Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Milyen iratokat hozz magaddal?
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Milyen iratokat hozz magaddal?
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Zsoltikaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 18. Hétfő, 12:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! 39 éves programozó vagyok, elég jól beszélek angolul, ECL Complex C nyelvvizsgám és ECDL-bizonyítványom is van. A barátnőmmel azon gondolkodunk, hogy 1-2 hónapon belül Londonba költözünk (a barátnőm itt kapott állást). Sejtem, hogy nem tudok rögtön a szakmámban elhelyezkedni, de szerintetek mennyi esélyem van arra, hogy alacsonyabb szintű számítógépes jellegű munkát kapok (pl. adatrögzítő vagy hasonló)? Előre is köszönöm a válaszokat!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Zsoltikaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 18. Hétfő, 12:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amit az előbb kihagytam: mennyire befolyásolja az elhelyezkedési lehetőségeimet, hogy nincs B kategóriás jogsim?? Szerintem Londonban elég jó a tömegközlekedés vagy nem? Tudok boldogulni jogsi nélkül??
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 18. Hétfő, 17:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsoltikaa írta:
Sziasztok! 39 éves programozó vagyok, elég jól beszélek angolul, ECL Complex C nyelvvizsgám és ECDL-bizonyítványom is van. A barátnőmmel azon gondolkodunk, hogy 1-2 hónapon belül Londonba költözünk (a barátnőm itt kapott állást). Sejtem, hogy nem tudok rögtön a szakmámban elhelyezkedni, de szerintetek mennyi esélyem van arra, hogy alacsonyabb szintű számítógépes jellegű munkát kapok (pl. adatrögzítő vagy hasonló)? Előre is köszönöm a válaszokat!

Én a helyedben nem adnám fel ilyen könnyen, vagy ahogy a politikusaink mondják, "Merjél nagyot álmodni'". Nagyon boldog Soha nem tudhatod. Én itt találkoztam már olyan magyar sráccal, aki mindenféle diploma nélkül magas mérnöki beosztásig verekedte fel magát. Nagyon sokat számít, hogy hogyan tudod eladni magadat. Az angol munkavállalók sokkal alulképzettebbek mint egy átlagos magyar, ha relatív jó nyelvtudásod van, akkor az interjúkon kenterbe fogod őket verni.
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 19. Kedd, 12:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azizah írta:
Sziasztok. Elég régóta tervezem, hogy Angliába menjek dolgozni, de sajnos csak most válhat valóra ez a terv. Nem tudom, hogy nem késő-e. Mivel 42 éves vagyok, fogalmam sincs, hogy lenne-e bármi esélyem munkát találni kint. Van ugyan egy ingatlanközvetítői végzettségem, de valószinűleg nem sok hasznát venném. Ezenkívül van kereskedelmi és vendéglátói gyakorlatom és alapszinte beszélem a nyelvet. Mindössze a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e megpróbálnom. Köszi:) Kata

Szerintem nyugodtan vágj bele. Én tegnap találkoztam egy 40 éves lengyel fickóval, aki 3 éve van kint, alig tudott valamit angolul, mikor kijött, most pedig már simán elbeszélgetett velem. Keményen dolgozik, házat szeretne venni, rengeteg barátot, ismerőst szerzett, szeret itt lenni, igaz barátnője, felesége nincs, mert nincs rá ideje...

Vendéglátó iparban tuti el tudnál helyezkedni, persze a szamárlépcső alján, de egy idő után biztosan magasabbra tudnád verekedni magad, végülis 42 évesen biztosan több a tapasztalatod, mint a fiataloknak, akik pincérként meg recepciósként dolgoznak. Angolra gyúrj rá, nézd sokat a CNN-t, BBC-t, mert nem is annyira beszélni nehéz megtanulni, hanem megérteni az eredeti angol beszédet. Hajrá!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
juhgerg
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 12. Szerda, 13:07    Hozzászólás témája: Targoncás jogsi Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szerintetek van értelme lefordítatni a targoncás jogsimat, vagy úgy is kell egy különbözeti vizsgát tennem, ha egyáltalán vesznek fel vendégmunkást ilyen munkakörbe.
Érettséginek, technikusinak(vízügyi) lehet hasznát venni?
Vissza az elejére
Linzi10
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 10:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Lenne egy érdekes kérdésem, nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak hasonló témában?!
Most ápr. elején indulunk ki a párommal angliába, Colchesterbe dolgozni.
Még nincs fix munkánk, csak lakásunk, amit a kint élő nagybátyám szerzett. Május közepén szeretnénk hazajönni a barátom húgának az esküvőjére. Szerintetek mennyire lehetséges, hogy mondjuk 1 hónapi munkaviszony után hazaengedjenek minket 4-5 napra?
Érdemes őszinteséggel próbálkozni, vagy inkább próbáljuk kiíratni magunkat betegszabira? Vajon mi itt a járható út?
Kérlek, segítsetek.
Köszönöm előre is!
Linzi
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Linzi10 írta:
Sziasztok,

