Szilveszter Londonban
Dátum: 2006. január 01. vasárnap, 15:28
Rovat: Nagy-Britannia


London Eye-New Year's Eve 2006

Szilveszter Londonban

Sok tízezer tivornyázó élvezte a tüzijátékot 2005/2006 Szilveszter éjjelén Londonban és még sok más város utcáin az Egyesült Királyságban. Körülbelül 200 000 utcai mulatozó – 50 000-rel több, mint tavaly -  lepte el London központjának utcáit, >>>Sok tízezer tivornyázó élvezte a tüzijátékot 2005/2006 Szilveszter éjjelén Londonban és még sok más város utcáin az Egyesült Királyságban. Körülbelül 200 000 utcai mulatozó – 50 000-rel több, mint tavaly -  lepte el London központjának utcáit, hogy ott lássák az Új Év eljövetelét. Hatalmas tömegek töltötték meg a londoni Trafalgar Square-t és lepték el a Rakpartot (Embankment) annak ellenére, hogy a londoni tömegközlekedési vállalat (Tube) dolgozói ismét 24

London Eye-New Year's Eve 2006
órás sztrájkkal fenyegetőztek, ami hihetetlen közlekedési káoszt okozott volna, ha megtörténik. Valójában csak 31 állomás volt zárva London 275 metróállomása közül, ezek is munkaerőhiány miatt. A rendőrség fokozott készenlétben volt az éjszaka folyamán, mivelhogy sok Pub élt az új törvény adta jogával és egész éjjel nyitvatartott, a mulatók nagy örömére persze. Amikor a londoni Big Ben elütötte az éjfélt tüzijátékok zápora szökött az égbe a London Eye felett. Az impresszív szikraeső 10 percig festette be a londoni eget piros, kék és arany szinű fénypompájával.
London Eye-New Year's Eve 2006

A Trafalgar Square-en az ünneplők egymásba karolva énekelték az “Auld Lang Syne”-t Nelson Admirális szobra alatt. Az esti extravaganza körülbelül 20.00 órakor kezdődött a megye háza (County Hall) és a London Eye ünnepi fényeinek meggyújtásával, ezután pedig Brit hősök - mint például Freddy Flintoff és Ellen McArthur sportsztárok - képeit vetítették a közeli Shell Épület falára. A szilveszteri ünneplések minden komolyabb probléma nélkül zajlottak az angol fővárosban és csak 32 letartóztatás történt az éjszaka folyamán.

Ken Livingstone, London polgármestere köszönetet mondott a tömegközlekedési dolgozóknak, hogy meggondolták magukat és nem vitték végbe a sztrájkot. “Az ünnepség a bizonyíték rá, hogy senkinek sem szabad alulbecsülnie a Londoniak abszolút eltökéltségét, hogy jól érezzék magukat” – jelentette ki a polgármester.

Továbbá tiszteletét fejezte ki a Londoniak iránt az elmúlt év eseményeivel kapcsolatban.
London New Year's Eve 2006

“Az elmúlt év folyamán London megmutatta legnagyobb erényeit – képességét összetartani, kiállni és felpülni indiszkriminált terrorista támadásokból, s mind emellett elérni azt a nem mindennapi teljesítményt, hogy a világ legfontosabb sporteseménye, az Olimpia megrendezésenek házigazdájává válasszák.” – folytatta beszédét a városatya.

BOLDOG ÚJÉVET LONDON, TE VÁROSOK VÁROSA!

London Eye-New Year's Eve 2006A cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=13