Új kezelési módot fedeztek fel az AIDS-re
Dátum: 2006. szeptember 17. vasárnap, 09:58
Rovat: Általános hírek UK


AIDS virus

Iráni tudósok állítják, hogy új kezelési módot fedeztek fel az AIDS-re

Tudósok csoportja Iránban bejelentette, hogy egy új gyógymódot találtak az AIDS kezelésére. Irán egészségügyi és művelődési minisztere, Kamran Baqeri Lankarani a múlt szerdán >>>Iráni tudósok állítják, hogy új kezelési módot fedeztek fel az AIDS-re

 

Tudósok csoportja Iránban bejelentette, hogy egy új gyógymódot találtak az AIDS kezelésére.


Irán egészségügyi és művelődési minisztere, Kamran Baqeri Lankarani a múlt szerdán egy bejelentést tett, mi szerint az új formulával tartó három hónapos kezelésnek mintegy két évig tartó hatása van, ellentétben a jelenleg alkalmazott gyógyszerekkel, melyeket állandóan kell szedni.

AIDS Virus


Irán volt egészségügyi minisztere, Dr Mohammad Farhadi elmondta, hogy az elmúlt öt év folyamán "a kutatók egy olyan növényi és kémiai összetevőkből álló formulát fejlesztettek ki, amely segít a gyenge immunrendszerrel rendelkező betegek kezelésében."


"A kutatás teóriája azon alapult, hogy vajon fel tudják-e turbózni az emberi szervezet immunrendszerét. Körülbelül 60 projectet alkalmaztak, az eredmények elérésének érdekében. Végül megszületett az új formula, melyet azután kísérleti állatokon teszteltek, hogy a hatását kipróbálják," tette hozzá Fahradi.


Lankarani kijelentette, hogy a gyógyszert néhány betegen is tesztelték, és a hatása "garantáltan" tart két évig, de "azt nem jelenthetjük ki, hogy az újonnan kifejlesztett gyógyszer hatása egy életen át megmarad a szervezetben."


Forrás: Wikinews

Fordította: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=58