London Akvárium
Dátum: 2006. január 15. vasárnap, 00:48
Rovat: Londoni nevezetességek


London Aquarium London Aquarium

Egykori County Hall épületének alagsori szintjein több mint 2,5 millió liter vízben 650 különféle faj egyedeit csodálhatják meg a látogatók. >>>


London Aquarium Egykori County Hall épületének alagsori szintjein több mint 2,5 millió liter vízben 650 különféle faj egyedeit csodálhatják meg a látogatók.

LONDON AQUARIUM
Country Hall, Riverside Building
Westminster Bridge Road, London SE1 7PB
Tel.: +44(0)20 7967 8000
Fax: +44(0)20 7967 8029
www.londonaquarium.co.uk

Nyitva a hét minden napján 10-18 óráig ( ünnepnapokon eltérhet)

Jegyárak: felnőtt              Ł11.75
                 gyerek            Ł8.25
                 60 év+            Ł9.50
                 15-18 évig       Ł9.50
családi 2felnőtt 2 gyerek    Ł36.00

Az összesen több mint 2,5 millió liter vizet magukba fogadó különböző akváriumok kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek az életterek természetközeli kialakítására, de emellett a vízalatti világ misztikus varázsának és jellegzetes hangulatá-nak érzékeltetésére is.Az London Aquarium folyosóit sötétre festették és a világítás is vissza-fogott, hogy semmi ne vonja el a figyelmet az akváriumok és lakóik szépségéről. London Aquarium
A létesítményen körbevezető séta során 53 akvárium (1000 és 70.000 literes közötti) előtt vezet el az út, valamint van még két hatalmas akvárium is, melyek két egész emeletnyiek, azaz több mint 5 méter magasak és különösen látványosak. Dekorációs és medence berendezési ötleteknek egyébként nem nincsenek szűkében a London Aquarium dolgozói: kezük alatt még egy Ford KA is akváriummá alakult!
London Aquarium

A vizek varázslatos, egzotikus világát bemutató London Aquarium első szintjén a közeli környék faunájával és flórájával ismerkedhetnek meg a látogatók. Egymást követik tematikusan rendezett akváriumok, melyek témái a folyók és tavak, majd az Indiai-óceán és az édesvizek. A folyók témakör kialakítása különösen ötletes: a forrás felé haladva az akváriumokat egyre feljebb és feljebb helyezték el. Ezen a szinten, a fenti témakörök akváriumain túl, egy kisebb kiállítás és egy oktatóterem is találhatók.

London Aquarium Egy emelettel mélyebben újabb témakörök akváriumai kínálják a látogatóknak a vizek csodáit: tengerpart, mérsékelt égövi vizek, trópusi édesvíz, Mangróve-medence, a trópusi esőerdők, korallszirt, valamint gerinctelen élőlények akváriumai. A halakon kívül láthatók teknősök, nyílméreg békák is.
 Ezen a szinten található több simogató medence is, melyekben - a látoga-tók, elsősorban a gyerekek nagy örömére - többek között a rájákat is meg lehet érinteni.A Mangróve-mocsarak és az esőerdőknek világát életközelien berendezett termek mutatják be: vastag fatörzs tör a magasba és tűnik el a plafonban, növények leveleinek ernyője kelti a trópusi hangulatot. Nagyon szép látvány a hatalmas paludárium, ahol a szárazföldi növények árnyékában úsznak az esőerdők halai.A tengeri akváriumok világának színes kavalkádja magával ragdja az embert. Bájosak a csikóhalak, csodásak a ragyogó színű korallok. A korallszirti akváriumból persze nem hiányozhat a palettás doktorhal és a bohóchal sem, a gyerekek nagy örömére.
A London Aquarium legnagyobbik, a Csendes-óceán világát bemutató akváriuma, 1 millió literes, az Atlanti-óceánt bemutató második legna-gyobb medence mérete pedig ennek háromnegyede. Az 1 millió literes, 4 féle cápát bemutató óriásakvárium természetesen rengeteg látogatot vonz. A két nagy medencében a búvárok által bemutatott látványos etetések szinte odaszögezik a néző-ket az akváriumok elé, úgyhogy érdemes rákérdezni a szokásos etetési időpontokra.
akvarista.hu
London Aquarium


A cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=19