re, de ha én aug-ban már visszautazom a uk-ba, szept.11 előtt be kell mennem a mü-i kp-ba,ezzel letudom a megjelenést és szólok hogy kiutaztam.minaddig utalják a járadékot amíg be nem jelentettem írásban hogy munkaviszonyt létesítettem. Ennek legegyszerűbb módja mielőtt visszamegyek megírom a papírt, aláírom, a dátum részt üresen hagyom, és itthon valaki majd beírja és beküldi a mü-i központnak. egyébként azt mondta a hölgy kb 75 ezret fogok kapni.az azért nem rossz. Szerintem ehhez az egészhez a Uk jobcenternek semmi köze. persze az sem biztos hogy ez a teljes igazság, azt írtam le amit ma nekem mondtak a mü-i kp-ban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
0313 Haladó

Csatlakozott: Apr 16, 2006 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: London (Harlesden)
|
Elküldve: 2006. Július 13. Csütörtök, 22:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Hogy ki mennyit kap az nyilvan fugg a munkaban toltott evek szamatol,es hogy mennyivel volt bejelntve.
Nejem minimalber utan 35.000.-Ft ! ( 10 ev folyamatos munkaviszony utan)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 13. Csütörtök, 23:54 Hozzászólás témája: minbér |
|
|
én az angliai minbérem után(2 év) és az előtte M.o-on ledolgozott 2 év után számított járadékot kapom, ami azért annyi, mert Angliában annyi az ennyi viccelek, ez csak azért jó mert ekorra az árfolyam különbség. Angliában is kevés lehet a min.bér utáni segély, mint ahogy otthon is az. Munkanélkülit kapni sehogyí sem jó.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bb75 Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 16. Vasárnap, 17:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló Mindenkinek!
Lassan 2 éve nyitottam ezt a topikot az E303-asról, mikor még Angliába készültem. Jelentem azóta is itt vagyok és virulok.
Akkor a munkanélküli segély exportja miatt kérdezgettem itt. És volt aki rendesen lehúrrogott itt, hogy így meg úgy (lásd topik eleje.).
Pedig kérem szépen, láss csodát a rendszer működik.
A barátnőm fél éve csatlakozott hozzám. Otthon kikértük az E303-at, itt beadtuk. 2 hónap után elkezdett dolgozni és találjátok ki mi történ?!
Az angol állam kiutalta neki a 2 havi magyar munkanélküli segélyt, kemény 400 fontot. A Jobcentre-ben csak el kellett mondanunk, hogy mit szerenténk.
És minden rendben ment.
Na, ezt csak azért írtam mert hátha másvalaki is hasonló cipőben jár.
Tény, a munkanélküli segély exportjához nem kell WRS, nem kell bankszámlaszám, nem kell hogy dolgozz. Csak az E303-as.
Sőt, mivel megkapott ezt a pénzt mint segélyt, jogod van interjúra rögtön az NI számmal kapcsolatban.
Bizony, bizony.
Szóval, sok sikert Mindenkinek!
bb |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|