£ 4 milliós veszteség
Dátum: 2006. szeptember 07. csütörtök, 17:53
Rovat: Általános hírek UK


EasyJet

£ 4 milliós veszteség

Az EasyJet fapados légitársaság ma bejelentette, hogy a múlt hónapi terror veszély mintegy 4millió fontjába került, mivel 469 járatot kellett lemondaniuk >>>£ 4 milliós veszteség

 


Az EasyJet fapados légitársaság ma bejelentette, hogy a múlt hónapi terror veszély mintegy 4 millió fontjába került, mivel 469 járatot kellett lemondaniuk az esetleges terrorista támadások veszélye miatt.
A társaság gépei nem szálltak fel Augusztus 10-e és 14-e között, amikor is a reptereken bevezették a szigorított biztonsági intézkedéseket.
Ugyanezen a héten a British Airways 1280 járatot mondott le az incidens miatt, ami nekik 40 millió fonba került.

Reptér
Az EasyJet szóvivője elmondta, hogy a "Félelem napján" 290 gépük maradt a földön, míg a következő napon 112-nek nem sikerült a kifutópálya közelébe jutnia. További 67 gép a rákövetkező néhány nap folyamán maradt a hangárokban. A vállalat képviselője elmondta, hogy ezenfelül a költségeket jócskán felturbózta még a földön ragadt utasok kártérítése is, de hozzátette, hogy mind ezek ellenére a cég előrelátható profit-előrejelzése még így is elérhető.
A pillanatnyi visszaesés ellenére az EasyJet utasainak száma 8,4%-al növekedett Augusztusban. 3,1 millió utast repítettek a tavaly augusztusi 2,9 millióval szemben.

Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=44