Gát a Kelet-Európai ár ellen
Dátum: 2006. szeptember 06. szerda, 17:39
Rovat: Általános hírek UK


Gát a Kelet-Európai ár ellen


Egy új közvéleménykutatási riport kimutatta, hogy a nemzet erősen támogatja az Európa-Uniós vendégmunkások Egyesült Királyságba való bevándorlásának korlátozását. >>>

Emigráció korlátozás


Gát a Kelet-Európai ár ellen


Egy új közvéleménykutatási riport kimutatta, hogy a Brit nemzet erősen támogatja az Európa-Uniós vendégmunkások Egyesült Királyságba való bevándorlásának korlátozását.


A Bevándorlási Hivatal fontolgatja, hogy valamiféle korlátozási intézkedést vezet be, mire jövőre az új Kelet-Európai államok (Románia, Bulgária, etc) csatlakoznak az EU tagállamok közé.


A Brit ITV csatorna hétfő esti Tonight With Trevor McDonald (Ma este Trevor McDonald-dal) című programjában rendszeresen tartott közvéleménykutatási szavazás (YouGov) múlt hétfői alkalmával kiderült, hogy a szavazók háromnegyede a korlátozások bevezetése mellett szavazott. A szavazók mindössze négy százaléka hitt benne, hogy a kormány kezében tartja a bevándorlási kérdést. A szavazók majdnem fele nem valószinű, hogy a jelenleg hatalmon lévő Labour Party-ra szavazna a következő választások alkalmával, és ez épp a kormány bevándorlási kérdéshez való viszonyulásának köszönhető. A kormány jelenleg Kelet-Európai vendégmunkások százezreit engedi be az országba.


Tíz megkérdezett emberből nyolcnak az a véleménye, hogy a bevándorlók elveszik a Brit munkások elől a munkát.


Ennek ellenére a kormány meg van győződve róla, hogy az ellenőrzött bevándorlásnak döntő szerepe van a Brit munkaerőpiac hézagainak kitöltésében, és hogy a Kelet-Európai munkások általában csak rövid időre jönnek az Egyesült Királyságba.

Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=43