Januárban ingyen lakom Londonban
Dátum: 2008. december 18. csütörtök, 09:54
Rovat: Általános hírek UK


Novemberben a Magyarok Londonban által meghírdetett nyereményjáték győztese Bartha László, aki januárban ingyen lakik Croydoni szállásán....

magyarok londonban irodamagyarok londonban iroda

Mikor érkeztél Angliaba?

 

2008 októberében.

 

Milyen indittatásból jöttél külföldre?

 

Magyarországon egyre romló tendenciát éreztem, mind munkalehetőségben, fizetésekben mind közhangulatban. Az embereket nem becsülik meg, de még meg sem fizetik.

 

Hol laktál először?

 

Először ismerőseimnel és jóbarátaimnal laktam Wokingban.

 

Miért éppen a Magyarok Londonban-nal foglaltál szállást?

 

Woking nagyon szép kisváros, de sok munka közül nem igazán lehet válogatni, főleg nem nyelvtudás nélkül. Így átköltöztem Croydonba, mert a Magyarok Londonban honlapja, sok hasznos információval és az általuk felajánlott ingyenes segitségnyujtás nagyon megtetszett.

Mire számitottál?

 

Angoltudás nélkül?

…hogy kellő akaraterővel és elszántsággal találok munkát. Felkészültem rá, hogy nem lesz egyszerű, de biztatott a gondolat, hogy a Magyarok Londonban irodához fordulhatok.

 

Hogyan teltek az első napjaid és miként indultál munkát keresni?

 

Teljesen ismeretlen városban, teljesen ismeretlen utcákon. Nagyon szokatlan volt, de egy-két nap alatt megismertem a környéket és már otthonosabban, magabiztosabban mozogtam, majd reggelente felkerekedtem a munkakeresés rögös utjára és mindig este értem haza

A bankszámlanyitástol kicsit féltem, de szerencsére az irodábol egy olyan banki ügyintézőhöz küldtek, akivel “szavak nélkul” is megértettük egymást.

Majd jöttek az ügynökségek, ahol minden tudásomat latba vetve regisztráltam.

Bementem sok-sok étterembe, gyorskajáldába, kávézóba, és igazábol nem tört le, ha valahol nemleges választ kaptam, mert tudtam, hogy egy utcával vagy városrésszel oddébb biztos hogy lesz valami.

 

Mikor találtál munkát?

 

Megérkezésemet követően, mikor a tinta még meg sem száradt az ugynökségeknél kitöltött regisztrácios papirjaimon, már hivtak a Burger King-ből, hogy másnap mehetek is próbanapra, melyet a további már biztos, fizetett munkanapjaim követtek.

 

Milyen tapasztalataid voltak eddig a szálláson, munkahelyen?

 

A ház, ahol lakom nagyon jó hangulatu, fiatalos. A munkahelyen jó csapat van. Megtaláltam a számításaimat. Az angolom is folyamatosan erősödik.

Most meg köszönöm, tök jól vagyok, hisz megspóroltam ezzel a nyereménnyel 280 fontot.

 

 A cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=95