Olcsó Pénzküldés Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 




British Passport
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
CALEB
Mester
Mester


Csatlakozott: Jun 01, 2006
Hozzászólások: 108
Tartózkodási hely: East Croydon

HozzászólásElküldve: 2008. Január 26. Szombat, 21:51    Hozzászólás témája: British Passport Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Van mar valakinek British Passportja ?
Ha igen,akkor hany ev utan lehet megkapni?
Előnyei? stb...Minden informacio erdekelne...

Mi a velemenyetek az erdekhazassagrol?
Ha ilyen van akkor kell valami kulonbozetit tenni a Bp miatt ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Január 29. Kedd, 14:36    Hozzászólás témája: Re: British Passport Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
Sziasztok! Van mar valakinek British Passportja ?
Ha igen,akkor hany ev utan lehet megkapni?
Előnyei? stb...Minden informacio erdekelne...

Mi a velemenyetek az erdekhazassagrol?
Ha ilyen van akkor kell valami kulonbozetit tenni a Bp miatt ?

Az ugymenet itt http://www.ind.homeoffice.gov.uk/ szepen le van irva. Bizonyitott 5 ev itt eles utan leszel permanens resident, aztan levizsgazol angol+allampolgari ismeretekbol (reszleteket lasd itt: http://www.lifeintheuktest.gov.uk/). Amikor letelt az 5+1 eved, akkor beadod, ok beveszik es ulnek rajta a fizeteseddel forditottan aranyos ideig (ez nem-hivatalos, elfogult, viszont a gyakorlatbol levont kovetkeztetes) Aztan amikor megadtak az allampolgarsagot, akkor leteszed az eskut a Kiralynore, kapsz egy szep kis plakettet es beadhatod az utlevelkerelmedet. Olyanrol meg nem hallottam, hogy elutasitottak volna, legfeljebb tartott egy evig.

Ez a normal procedura.

Ha elveteted magad egy brit allampolgarral, akkor a varakozasi ido kevesebb, talan 3 ev? Ez is le van irva a HO/IND honlapjan.

Egyeb kerdes?
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tolmacs
Mester
Mester


Csatlakozott: Feb 13, 2008
Hozzászólások: 246
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2008. Március 1. Szombat, 23:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

En ugy tudom, hogy az Egyesult Kiralysagba valo erkezesed datumatol fuggnek a torvenyek, amelyek rad vonatkozhatnak a letelepedesi engedely, majd pedig az allampolgarsag igenylese folyaman.

Pl. aki Unios csatlakozas elott jott ki nehany evvel, ra lehet, hogy a regi 10 eves torveny vonatkozik...

Elobb a letelepedesi engedelyt igenyelheted meg es ra egy evre az allampolgarsagot.
Mindket procedura borsos osszegeket von magaval, amelynek a bevandorlasi hivatalnak fizetendo resze nem visszateritendo abban az esetben sem, ha elutasitjak a kerelmed.
Miutan megkapod az allampolgarsagot, eskut kell tenned es megkapod a "Naturalisation certificate"et, amellyel utlevelet igenyelhetsz.

Elonyei? Szavazhatsz, iskolakban mas kategoriaba sorolhatnak mikor tanfolyamdijrol van szo,segelyeket, tamogatasokat igenyelhetsz (ha jogosult vagy ra), konnyebben utazhatsz USA-ba, Kanadaba, stb.

Erdekhazassag? Ezelott nehany evvel talan lett volna ertelme...


Eva
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Március 2. Vasárnap, 13:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tolmacs írta:
Pl. aki Unios csatlakozas elott jott ki nehany evvel, ra lehet, hogy a regi 10 eves torveny vonatkozik...

Nem tudom, te hol es mit olvastal, de 10 eves torveny nem nagyon volt, vagy ha volt is, az nagyon regen volt.
Mi 2000-be jottunk es 4+1 ev allt.

tolmacs írta:

iskolakban mas kategoriaba sorolhatnak mikor tanfolyamdijrol van szo,

Ez ma mar nem igaz, egy par eve igaz volt (egyik szempont volt, amikor mi kertuk az allampolgarsagot). A UK es EU allampolgar ugyanannyit fizet vagy nem fizet.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tolmacs
Mester
Mester


Csatlakozott: Feb 13, 2008
Hozzászólások: 246
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2008. Március 2. Vasárnap, 17:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Olvastam??? Mibol gondolod?

