Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Használható tudás
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Használható tudás
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 3. Péntek, 8:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha valaki Londonban jár egyetemre, esetleg munka mellett, akkor írja meg plíz, hogy mibe kerül egy félév..

Laza IGI Laza
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
mazsofila
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 21. Kedd, 10:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de azon vagyok, hogy szeptembertől ki tudjak menni a kedvenc országomba - Angliába - és azon belül is Leicestrebe. Bátorítást, véleményt és hozzászólást szeretnék kérni a tervem végett, vagyis...

Jelenleg egy bankban dolgozom egy ügyfélszolgálaton immár 4 éve, valamint emelett főiskolába járok és most vagyok harmadéves. A tervem az, hogy Leicesterbe kimegyek dolgozni úgy, hogy írok egy-egy cégnek, vállalatnak, banknak levelet még az első negyedév környékén, valamint elküldöm nekik a CV-met és érdeklődöm, hogy szeptembertől igényt tartanak-e rám.

A kérdésem az lenne, hogy a fent említett "előélettel" mekkora esélyem van a munkavállalásra, vagyis arra, hogy munkát kapjak olyan cégeknél, ahol - úgymond - "normális" munkát kaphatok. Irodai munkákra gondolok, vagy mappák tologatására, ügyfélszolgálatra, stb. Nem mintha máshoz nem füllene a fogam, de ezúttal szeretnék valami rendes munkakörben dolgozni.

A diplomám még nincsen meg, de úgy terveztem, hogy kintről befejezem az utolsó évet. A nyelvvel - úgy érzem - nincsen különösebb problémám, mivel közel egy évet már éltem kint Angliában és amúgy is naponta használom a munkahelyemen.

Egyelőre ennyi lenne, bár még tudnék mit kérdezni, de akkor most várom a válaszokat!

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 21. Kedd, 20:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mazsofila írta:
Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de azon vagyok, hogy szeptembertől ki tudjak menni a kedvenc országomba - Angliába - és azon belül is Leicestrebe. Bátorítást, véleményt és hozzászólást szeretnék kérni a tervem végett, vagyis...

Jelenleg egy bankban dolgozom egy ügyfélszolgálaton immár 4 éve, valamint emelett főiskolába járok és most vagyok harmadéves. A tervem az, hogy Leicesterbe kimegyek dolgozni úgy, hogy írok egy-egy cégnek, vállalatnak, banknak levelet még az első negyedév környékén, valamint elküldöm nekik a CV-met és érdeklődöm, hogy szeptembertől igényt tartanak-e rám.

A kérdésem az lenne, hogy a fent említett "előélettel" mekkora esélyem van a munkavállalásra, vagyis arra, hogy munkát kapjak olyan cégeknél, ahol - úgymond - "normális" munkát kaphatok. Irodai munkákra gondolok, vagy mappák tologatására, ügyfélszolgálatra, stb. Nem mintha máshoz nem füllene a fogam, de ezúttal szeretnék valami rendes munkakörben dolgozni.

A diplomám még nincsen meg, de úgy terveztem, hogy kintről befejezem az utolsó évet. A nyelvvel - úgy érzem - nincsen különösebb problémám, mivel közel egy évet már éltem kint Angliában és amúgy is naponta használom a munkahelyemen.

Egyelőre ennyi lenne, bár még tudnék mit kérdezni, de akkor most várom a válaszokat!

Jo az otlet,de bajban akkor leszel,ha behivnak interjura.Mert ha tetszik a CV-d,be fognak.Mosoly
Jobb azt ugy,hogy itt vagy es ugy kuldozgetsz.Tudom,nem szivesen vallalja senki,hogy belefektessen penzt a bizonytalanba,esetleg a munkahelyet is felmondja miatta,de maskepp nem megy sajnos.Hacsak nem adnak fizetes nelkuli szabit...
Vissza az elejére
mazsofila
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 22. Szerda, 7:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Krisz972 írta:
mazsofila írta:
Sziasztok!

Jo az otlet,de bajban akkor leszel,ha behivnak interjura.Mert ha tetszik a CV-d,be fognak.Mosoly
Jobb azt ugy,hogy itt vagy es ugy kuldozgetsz.Tudom,nem szivesen vallalja senki,hogy belefektessen penzt a bizonytalanba,esetleg a munkahelyet is felmondja miatta,de maskepp nem megy sajnos.Hacsak nem adnak fizetes nelkuli szabit...

Igazából kockázatot mindenféleképpen kell vállalnom, csak gondoltam már előre jelzem nekik levélben, hogy szeptember elejétől elérhető lennék.
Ezt pedig a legkedvencebb angol családom tanácsára teszem - ők mondták nekem, hogy így is meg lehet próbálni...esetleg.
Mindenesetre akkor úgy gondolod, hogy lenne rá esélyem? Persze tudom, hogy ezt nem lehet előre megjósolni. De te vagy kint, de tudod - nagyjából -, hogy mik a lehetőségek!? Mosoly

Valamint abban esetleg tudsz nekem tanácsot adni, hogy kb. mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy legalább egy hónapig - amíg munkát keresgélek - meg legyen a biztonságosnak mondható anyagi hátterem!?

Előre is köszi a válaszodat! Mosoly
Vissza az elejére
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Február 22. Szerda, 8:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mazsofila írta:
Krisz972 írta:
mazsofila írta:
Sziasztok!

Igazából kockázatot mindenféleképpen kell vállalnom, csak gondoltam már előre jelzem nekik levélben, hogy szeptember elejétől elérhető lennék.
Ezt pedig a legkedvencebb angol családom tanácsára teszem - ők mondták nekem, hogy így is meg lehet próbálni...esetleg.
Mindenesetre akkor úgy gondolod, hogy lenne rá esélyem? Persze tudom, hogy ezt nem lehet előre megjósolni. De te vagy kint, de tudod - nagyjából -, hogy mik a lehetőségek!? Mosoly

Valamint abban esetleg tudsz nekem tanácsot adni, hogy kb. mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy legalább egy hónapig - amíg munkát keresgélek - meg legyen a biztonságosnak mondható anyagi hátterem!?

Előre is köszi a válaszodat! Mosoly

Hali:)

Bar nem Krisz vagyok..de hatha segit kicsit...
Mi is probaltunk otthonrol munkat keresni a kedvesemnek...pont ilyen alapon (hatha sikerul)
CV+ portfoliot elkuldtuk vagy 500 helyre...akik visszairtak mind azt hogy ha Londonban leszel keres meg:)
Szereztunk angol kartyat a teloba hatha tobb az esely...de semmi..
Egy helyre behivtak interjura...ki is jott Londonba..mondanom sem kell volt meg par jelentkezo rajat kivul...es hianyzott az a par het amig megszokja a nyelvet az ember...es magabiztossan tud ulni az interjun...

Akkor el is dontottuk hogy nem keresunk tovabb...csak ha kint vagyunk..
max indulas elott egy-ket hettel..
Szerintem nem sok esely van otthonrol munkat talalni...(kiveve nanny es tarsai jellegut) de probalkozni lehet:)
Olyan sokan jelentkeznek egy-egy allasra...hogy valszeg nem azt fogjak varni hogy te majd megerkezz...sokkal nagyobb az eselyed ha mar itt vagy es tudsz barmikor menni interjura, es el tudod buvolni oket:)

Mikor kijottunk masfel honap utan sikerult munkat kapnia a szakmajaban...itt a cegek nem igazan sietik el a valaszokat...volt olyan aki oktoberi jelentkezesre, januarban valaszolt...
Szerintem egy embernek minimum 1000 font kell, de inkabb tobb...
Sok sikert a kereseshez:)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
mazsofila
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 22. Szerda, 16:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali:)

Bar nem Krisz vagyok..de hatha segit kicsit...
Mi is probaltunk otthonrol munkat keresni a kedvesemnek...pont ilyen alapon (hatha sikerul)
CV+ portfoliot elkuldtuk vagy 500 helyre...akik visszairtak mind azt hogy ha Londonban leszel keres meg:)
Szereztunk angol kartyat a teloba hatha tobb az esely...de semmi..
Egy helyre behivtak interjura...ki is jott Londonba..mondanom sem kell volt meg par jelentkezo rajat kivul...es hianyzott az a par het amig megszokja a nyelvet az ember...es magabiztossan tud ulni az interjun...

Akkor el is dontottuk hogy nem keresunk tovabb...csak ha kint vagyunk..
max indulas elott egy-ket hettel..
Szerintem nem sok esely van otthonrol munkat talalni...(kiveve nanny es tarsai jellegut) de probalkozni lehet:)
Olyan sokan jelentkeznek egy-egy allasra...hogy valszeg nem azt fogjak varni hogy te majd megerkezz...sokkal nagyobb az eselyed ha mar itt vagy es tudsz barmikor menni interjura, es el tudod buvolni oket:)

Mikor kijottunk masfel honap utan sikerult munkat kapnia a szakmajaban...itt a cegek nem igazan sietik el a valaszokat...volt olyan aki oktoberi jelentkezesre, januarban valaszolt...
Szerintem egy embernek minimum 1000 font kell, de inkabb tobb...
Sok sikert a kereseshez:)[/quote]

Szia,

Köszi szépen a hozzászólást, ezt igazán hasznos tudom.
Ennek fényében akkor az a lényeg, hogy nem kell parázni - nagyon -, hanem jól fel kell készülnöm - mind CV, motivációs levél és egyéb hasonló dolgok tekintetében - és akkor elméletileg "pár" hét alatt lesz munkám. Mosoly Főleg, ha még pozitívan is állok hozzá! Kacsintó

Ami a pénzt illeti, én is kb. ennyire gondoltam, de inkább többre... Mosoly)

Esetleg az interjúkról tudtok mondani valamit, hogy ott mire kell figyelni, mit várnak el nagyjából, vagy ezt abszolút cége válogatja!?

Ne haragudjatok, hogy folyamatos kérdésekkel bombázlak benneteket, de remélem nekem is összejön és akkor már én tudok majd másoknak segíteni. Mosoly
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban