Meghalt a híres krokodil vadász
Dátum: 2006. szeptember 04. hétfő, 09:37
Rovat: Angliai hasznos info


Steve Irwin Tragikus hirtelenséggel meghalt Steve Irwin  ( 44 ) a híres krokodil vadász. Ausztráliában szíven szúrta egy rája új vízalatti természetfilm sorozatának forgatása közben...>>>


Steve Irwin

 Sajnálattal hallottuk a hírt, hogy a nagy krokodil vadász, a mindenki által csodált Steve Irwin, Szeptember 4-én Ausztrál idő szerint délelőtt 11-kor egy Szúrórája halálos döfésének következtében elhunyt. Feleségét még nem tudták értesíteni,ugyanis Terri egy 4 hetes Tanzániai expedíción vesz részt.
Ki ne ismerné Steve Irwin-t, a krokodilokra ugráló, mérgeskígyókat fogdosó, soha nem pihenő, lelkes ausztrál zoológust? A krokodil vadász járta a vadont, új fajokat fedezett fel, védte az állatokat, miközben állandó életveszély fenyegette.Ennek a csodálatos életútnak most vége.

 

Steve Irwin élete:

Steve Irwin 1962-ben született Ausztráliában. Szülei, Bob és Lyn Irwin, neves herpetológusok és állatvédők, 1973 áprilisában megalapították azt a parkot, amelyet ma Ausztrál Állatkert néven ismer a világ. Steve ezen a helyen nőtt fel, és 1991-ben átvette szüleitől a park igazgatását.
1992-ben, John Stainton rendezővel megkezdte A krokodilvadász című sorozat forgatását; összesen körülbelül harmincórányi anyagot rögzítettek. Ugyanebben az évben feleségül vette Territ, akire azóta is mindenben számíthatott: együtt éltek, nevelték hétéves kislányukat, Bindit, és együtt fogták be a legfélelmetesebb krokikat.
A krokodilvadász sikerén felbuzdulva Steve és Terri elkészítette a Kroki akták ötvenkét részét.
Terri Irwin 1964-ben született az Egyesült Államokban, Oregonban. Eleinte a családja vállalkozását vitte tovább, de már 1986-tól szorgalmasan dolgozott egy állatmenhelyen, ahol 1989-ben az állatorvosok kisegítője, amolyan állatápolónő lett. Főként pumákkal foglalkozott. 1991-ben Ausztráliába utazott a barátaihoz, s ekkor pecsételődött meg a sorsa: találkozott Steve-vel, aki mellett azóta is kitartott jóban-rosszban.

Bindi Sue Irwin, a legújabb állatvédő generáció tagja 1998. július 24-én született, és pici kora óta imádja a hüllőket.A cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=40