En szemely szerint 2004ben igenyeltem letelepedesi engedelyt, amihez 10 eve itt kellett elnem. Baratnom tavaly probalt ILR-t igenyelni es ra is a 10 eves torveny vonatkozott, mivel 1997ben jott ki!

Ugyhogy egyaltalan nem arrol van szo, hogy hulyesegeket olvasok es adok tovabb, hanem egyszeruen szemelyes tapasztalatokrol! Persze az, aki EU csatlakozas utan jott ki nem biztos hogy tisztaba van ezekkel a dolgokkal es nem is kell hogy legyen, mivel ezek a szabalyok ra nem vonatkoznak! Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Március 2. Vasárnap, 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tolmacs írta:
Olvastam??? Mibol gondolod?

En szemely szerint 2004ben igenyeltem letelepedesi engedelyt, amihez 10 eve itt kellett elnem. Baratnom tavaly probalt ILR-t igenyelni es ra is a 10 eves torveny vonatkozott, mivel 1997ben jott ki!

Ugyhogy egyaltalan nem arrol van szo, hogy hulyesegeket olvasok es adok tovabb, hanem egyszeruen szemelyes tapasztalatokrol! Persze az, aki EU csatlakozas utan jott ki nem biztos hogy tisztaba van ezekkel a dolgokkal es nem is kell hogy legyen, mivel ezek a szabalyok ra nem vonatkoznak! Mosoly

Jo, akkor ehhez mit szolsz - szemelyes tapasztalat:

Munkavallalasi engedely: 2000 augusztus 14

Indefinite leave to enter avagy settlement avagy granted permanent residence: 2005 januar 25 (csak azert nem 2004, mert utaztunk az EUn kivulre es nem akartuk az utlevellel jatszani, kesobb kiderult, hogy felesleges aggodas volt, mindosszesen 2x2 napig nem volt utlevelunk...)

Allampolgarsag: 2006 aprilis

Es a torveny tutin 4 ev volt 2004-ben is a perm.res-hez.

Persze ennek elofeltetele volt, hogy munkavallalokent legyel ennyi idot az orszagban, azaz legyen work permited. Ha ez megszakadt, akkor ujrakezdodott az idoszamitas. Hogy a maskepp erkezettekre mi vonatkozott, azt nem tudom, nem hiszem, hogy kettos szabalyozas lett volna, benneteket elvittek a nagyerdobe (vagy nem munkavallalokent voltatok itt).

Ez tutin all a munkavallalokra. Olyanrol en is hallottam, hogy au-pairkent/tanulokent ideerkezett, aztan itt ragadtaknal elhajtottak oket es azt mondtak, hogy az ittlet attol szamit, amiota dolgoztak.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tolmacs
Mester
Mester


Csatlakozott: Feb 13, 2008
Hozzászólások: 246
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2008. Március 2. Vasárnap, 21:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felesleges ezen vitatkoznunk, mindkettonknek mas es mas tapasztalata volt. En sajnos meg masik kategoriaba estem bele, mivel az igenylesem meg az EU csatlakozas elott lett beadva, ezert maskent is kezeltek.

Egyedul azert hoztam fol a peldat, mert azt allitottad, hogy a 10 eves torveny nem nagyon letezett, ami nem igaz. A magyarok tobbsege, aki napjainkban Angliaban el joval utanam vagy utanad jott ki es tutira nagyon kevesen vannak, akikre meg ez vonatkozna...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kishalacska
Haladó
Haladó


Csatlakozott: Jan 15, 2007
Hozzászólások: 60
Tartózkodási hely: Waterlooville

HozzászólásElküldve: 2008. Március 19. Szerda, 11:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ugy birom, hogy mindenbol veszekedes lesz.
De azert koszi az infokat, hiszen en is varom mar az otodik ev veget.

