Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Csak álom? Vagy talán mégsem...

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagy Britannia más területei
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
scirpaceus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 18. Hétfő, 14:13    Hozzászólás témája: Csak álom? Vagy talán mégsem... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Bocsánat, hogy új topicot szentelek magamnak, de valahogy sehova nem akartam "befurakodni".
Nagyon gondolkozom, hogy odakinn vállaljak munkát. Viszont van egy gyönyörű két és fél éves "nehezítő tényezőm" Nevető , akit egyedül nevelek. Tehát, Ő is jönne velem.
Tudom, hogy az élet odakinn nem (sem) "fenékig habostorta", így ez az első próbálkozásom, hogy egyátalán kikérjem olyanoknak a tanácsát, akik azért már tapasztaltak a bőrükön némi (sok) angol levegőt...
Amire gondolok: Farm, ahol gyerekek vannak, és az enyém is elférne. Tapasztalatom gyermekfelügyeletben némi táboroztatás régebben, no és persze amit a sajátommal összeszedtem... A főzés megy, senki nem panaszkodik, némi szakács-tanulmányt is folytattam(folytatok). Takarítás nem derogál, mindent megcsinálok házban-ház körül, ha a feltételek adottak gyerekekkel a hónom alatt is. (no, azért apukákra nem vigyázok! Zavarban levő ) Állatokat imádom. Okos vagyok szép és szerény, de nagyon óvatos, mert ugye gyerekkel már nem ugrál "csak úgy" az ember.
Az angolom szerintem odakinnt hamar szárnyalni kezd, most csak azért akadozik, mert nagyon keveset használom.
Szóval szerintetek van arra odakinnt lehetőség, hogy egy megfelelő helyet találjak? Nézegettem a bölcsi lehetőségeket, nem hiszem, hogy ez első körben menne. A farmra csak azért gondoltam, mert hozzám közelebb áll, mint a nagyváros. És ha a szállás adott, talán tudok vmit félretenni...
Törjétek le légyszíves a naivitásomat, vagy bíztassatok! Nagyon köszönöm előre is!
scirp.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
potyimotyi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 18. Hétfő, 19:38    Hozzászólás témája: Én sem vagyok régi a pályán Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia. Én csak annyit tudnék elmondani, hogy a párom májusban jött ki és ő azóta dolgozik folyamatosan. Van egy két és fél éves lányunk, aki csak januárban mehet majd óvodába. Addig én itthon leszek vele. De az biztos és elmondhatom, hogy a nőknek nagyon nehéz itt munkát vállalni. Az csak jó hogy beszélsz, mi is beszélünk de mégis mikor ideértünk hirtelen azt sem tudtuk hol vagyunk. Még azt sem mondtam ki amit tudtam. Néha még mindig így vagyok ezzel. Nehéz átállni a kiejtésükre de bele lehet jönni. Az én tanácsom csak annyi hogy már most kezdj el munkát keresni és a munka helye döntse el hogy hova fogsz letelepedni. Mi fordítva csináltuk és nehéz is így. Előbb néztük ki a várost és munka nem sok van erre felé. De a házat meg már béreljük és köt a szerződés. A farmon viszont sok a meló és nem tudom hogy gyerek mellett hogy fog menni. Nehéz döntés, nekem is az volt. De azt tudom hogy jól döntöttünk. Mindent összességében pozitívnak mondhatok, csak kicsit döcögősen indul a dolog. Fel a fejjel és hirdess már most ! Sok szerencsét kívánok.

Ági Luton mellől
Vissza az elejére
scirpaceus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 18. Hétfő, 20:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia potyimotyi!
Köszi a választ, és a jótanácsokat! Mosoly
No igen, nem hittem, hogy az angolom egyből "bekapcsol", lehet, hogy azt is rosszul gondolom, hogy "szárnyalni kezd". De végülis nagyon korán kezdtem, és sokáig tanultam, csak azt remélem, hogy nem hiába.
Most is nézegettem állásokat, de leginkább férfiakat keresnek direkt állatok mellé, lányokat gyerekek mellé, házimunkára vagy párokat mindenre. Nem lepődtem meg, hogy nem tolonganak a munkáltatók az egyedülálló anyák után. Ráadásul ugye ez egy eléggé kiszolgáltatott helyzet még itthon is... csak abban reménykednék, hogy ott több a "liberális" - nem pont ezt a szót kerestem, de nem találom az igazit Kacsintó - ember, aki segít is azzal, hogy munkát ad.
Nincs egyébként konkrét hely ahova mennék, tényleg csak attól függ, hogy hol találok ilyen helyet.
Gondolod, ha hirdetek lesz erre válasz? Bár a próbát mindenképp megéri...
még1x köszi!
scirp.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 18. Hétfő, 22:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hirdethetsz, de ne itt, mert olyan ember, aki munkást keres, nem fogja olvasni.

Farmra általában párokat vagy férfiakat keresnek, és gyerekkel még nehezebb lesz a helyzeted, mert azt nem szokták szeretni, főleg, ha ilyen kicsi, mert ugye mikor rá figyelsz, akkor nem dolgozol, egy kisgyerekre pedig sokat kell figyelni. Farmon általában heti 40 órát kell dolgozni.

