Olcsó, biztonságos és gyors pénzküldés Angliából Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Vélemény a fizetésről!
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Au-pair, Nanny
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
amber
Haladó
Haladó


Csatlakozott: Feb 08, 2007
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: Hatfield

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 26. Kedd, 15:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én nem tudok semmilyen törvényről, ami ilyen-olyan papírokat kérne babysitterektől au-pairektől, mothers-helpektől, meg ahány féleképpen még lehet hívni ezt a dolgot.
Annyit mond itt a törvény, hogy amennyiben babysitterként vagy egy családnál, heti 25óránál nem dolgozol többet, és azt hiszem a zsebpénz határa 60 font hetente, akkor semmilyen papírt nem kell beszerezned. Háziorvoshoz is beregisztrálhatsz egy levéllel a családtól amiben leírják, hogy náluk laksz mint au-pair.
Ha ennél többet dolgozol és kapsz a családtól, akkor elvileg be kellene jelenteniük, mint háztartási alkalmazottat, tehát hivatalos munkáltatóddá válnának és így kellene neked NI szám, Home Office regisztráció. Persze szerintem 1000-ből egy család teszi meg ezt, akármennyit is dolgozol és keresel náluk. Ami nem feltétlenül baj, mert egy családdal élni inkább bizalmon, mint papírokon múlik.
A fent említett papírok közül csak a Home Office regisztráció kerül pénzbe, ami 90 font, plusz fénykép, válaszboríték, viszont csatolni kell hozzá vagy az útleveled, vagy az igazolványod (nem fénymásolatot, az igazit!)
Azt esetleg még el tudom képzelni, hogy ők erkölcsi bizonyítványra kértek pénzt tőletek(bár annak nem ez a neve), amiről azt tudom, hogy ha a munkáltatód kéri meg, akkor 60font, nem is tudom, hogy te magánúton kérheted-e és ha igen, akkor mennyibe kerül.
Én személy szerint nem hallottam arról a törvényről és papírról, amire tőletek pénzt kértek.
Viszont valóban biztató, hogy nem tűnt el a család. Azt nem tisztáztátok, hogy ez hivatalos bejelentett munka lesz-e nektek, vagy csak a szokásos bizalmi viszony? Mert ha csak az, akkor elvileg semmilyen papírra nincs szükségetek.
A pénzzel kapcsolatban pedig esetleg ha ő nanny-nek hívja a felkínált pozíciót, akkor lehet, hogy nevelőnőt akar a gyerekei mellé, nemcsak felügyeletet, esetlegesen éjjel-nappal te leszel a gyerekekkel, meg tartod rendben a házat, és akkor már nem is tűnik olyan soknak az a pénz.
Én csak azt tudom javasolni, hogy folytassátok a levelezést, mindent kérdezzetek meg és tisztázzatok ezerszer, és égjen a piros lámpa az agyatokban! És ha a kiutazásotokra is sor kerül, akkor is minden lehetőségre készüljetek fel, legyen vésztervetek is!
Sok szerencsét kívánok nektek!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 27, 2006
Hozzászólások: 1468
Tartózkodási hely: Borehamwood

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 27. Szerda, 1:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

muride írta:
Sziasztok!

Nekem is nagy gondom van a fizetéssel kapcsolatban. Egy amerikai családdal ismerkedtünk meg egy honlapon. Az ürge Londonban dolgozik a Shell BP-nél mint chief production engineer. Oda akkarnak minket nannynak. A fizetés túl sok 2500pounds havi és heti 500 még. Állítólag mindent fizet csak valami Affidative of Guarrantee levelet kellet nekünk. Az 360 font volt. Elsőnek csak a páromnak de mondta hogy külön fejenként kell mert Gordon Brown új törvénye miatt. Állítólag most a Home Office-ban van a kérelmünk meg minden. Valaki hallott ilyen törvényről? A párom öccsét most húzzták le 600 fontal hasonló ajánlatnál ami átverés volt. Ahogy a pénzt megkapták leléptek. Mi is hülyék vagyunk hogy átutaltuk (utólag könnyű okosnak lenni). Nálunk viszont az érdekes hogy még mindig levelezünk a családdal meg az ügyvéddel is és nem léptek le egyből a pénzel. Újabb összeget nem követelnek meg semmit nem akarnak kérni. Csak írják hogy a home office válaszát várják és örülnek ha írunk nekik. Ha átverés akkor miért nem lépnek le ha megvan a pénz. Többet meg nem kérnek. Most nem tudjuk hogy mit higgyünk el és mit nem. sok szól ellene és mellette is. Azt hogy miért fizet ilyen sokat arra könnyű a válasz kb. ő heti 30000 fontot kap mint nagyfőnök. A címet megpróbáltuk ellenőriztetni pár barátommal de nem találták meg de egy shell kuton mondták hogy van ilyen shelles ház ott. Tudom hülyeség de valahogy el kéne menni a címre és bekopogni hogy tényleg ők élnek-e ott. Ilyen segítség gondolom nincs Londonban jelenleg. Most a honlapnak ahol fentvagyunk írtunk hogy check-olják le őket. Hátha kiderül valami időben. Igazából gyanusítani sem akarjuk őket mert ha tényleg sima normális gazdag emberek akkor tönkreteszünk mindent. Hát most nem tudjuk mit tegyünk ha van tanács akkor írjon valaki nekem vagy hogy mit tegyünk. Szerintem leírjuk hogy a sógorom hogy járt hátha megnyugtat minket és nem veszi sértésnek.