Meg egy kerdes: (mi 2004 juniusaban jottunk), meg tudnad mondani, hogy mi az a 4+1 ev - szoval miert plusz egy miert nem ot, az alatt kell valamit csinalni, vagy valamivel rendelkezni? Mi residency permit-tel rendelkezunk es azt hallottuk, hogy a permanent res.permithez nem kell kulon jelentkezni, automatikus, vagy ez sem igaz?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
CALEB
Mester
Mester


Csatlakozott: Jun 01, 2006
Hozzászólások: 108
Tartózkodási hely: East Croydon

HozzászólásElküldve: 2008. Március 21. Péntek, 20:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szoval akkor 4+1 vagy 5+1 ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Március 21. Péntek, 22:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
Szoval akkor 4+1 vagy 5+1 ?

Tavaly emeltek a permanent residency idejet 5 ev UK-ben elesre.
Es onnan ketyeg a +1 ev. Legalabbis szerintem.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
CALEB
Mester
Mester


Csatlakozott: Jun 01, 2006
Hozzászólások: 108
Tartózkodási hely: East Croydon

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 14:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Semmi baj,ido az van,de sztem igy latatlanba is megeri !!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Blobzang
Mester
Mester


Csatlakozott: Jan 17, 2008
Hozzászólások: 265
Tartózkodási hely: London, Hanwell

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 8:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt az 5 évet értem, de mi az a +1 év?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 12:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Blobzang írta:
Ezt az 5 évet értem, de mi az a +1 év?

5 ev utan leszel permanent resident.
Ezen allapot elerese utan egy evvel kerheted az allampolgarsagot.
De ez alatt az egy ev alatt le kell vizsgaznod az angliai eletbol, angolul. Csak ez utan kerheted az allampolgarsagot. Permanent resident ugy is lehetsz, hogy kukkot sem tudsz angolul es be vagy zarva egy X kozossegbe. Allampolgar mar nem, ahhoz at kell menni a vizsgan.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
CALEB
Mester
Mester


Csatlakozott: Jun 01, 2006
Hozzászólások: 108
Tartózkodási hely: East Croydon

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 14:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Blobzang írta:
Ezt az 5 évet értem, de mi az a +1 év?

5 ev utan leszel permanent resident.
Ezen allapot elerese utan egy evvel kerheted az allampolgarsagot.
De ez alatt az egy ev alatt le kell vizsgaznod az angliai eletbol, angolul. Csak ez utan kerheted az allampolgarsagot. Permanent resident ugy is lehetsz, hogy kukkot sem tudsz angolul es be vagy zarva egy X kozossegbe. Allampolgar mar nem, ahhoz at kell menni a vizsgan.
-seci


Nah,azert ha valaki 5 +1 ev utan ezeket nem tudja az szegyelje magat. Gondolok itt az angolra,sztem a tortenelmi resze se lehet bonyolult,6 ev alatt van ra ido boven hogy megtanuld.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 18:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:
seci írta:
Blobzang írta:
Ezt az 5 évet értem, de mi az a +1 év?

5 ev utan leszel permanent resident.
Ezen allapot elerese utan egy evvel kerheted az allampolgarsagot.
De ez alatt az egy ev alatt le kell vizsgaznod az angliai eletbol, angolul. Csak ez utan kerheted az allampolgarsagot. Permanent resident ugy is lehetsz, hogy kukkot sem tudsz angolul es be vagy zarva egy X kozossegbe. Allampolgar mar nem, ahhoz at kell menni a vizsgan.
-seci


Nah,azert ha valaki 5 +1 ev utan ezeket nem tudja az szegyelje magat. Gondolok itt az angolra,sztem a tortenelmi resze se lehet bonyolult,6 ev alatt van ra ido boven hogy megtanuld.

Oh, azert ne essunk tulzasokba.
Szerinted hany magyar tudna megmondani, hogy hogy hivjak a magyar allamelnokot? Es hany mondana helyette a miniszterelnok nevet, vagy egesz maset?
A helyzet itt is pont olyan !"£$, mint otthon, vagy talan mint barhol a vilagban. A lifeintheuk teszten az (szuletett) angol nepesseg fele megbukna (BBC tesztelte), pedig tenyleg nem nehez.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Következő
1 / 22 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group