Szakácsok vissza a suliba!
Dátum: 2006. szeptember 04. hétfő, 19:07
Rovat: Általános hírek UK


Jamie Oliver sztárszakács főzőleckéket ad

Visszaküldik az angliai iskolai szakácsokat az iskolapadba. Angliában egyre több az elhízott fiatal, így a világhírű TV Chef Jamie Oliver elhatározta, >>> 

Jamie Oliver


Visszaküldik az angliai iskolai szakácsokat az iskolapadba. Angliában egyre több az elhízott fiatal, így a világhírű TV Chef Jamie Oliver elhatározta, hogy segít az iskolai szakácsoknak megtanulni egészségesebben főzni a gyermekek helyes táplálkozása érdekében.
A miniszterek is csatlakoztak Jamie Oliver programjához, ami egy országos méretü iskolázó központ hálózat létesítése, ahol mintegy 10000 szakács átképzésére lesz lehetőség.

Jamie Oliver

angliai menza

Az oktatásügyi titkár Mr Alan Johnson ezt a lépést ma jelentette be, mintahogy az "egészségtelen ételek" elleni szabályzat is ma lép érvénybe, aminek alapja, hogy kiszűrjék az iskolai étrendből az egészségre ártalmas, hizlaló ételeket.
Visszatérnek az iskolai főzőleckék is, csakhogy ezentúl csak az egészséges ételek elkészítését fogják tanítani a diákoknak.
Az új táplálkozási standard előírja a több friss gyümölcs, a zöldség, és az olajos halak étrendbe való beiktatását a vészes magasságokba szökő gyermek-elhízások korlátozása érdekében.
Mr Johnson, akit ez év májusbában neveztek ki oktatásügyi titkárrá, hosszas tárgyalásokat folytatott Jamie-vel a kitűzött cél elérésének érdekében.
A híres TV Chef a program helyzetére irányuló eredménybeszámolókat fog beiktatni új főzőcske-showja adásaiba, melynek első része csütörtökön kerül sugárzásra az angol csatornákon, és amelynek címe: Jamie visszatér a menzára (Jamie's return to School Dinners).

Jamie Oliver

Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=41