Köszönöm a lehetőséget!A Home Office nem foglalkozik semmi mással, csak a munkavállalói regisztrációval, tehát tulajdonképpen egy statisztika hivatal.
Amit oda kell fizetni, az max 90 font, és kell hozzá az útleveled is, meg még egy pár dolog, ami neked nincs jelen pillanatban (munkáltói igazolás).
CRB sem lehet, mert ott személyesen kell kitölteni egy komoly form-ot, más nem tudja intézni. És 60 font az is egyébként.

Szóval tökéletesen érthetetlen mire kérték el a pénzt.

Ja, még valami. Ha egy Shell vezető (bármilyen szintű) így kiadja a fizetését, az a következő naptól már nem dolgozik ott. Szigorúan bizalmas adat ez, szerződésben rögzítve....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
bea79
Haladó
Haladó


Csatlakozott: Jul 18, 2007
Hozzászólások: 60
Tartózkodási hely: Guildford

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 27. Szerda, 16:52    Hozzászólás témája: -- Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia

Nem akarok vészmadár lenni,de szeritnem téged átvágtak,és majdnem biztos vagyok abban is,hogy további pénzt fognak kérni.Nekem is jöttek tizesével az iylen levelek,mindben erőltették,hogy valami ügynökséggel vegyem fel a kapcsolatot,akik majd olyan papírok elintézésében fognak segíteni,amire semmi szükségem nicns ahhoz hoyg Angliában au pair lehessek.Volt akivel msnen is beszéltem,erőltette az ügynökéséget,én meg azt hoyg nincs rájuk szükségem,nem is jelentkezett soha többé.Leveleztem olyannak is,akiről később kiderült-miután egy lány írt nekem levelet,aki befizette a pénzt-hogy átvágja az embereket,csak addig vagy érdekes míg utalod azt amit kérnek.És az is érdekes volt,hogy ugyanaz a család 2 hónappal később ugyanazt a levelet küldte.Ennyi idő alatt nem találtak au pairt amikor a levélben meg nagyon nagyon sürgős votl nekik?Ja és midnen levél ugyanaz votl szinte,a gyerekek nevei és nemei viszont nem voltak fedésben.
Szóval szeritnem felejtős ez,és valljuk be ilyen magas fizetést egy au pairnek nem tudom ki fizet,biztos van olyan is,de az nagyon elvétve akadhat.
Egyébként nem véletlenül a greataupairen regisztráltál?
Ja,és mióta egy ilyen levélre sem reagáltam azóta érdekes nem is kapok.

Na midnegy,én azért remélem jól alakulnak a dolgaid!

Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 27. Szerda, 17:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

muride írta:
Sziasztok!

Nekem is nagy gondom van a fizetéssel kapcsolatban. Egy amerikai családdal ismerkedtünk meg egy honlapon. Az ürge Londonban dolgozik a Shell BP-nél mint chief production engineer. Oda akkarnak minket nannynak. A fizetés túl sok 2500pounds havi és heti 500 még. Állítólag mindent fizet csak valami Affidative of Guarrantee levelet kellet nekünk.

Szerintem ez nem mas, mint ennek a scam-nek a tovabbfejlesztett valtozata: http://www.samsung.com/uk/announcement2.htm
avagy ennek, ez pont nannys:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090407071327AA3HkCL
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
alliL
Mester
Mester


Csatlakozott: Jan 28, 2008
Hozzászólások: 328
Tartózkodási hely: London W13

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 30. Szombat, 16:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na erről beszéltem! Köszi a megerősítést Seci (csak erősen gyanítottam hogy erről van szó de nem olvastam még róla így)! Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szandi1990
Mester
Mester


Csatlakozott: Apr 14, 2009
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 30. Szombat, 16:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tehát jól tettem, hogy elküldtem őket a búsba! Éljen! Okos Szandi! Nagyon boldog Na jó nem vagyok ám beképzelt, csak azt hitte a nő, hogy hülyére vehet! Amikor írtam neki, hogy ha nagyon engem akar, akkor vegye fel az ügynökségemmel a kapcsolatot, visszaírt, hogy inkább nem engem választ! HEHE! Nagyon boldogNagyon boldogNagyon boldog
_________________
The only way to see a rainbow, is to look through the rain...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tovi
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 27, 2006
Hozzászólások: 1468
Tartózkodási hely: Borehamwood