Lenne egy érdekes kérdésem, nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak hasonló témában?!
Még nincs fix munkánk, csak lakásunk, amit a kint élő nagybátyám szerzett. Május közepén szeretnénk hazajönni a barátom húgának az esküvőjére. Szerintetek mennyire lehetséges, hogy mondjuk 1 hónapi munkaviszony után hazaengedjenek minket 4-5 napra?
Érdemes őszinteséggel próbálkozni, vagy inkább próbáljuk kiíratni magunkat betegszabira? Vajon mi itt a járható út?
Kérlek, segítsetek.
Köszönöm előre is!
Linzi

Ha előre szóltok, akár már a munka keresésekor, nem hiszem hogy baj lenne. Bár nem egészen értem ezt a 4-5 napra dolgot. Tudtommal az esküvők hétvégén vannak. Ha szombaton, akkor a pénteket kell csak szabadnapnak kivenni, ha vasárnap, akkor meg a hétfőt. A legtöbb állásban hétvégén nem kell dolgozni és az egy napos "kiesést" a munkáltató is jobban tolerálja.
Vissza az elejére
lilenart
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 19:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Linzi10 írta:
Sziasztok,

Kérlek, segítsetek.
Köszönöm előre is!
Linzi

Az én munkaszerződésemben pl. benne van, hogy az első 12 hét (alap próbaidő) alatt nem vehetk ki szabadságot.
Vissza az elejére
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 21. Péntek, 8:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy szükség van-e arra, hogy a régi személyimet kártyásra cseréltessem, mielőtt elindulok? Viszek magammal még útlevelet, ill. magyar jogosítványt is, bár nem tudom, ez utóbbinak hasznát veszem-e személyazonosság igazolása céljából.

A másik: nem találtam olyan témát, hogy Mo.-on mit kell elintézni, mielőtt az ember kimegy? Úgy értem, bejelenteni az APEH-nál, Nyugdíjbiztosítónál, stb. Én most megyek, végigjárom őket, de nem lenne értelme erről indítani valamit?

Köszi
Vissza az elejére
Linzi10
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 25. Kedd, 14:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszokat. Azért kell hazajönnünk korábban, mert a párom húgáék is külföldön dolgoznak, és szeretnénk velük tölteni 2 napot.

Még lenne egy olyan kérdésem is, hogy szerintetek a személyit, lakcímkártyát, jogsit kell fordíttatni?
Jogosítványból elég mondjuk egy nemzetközit csináltatni, és időnként meghosszabbíttatni?
Kösziii
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 25. Kedd, 14:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Linzi10 írta:
Köszönöm a válaszokat. Azért kell hazajönnünk korábban, mert a párom húgáék is külföldön dolgoznak, és szeretnénk velük tölteni 2 napot.

Még lenne egy olyan kérdésem is, hogy szerintetek a személyit, lakcímkártyát, jogsit kell fordíttatni?
Jogosítványból elég mondjuk egy nemzetközit csináltatni, és időnként meghosszabbíttatni?
Kösziii

Nem, nem es nem.
A nemzetkozi jogsit felejtsd el. EU jogsid van, az jo (remelem plasztik... mert ha a masik, akkor gyorsan csereltesd ki)
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Birogab
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 12:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Álltalában javasolják ha van csatoljunk a CV-hez referenciát (szakács szeretnék lenni),és az után érdeklödnék hogy ennek a referenciának van-e valamilyen formája?Vagy csak elég egy pár sorban leirni hogy hol-kinél-mikor és milyen munkakörben dolgoztam?Meg persze elérhetöségek.
Elöre is köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 12:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Birogab írta:
Sziasztok
Álltalában javasolják ha van csatoljunk a CV-hez referenciát (szakács szeretnék lenni),és az után érdeklödnék hogy ennek a referenciának van-e valamilyen formája?Vagy csak elég egy pár sorban leirni hogy hol-kinél-mikor és milyen munkakörben dolgoztam?Meg persze elérhetöségek.
Elöre is köszi

Nagyon jól összefoglaltad! Nagyon boldog
Csak még egy, célszerű olyan személyt megadni referenciaként, aki tud angolul és válaszolni is fog!
Vissza az elejére
Birogab
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 13:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi a választ.
Tehát akkor elég egy pár sorban leirni hogy ki/mi voltam?! (ha jol értettem)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 13:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Birogab írta:
Köszi a választ.
Tehát akkor elég egy pár sorban leirni hogy ki/mi voltam?! (ha jol értettem)

A CV-dnek eleve tartalmaznia kell fordított időbeli sorrendben, nem csak a tanulmányaidat, hanem a munkahelyeidet is. A referenciát a CV végére szokás tenni, név, munkahely és elérhetőségi adatokkal.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
5 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban