| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 923 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Február 13. Hétfő, 22:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| Karamell írta: | Sziasztok!
Ez a jogsival kapcs. dolog nekem egészen uj! Én ugy tudtam, hogy egy évig itt kell lennem Angliában ahhoz, hogy UK jogsit kaphassak.
Ezekszerint ez mégsem igy van? Holnap mehetek és megigényelhetem?
És amig várok a jogsira, nem is vezethetek?
És az angol jogsival vezethetek otthon, Mo-on, ha pl. nyaralni megyek haza?
És ha Bucks-ban lakom, akkor van valami teruletileg meghatározott város, ahol ezt elintézhetem, vagy amikor legkozelebb Oxfordban járok, tuleshetek rajta?
Bocsánat a kérdésozonért, de nekem nagy szukségem lenne egy angol jogsira.
Karamell |
Kedves Karamell!
Itt minden kerdesedre valaszt talalsz,
http://www.dvla.gov.uk/welcome.htm
mi nem fogjuk neked kitolteni a formanyomtatvanyt
A fornmanyomtatvanyt/tajekoztatokat meg vagy letoltod a DVLA oldalarol vagy besetalsz egy postahivatalaba es addig keresgelsz, amig rajuk nem talalsz.
> Holnap mehetek és megigényelhetem?
Akkor igenyelheted meg, amikor rezidens lettel, azaz bejelentkeztel, addig csak latogato vagy Angliaban
> És amig várok a jogsira, nem is vezethetek?
Miert nem vezethetnel? Itt nem kell nalad legyen a jogsi, ha vezetsz. Ha disznosagot csinalsz, akkor 5 napod van, hogy bemutasd, hogy neked van jogsid.
> És az angol jogsival vezethetek otthon, Mo-on, ha pl. nyaralni megyek haza?
EU jogsi, ott ervenyes, ahol az EU jogsik altalaban, pl Magyarorszagon is. Miert, a magyar jogsid nem ervenyes mashol?
> És ha Bucks-ban lakom, akkor van valami teruletileg meghatározott város, ahol ezt elintézhetem, vagy amikor legkozelebb Oxfordban járok, tuleshetek rajta?
Nem, csak postan bekuldve. Dats lájf. Megszunt egy par eve a szemelyesen beadas. Azert ajanlva (registered) add fel... Igaz a Royal Mail megbizhatobb, mint a Kiralyi Magyar Posta, de hat megiscsak iratot adsz fel...
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xtazi Haladó

Csatlakozott: Jan 12, 2006 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Február 14. Kedd, 8:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali:)
Nem szunt meg a szemelyes beadas, bar onnan is meg tovabbkuldik a kozpontba...igaz keves helyen lehet elintezni, ha jol emlekszem Enci mar leirta a topic elejen a cimeket...mi harom honappal ezelott adtuk le szemelyesen..szal tenyleg mukszik a dolog...de legalabb nem kell hetekre megvalni az utleveledtol, mert ott hitelesitik es rogton visszakapod:) es kicsit gyorsabban intezodik el a dolog... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Karamell Újonc

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Horsleys Green
|
Elküldve: 2006. Február 14. Kedd, 20:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Seci,
azt mindjárt gondoltam, hogy a formanyomtatványt nekem kell kitoltenem. Koszonom a weblapcimet, alaposan korul fogok ott nézni.
Tudod, én itt lakom (mint "rezidens") a semmi kozepén, még tisztességes neve sincs ennek a helynek, nemhogy postahivatala, ahova besétálhatnék...
Az utlevelemtol soha tobbet nem akarok megválni, mert tavaly majdnem nagyon megjártam... Ezért ragaszkodom a személyes elintézéshez. És reménykedem Oxfordban.
Xtazi!
Megkaptátok-e azota a UK jogsit? Mert ha (Secit idézve) "disznoságot csinálok", honnan keritem elo 5 nap alatt a leadott jogsimat?
Talán egyszer majdcsak kifogyok a kérdésekbol...
Karamell |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Az egyik lakom személyesen intézte, hétfőn bemutatta és leadta a papirokat, pénteken meg jött a jogsija és még az nap nyitott számlát a Barclaysban .  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gergoa Újonc

Csatlakozott: Feb 20, 2006 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Henley-on-Thames Oxfordshire
|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 12:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy nekem már EU-s jogsim van,akkor muszáj angol jogsit csináltatnom??  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 13:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| gergoa írta: | Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy nekem már EU-s jogsim van,akkor muszáj angol jogsit csináltatnom??  |
Nem, nem muszáj, csak az angol jogsival egyszerubb számlát nyitni , meg ilyesmi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gergoa Újonc

Csatlakozott: Feb 20, 2006 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Henley-on-Thames Oxfordshire
|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 13:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Tehát végülis a bankszámlához kell a jogsi,nem pedig a vezetéshez.A jogsin kívül milyen irattal lehet a legegyszerübben számlát nyitni?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 13:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| gergoa írta: | Tehát végülis a bankszámlához kell a jogsi,nem pedig a vezetéshez.A jogsin kívül milyen irattal lehet a legegyszerübben számlát nyitni?  |
Közületi számlákkal.Viz, gáz.
Meg kaptad a privim? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gergoa Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 13:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| megkaptam,csak az a para hogy haveromék nem bíznak nagyon az ilyenbe.Pv-be írok mindjárt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
radreka Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 20:45 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok!
Autobiztositassal kapcsolatban szeretnek erdeklodni,nem nagyon tudom melyik biztositas lenne a legolcsobb. Esetleg ha tudtok vmi jot noknek 25ev alatt,nincs semmi bonusom meg semmi,elso auto.
Elore is koszi.
Hellllo |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 21. Kedd, 21:31 Hozzászólás témája: Biztosítás |
|
|
| radreka írta: | sziasztok!
Autobiztositassal kapcsolatban szeretnek erdeklodni,nem nagyon tudom melyik biztositas lenne a legolcsobb. Esetleg ha tudtok vmi jot noknek 25ev alatt,nincs semmi bonusom meg semmi,elso auto.
Elore is koszi.
Hellllo |
Ezt is megnézheted: http://www.moneysupermarket.com/motor/default.asp?Source=GOOMOTOR1&p=0
Több mint 50 biztosító közül keresi ki a legolcsóbbat. Én is mindig ezt használom  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gergoa Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 14:10 Hozzászólás témája: útlevél |
|
|
Sziasztok!Egy kérdésem lenne:Ha van útlevlem jelent valamit kint,vagy már a személyi is ugyanolyan jó?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 15:11 Hozzászólás témája: utlevél |
|
|
| Mindenképp jó ha mindkettő itt van.Sok helyen két fényképes igazolványt kérnek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Leslie1983 Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 3. Péntek, 14:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia, Enci!
Nekem B,C kat. EU-s hivatásos jogsim van.
Ha angliában szeretnék soförként doldozni, gondolom le kell cserélnem ottanira.
Az érdekelne, hogy mennybe kerül a jogsi csere és mennyi idöt vesz igénybe.
Az is érdekelne, hogy ha minden papirt és kötelezö dolgot el szeretnék intézni pl:bankszámla, az összes költség mennyi?
Ha gondolod irhatsz e-mailt is
cnnmail@usa.com
Köszi
Leslie |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|