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 30. Szombat, 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szandi1990 írta:
Tehát jól tettem, hogy elküldtem őket a búsba! Éljen! Okos Szandi! Nagyon boldog Na jó nem vagyok ám beképzelt, csak azt hitte a nő, hogy hülyére vehet! Amikor írtam neki, hogy ha nagyon engem akar, akkor vegye fel az ügynökségemmel a kapcsolatot, visszaírt, hogy inkább nem engem választ! HEHE! Nagyon boldogNagyon boldogNagyon boldogLátod Okos Szandi, most megmaradt jó sok pénzed, amit kellemesebb dolgokra költhetsz.... Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
szandi1990
Mester
Mester


Csatlakozott: Apr 14, 2009
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 30. Szombat, 18:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak lenne végre egy férfi, akivel el lehet költeni! Szomorú Szomorú Szomorú Szomorú Zavart Zavart Zavart
_________________
The only way to see a rainbow, is to look through the rain...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tothz
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 01, 2007
Hozzászólások: 916
Tartózkodási hely: Manchester

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 31. Vasárnap, 0:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szandi1990 írta:
Csak lenne végre egy férfi, akivel el lehet költeni! Szomorú Szomorú Szomorú Szomorú Zavart Zavart Zavart

Ha csatolnál magadról egy előnyös képet, akkor biztos lenne érdeklődő is. Nagyon boldog
Ha jól emlékszem a barátokat keres rovat tele van jól szituált, partyképes magyar sráccal. Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szandi1990
Mester
Mester


Csatlakozott: Apr 14, 2009
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 31. Vasárnap, 10:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm szépen! Meg is csinálom! Nagyon boldogNagyon boldogNagyon boldogNagyon boldog
_________________
The only way to see a rainbow, is to look through the rain...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
szandi1990
Mester
Mester


Csatlakozott: Apr 14, 2009
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 31. Vasárnap, 10:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

De nem tudok betenni képet! Azt írja ki, hogy max. 6 kb lehet! Nekem ennél sokkal nagyobb képeim vannak! Segítség! SzomorúSzomorúSzomorú
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tothz
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 01, 2007
Hozzászólások: 916
Tartózkodási hely: Manchester

HozzászólásElküldve: 2009. Máj 31. Vasárnap, 23:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szandi1990 írta:
De nem tudok betenni képet! Azt írja ki, hogy max. 6 kb lehet! Nekem ennél sokkal nagyobb képeim vannak! Segítség! SzomorúSzomorúSzomorú

Microsoft Office Picture Manager-ben nyisd meg és kicsinyítsd le. Jobb egér katt a képen, megnyitás (angolul open with) és válaszd ki a Picture Managert. Válaszd ki a Picture menüből a Resize pontot, majd a bal oldalon megnyíló felületen varázsolhatsz. A végén ne felejtsd el más néven elmenteni. Persze használhatsz más programokat is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Guru
Guru


Csatlakozott: Aug 27, 2006
Hozzászólások: 1468
Tartózkodási hely: Borehamwood

HozzászólásElküldve: 2009. Június 1. Hétfő, 15:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szandi1990 írta:
De nem tudok betenni képet! Azt írja ki, hogy max. 6 kb lehet! Nekem ennél sokkal nagyobb képeim vannak! Segítség! SzomorúSzomorúSzomorú


Küldd el a mailemre, megcsinálom, postafordultával megy vissza
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
szandi1990
Mester
Mester


Csatlakozott: Apr 14, 2009
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: London

HozzászólásElküldve: 2009. Június 1. Hétfő, 16:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
szandi1990 írta:
De nem tudok betenni képet! Azt írja ki, hogy max. 6 kb lehet! Nekem ennél sokkal nagyobb képeim vannak! Segítség! SzomorúSzomorúSzomorú


Küldd el a mailemre, megcsinálom, postafordultával megy visszaJajj, de kedves valaki! Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2009. Június 1. Hétfő, 16:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szandi1990 írta:
Tovi írta:
szandi1990 írta:
De nem tudok betenni képet! Azt írja ki, hogy max. 6 kb lehet! Nekem ennél sokkal nagyobb képeim vannak! Segítség! SzomorúSzomorúSzomorú


Küldd el a mailemre, megcsinálom, postafordultával megy vissza

Jajj, de kedves valaki! Mosoly

Csak az egeszalakos, bikinis kepedre hajt Vicces
-seci, Dr. Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Au-pair, Nanny Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
2 / 5 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group