Azért ne add fel, keresgess, de könnyű nem lesz.
Vissza az elejére
potyimotyi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 19. Kedd, 9:20    Hozzászólás témája: Tényleg ne add fel Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia! Tényleg ne add fel, sok hírdetést fel kell adni, amerre csak tudsz. Azt viszont elmondhatom, hogy ha már itt vagy akkor az egyedül álló anyukákat nagyon támogatja az önkormányzat. Lakástámogatásra is be lehet adni az igényt. Így meg lehet nyerni bizonyos önkormányzati garzon szerű lakásokat albérletnek. Családipótlék ( child benefit ), child tax credit, working tax credit, counsil tax kedvezményt meg még hasonlókat. Szóval segítség az van, csak azt nem tudom pontosan mikor mit lehet megigényelni. Ajánlom a directgov.gov.uk oldalt hogy olvasgasd. Fontos infók vannak benne. Munkát nehéz találni ez tény. De nincs lehetetlen csak tehetetlen. Nagyon boldog
Sok sikert !
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 20. Szerda, 20:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Adott már be valaki ilyen lakásigénylést? Mert itt évekig várnak az emberek, hogy kapjanak, és egyáltalán nem biztos, hogy újonnan érkező EU-s embereknek adnak. Elvileg igy van, briteknek.
Vissza az elejére
potyimotyi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 21. Csütörtök, 6:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudok ilyen emberről, én csak a törvényt írtam le és az EU-s emberekre vonatkozik, nem csak angolokra. Nem tudom mennyit kell várakozni, de az biztos, hogy rászorultsági alapon működik.
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 21. Csütörtök, 19:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A törvényt én is tudom. Viszont az is szabály, hogy EU-s tagoknak egy évig semmiféle állami juttatás nem jár. Sehol nem találtam részleteket viszont arról, hogy a lakásigénylés beletartozik-e, ezért kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata erről. Csak hogy ne feleslegesen biztassuk az embereket, mert az nem lenne jó... brit egyedülálló szülőknek elég hamar keritenek valamit, családosoknak többet kell várni.
Vissza az elejére
scirpaceus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 21. Csütörtök, 20:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem lepődnék meg, ha tartózkodáshoz lenne kötve a lakásigénylés. Erre nem is nagyon számítok, pont azért gondoltam a farmra, mert ott a szállás is benne van. Itthon a saját kis városomban, ahol születtem, min. 5 évig kell kitaróan nyomorognom és közben folyamatosan pályázni, hogy szociális bérlakáshoz jussak. Azért gondolom ott sincs kolbászból a kerítés, hogy csak úgy dobálják a bevándorlók után a lakásokat.
Nem itt akartam hirdetni, de az még arrébb is van, addig ezt még jól meg kell rágnom. Meg lehet, hogy érdemes még a főiskolát befejeznem, és utána pattognom, akármilyen rosszak is a kilátások.
Mindenképp tisztában vagyok vele, hogy valami nagyon szerencsés csillag-együttállás kell ahhoz, hogy ideális helyet találjak, de talán összejön.
A családom inkább a lelki dolgoktól félt minket. Hogy mennyire lennék képes kitartani, és nem visszakullogni az első nehézségek láttán. Mert ez egyedül még lehetséges, de az éppen beilleszkedő gyereket visszarángatni finoman szólva ugye "nem illik".
A linket köszönöm - meg persze minden segítséget Mosoly - mindenképp át kell tanulmányoznom.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 21. Csütörtök, 22:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hany eved van meg a fosulibol?? Azt mindenkepp fejezd be, sztem, ha mar sok idot es penzt beleoltel a tanulasba, nehagyd karba veszni, gyurj az angolra, hogy a nyelvvizsgaval megkapd a diplomat, ha meg nincs nyelvvizsgad. Ha van, akkor bocsi. Mosoly
Vissza az elejére
scirpaceus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Szeptember 22. Péntek, 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Még két évem van belőle. Végülis abszolut igazad van, kár lenne hagyni kárba veszni. Egyedül a picur miatt meggondolandó. Talán két-három évesen jobban belejön egy új nyelvbe, mint 5-6 évesen. Bár lehet, hogy pont nem.
A diplomához meg szakmai nyelvvizsgát kell tennem, úgyhogy mindenképp vizsgáznom kell. (amúgy is csak a fél nyelvvizsgám van Zavarban levő )
Vissza az elejére
matek
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 18:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Most regisztráltam, új vagyok. Már nem mondhatom magam fiatalnak, (37 évese) de amit nagyon-nagyon régen fontolgatunk férjemmel, most a "24." órában végig szeretnék csinálni. Gyermekeinkkel ( 9 -és 14 éves) együtt szeretnénk Angliába menni, természetesen munkát vállani, és letelepedni. Mindkettőnknek több végzettsége van. Fűtés-víz-gáz szerelő, vendéglátós, és betegápoló a férjem, magam pedig óvónő, szoc.gondozó végzettségű. Emellett imádok főzni, kertészkedni stb. Mindketten sokat dolgozunk itthon is. Nem részletezem elhatározásunk okát, nem ide illő dolog. Azt szeretném kérdezni azoktól, akik már kint élnek hosszabb-rövidebb ideje, szerintetek van esélye ilyen feltételekkel kint munkát találni. Természetesen itthonról próbálnánk neten kerseni. És igen, farmon szeretnénk kezdeni. Csak azt sem tudjjuk, meg lehet-e élni két gyerekkel. kersenek-e ott annyit az emberek. Köszönöm mindenki válaszát. Ha rossz helyre írtam, vagy hosszan, nézzétek el, nagyon új vagyok. Köszönöm.
Vissza az elejére
matek
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 19:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocsi a gépelési hibákért.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagy Britannia más területei Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban